Οι δυνάμεις που σε ελευθερώνουν, είναι οι ίδιες που σε σκλαβώνουν - Point of view

Εν τάχει

Οι δυνάμεις που σε ελευθερώνουν, είναι οι ίδιες που σε σκλαβώνουν

 Η δύναμη του νοός του ανθρώπου είναι γνωστή, τουλάχιστον στο κοινό της εναλλακτικής ενημέρωσης, όπως άλλωστε είναι γνωστή η δύναμη του Λόγου.           

Γνωστές είναι, επίσης, η δύναμη της πεποίθησης, όπως και η δύναμη της πίστης. Όλες αυτές οι δυνάμεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το όφελος του ανθρώπου και της κοινωνίας του, αλλά επίσης μπορούν να δράσουν αρνητικά όταν χρησιμοποιούνται λανθασμένα, χειριστικά ή κακοπροαίρετα. Γιατί η φύση των δυνάμεων δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «καλή» ή «κακή». Η δύναμη είναι απλώς δύναμη. Το πώς την χρησιμοποιεί κάποιος, προς τα πού την στρέφει και τί αποτελέσματα αναμένει, είναι αυτοί οι παράγοντες που κάνουν την διαφορά.

  Ο τρόπος με τον οποίο «κάποιοι» διαχειρίζονται όλες αυτές τις δυνάμεις προς ίδιον όφελος, κλέβουν ουσιαστικά τις δικές σου δυνάμεις, καθώς την δύναμη την κατέχεις αποκλειστικά εσύ.   
Ένα ελάχιστο παράδειγμα, αυτού που θέλω να εξηγήσω, είναι η χρήση της δύναμης στις πολεμικές τέχνες της Ανατολής.          
Κάποιες τέτοιες τέχνες, διδάσκουν στον αθλητή-πολεμιστή, πώς να χρησιμοποιεί την δύναμη του αντιπάλου του, ώστε να τον καταβάλλει. Σημειώστε ότι, με την λέξη «τέχνες» χαρακτηρίζεται κάτι το οποίο διαθέτει τεχνικές, δηλαδή κάτι το οποίο μαθαίνεται, καθώς οι «τέχνες» είναι παράγωγα του νοός.     

   

  Αυτοί οι «κάποιοι», που εφαρμόζουν επάνω στα πλήθη τις τεχνικές ελέγχου και επιβολής, είναι ανθρωπάκια ή ανθρωπόμορφα όντα, που χωρίς αυτά τους τα «όπλα» είναι αδύναμα μπροστά στην δύναμή σου. Γι’ αυτό, οτιδήποτε μπορεί να τους «χαλάσει τη μαγιά» τούς προκαλεί πονοκέφαλο, όπως π.χ. οι «απείθαρχοι», οι ιδεολόγοι, οι σκεπτόμενοι, οι φιλόσοφοι, οι ηθικώς ακέραιοι ή αυτοί που έχουν αποτάξει τις επίπλαστες ανάγκες από την ζωή τους.  

  Γι’ αυτό, εκτός από το «διαίρει και βασίλευε» που γνωρίζουν πολύ καλά, εφαρμόζουν και το σύστημα του Τύραννου, που εξαφάνιζε τους αρίστους της κοινωνίας του, προκειμένου να διατηρεί την εξουσία.

  Στην δική μας περίπτωση, δολιοφθορείς χρησιμοποιούν τις δυνάμεις του Νου, του Λόγου, των Πεποιθήσεων και της Πίστης, αρχικώς για να μας ελέγξουν και, πλέον, για να μας καταβάλλουν.    

   

  Η λέξη «βολή» και το ρήμα «βάλλω» είναι αυτές οι έννοιες που, σιωπηλά, κυριαρχούν αυτές τις μέρες στις ζωές μας:

επι-βολή (επιβάλλω),
κατα-βολή (καταβάλλω),
αντικατα-βολή (αντικαταβάλλω),
δια-βολή (διαβάλλω),
προσ-βολή (προσβάλλω),
παρεμ-βολή (παρεμβάλλω),
συμ-βολή (συμβάλλω, σύμβολο),
εκ-βολή (εκβάλλω),
ανα-βολή (αναβάλλω),
υπο-βολή (υποβάλλω),
εισ-βολή (εισβάλλω),
απο-βολή (αποβάλλω),
υπερ-βολή (υπερβάλλω, υπερβολικό),
προ-βολή (προβάλλω),
αμφι-βολή (αμφιβάλλω, αμφιβολία),
περι-βολή (περιβάλλω, περιβάλλον),
μετα-βολή (μεταβάλλω),
παρα-βολή (παραβάλλω),
αντιπαρα-βολή (αντιπαραβάλλω),
εμ-βολή (εμβάλλω, έμβολο, εμβόλιο),
προκατα-βολή (προκαταβάλλω)…
     


 Αυτοί οι «κάποιοι», αφού σε παίρνουν με την καπατσοσύνη τους υπό τον έλεγχό τους, μέσω αυτού έχουν πρόσβαση στον ψυχισμό και τον νου σου.          
         
  Όμως, στους «κάποιους» αυτό δεν είναι αρκετό. Αφού κατέκτησαν τους νόες των ανθρώπων, άρα και τις πεποιθήσεις τους, χρησιμοποίησαν την δύναμη του λόγου και της πίστης, στα πλέον «ανόητα» πλάσματα, προς όφελος αυτών των ίδιων των «κάποιων».   


  Παράδειγμα αυτής της τεχνικής είναι μία εξωφρενική  δήλωση, που ξεσηκώνει την αντίδρασή σου. Πρώτα, δηλαδή, ανακοινώνεται η επιβολή κάποιου υπερβολικού ή παρανοϊκού μέτρου, το οποίο πρόκειται να ισχύσει άμεσα στο μέλλον. Οι «κάποιοι» αφήνουν να φανούν οι αντιδράσεις και μετά δείχνουν να το «μαζεύουν». Αναβάλλουν ή ακυρώνουν, τάχατες, αυτό που δήλωσαν ότι θα ισχύσει. Έτσι εσύ νομίζεις ότι με την αντίδραση και τη φωνή σου τα κατάφερες…!

   Η «άσκηση» αυτή συνεχίζεται, λίγο καιρό μετά, όπου και πάλι ανακοινώνουν την επιβολή αυτών των νέων μέτρων. Για ακόμη μία φορά αντιστέκεσαι σθεναρά , όμως ο «σπόρος», που έβαλαν κατά την πρώτη κρούση, αρχίζει να καρποφορεί. Παρότι τα μέτρα «ξαναμαζεύονται», εσύ ήδη έχεις αρχίσει να το αναμασάς: «Θα μου κάνουν αυτό…»,  «Θα μου κάνουν εκείνο…», «Θα μου κάνουν το άλλο…». Δηλαδή,  έχεις ήδη στον νου σου την πεποίθηση ότι αυτοί οι «κάποιοι» θα σου κάνουν αυτό που είναι παράλογο, άνομο ή παρανοϊκό. Πιστεύεις δηλαδή ότι, αυτό που είπαν οι «κάποιοι», κάποια στιγμή θα συμβεί. Και με το «θα» σου το λές, το δηλώνεις και ουσιαστικά το αποδέχεσαι.      


Την στιγμή εκείνη, αυτοί οι «κάποιοι» έχουν νικήσει! Σε έχουν βάλει να χρησιμοποιήσεις τις δυνάμεις του νου, του λόγου, των πεποιθήσεων και της πίστης σου, ώστε να χτίσουν αυτοί οι ίδιοι, με τα χέρια τους, τα θεμέλια τής όποιας ψυχωσικής και διεστραμμένης φαντασίωσης τους έχουν προβάλλει, προκειμένου να σκλαβωθείς και να απομυζούνται οι δυνάμεις σου.

Εσύ είσαι η ΔΥΝΑΜΗ!

 

Η αλήθεια που δεν συνειδητοποιείς είναι ότι εσύ έχεις την δύναμη, γιατί εσύ είσαι η δύναμη! Εσύ δίνεις την εξουσία αυτής της δύναμης στο εκάστοτε δολιοφθορέα, ώστε να την διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο, προς όφελος σου τουλάχιστον. Δίνοντας την εξουσία σε ανήθικα, πονηρά ή κακοπροαίρετα άτομα, το αποτέλεσμα είναι το γνωστό: η ρεμούλα, το λάδωμα, το ρουσφέτι, η κομπίνα, το μπάχαλο, το «δόντι», ο καρεκλοκενταυρισμός, η κοινωνική αδικία, η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία και την απέραντη αυτή λίστα μπορεί να την συμπληρώσει ο ίδιος ο αναγνώστης…

           

Pages