Πώς να «ρίξεις» μια barwomanΜαθήματα φλερτ από μια εκπρόσωπο 


της πιο ποθητής γυναικείας «φυλής» της νύχτας.


Κανείς δεν γνωρίζει τις γυναίκες καλύτερα από τις ίδιες. Και κάθε φορά που νομίζεις ότι γνωρίζεις αρκετά, διαπιστώνεις πόσα λίγα ξέρεις. Εκείνες όμως, ξέρουν ακριβώς τι θέλουν σε έναν άντρα που επιθυμεί να τις κατακτήσει. 
Δεν υπάρχει άντρας που να μην έχει ποθήσει τη γυναίκα πίσω από τη μπάρα που του ετοιμάζει τα ποτά. Όχι μόνο επειδή πιθανότατα είναι «θεά» αλλά κι επειδή, αν τελικά καταφέρει να τη «ρίξει», θα ανέβει κατακόρυφα στην εκτίμηση της υπόλοιπης παρέας. Η Κ.Χ., επαγγελματίας barwoman την τελευταία δεκαετία, αποκαλύπτει τα tips εκείνα που θα σου επιτρέψουν να έρθεις λίγο πιο κοντά στον στόχο σου...

Προσπάθησε να είσαι πάντα ευγενικός...

«...αλλά και ομιλητικός. Έχω βαρεθεί να βλέπω τύπους που αντί να έρθουν και να σου πουν μια κουβέντα, να μιλήσουν, να γελάσουν, να περάσουν καλά, κάθονται και κοιτάζουν αποχαυνωμένοι την οθόνη του κινητού τους. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι κάθε ώρα και στιγμή είναι κατάλληλη για κουβεντολόι. Αν, για παράδειγμα, έρθεις να μου πιάσεις την πάρλα στις 12.30 το βράδυ του Σαββάτου, που συνήθως γίνεται "πόλεμος" μέσα στο μαγαζί, το πιο πιθανό είναι να σε "γειώσω"».

Μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα

«Πολλοί από τους άντρες που με προσεγγίζουν θεωρούν περίπου δεδομένο ότι δε γουστάρω αυτό που κάνω και ότι κατέληξα να σερβίρω ποτά επειδή απέτυχα ως μοντέλο, ηθοποιός, τραγουδίστρια κ.ο.κ. Προσωπικά, με εκνευρίζουν οι άνθρωποι που καταλήγουν σε βιαστικά συμπεράσματα για τον άλλο, προτού καν ανταλλάξουν μια κουβέντα μαζί του. Από εκεί και πέρα, θα ήθελα να θυμίσω ότι το bartending αποτελεί στις ημέρες μας ένα καλοπληρωμένο επάγγελμα, το οποίο, μάλιστα, για να το ασκήσεις, θα πρέπει προηγουμένως να το έχεις σπουδάσει. Για να μην το κουράζω λοιπόν, για να προσεγγίσεις σωστά μια barwoman, θα πρέπει να σέβεσαι όχι μόνο την ίδια αλλά, κυρίως, αυτό που κάνει».

Αγνόησε τα στερεότυπα

«Σε ποια στερεότυπα αναφέρομαι; Σε εκείνα που θέλουν τους άντρες να πίνουν τα ποτά τους σκέτα ή έστω με λίγο πάγο και τις γυναίκες να παραγγέλνουν μόνο κοκτέιλ ή κρασί. Ζούμε στο 2016, η μιξολογία έχει κάνει άλματα και, πίστεψέ με, το τελευταίο πράγμα που απασχολεί μια γυναίκα και ειδικότερα μια μπαργούμαν είναι το αν πίνεις μπύρα ή πίνα κολάντα. Όχι, το πόσο άντρας είσαι δεν φαίνεται στο ποτήρι αλλά στη συμπεριφορά σου...»

Κέρασέ ένα ποτό

«Για να εξηγούμαστε, βέβαια, προτού αναλάβεις οποιαδήποτε πρωτοβουλία, καλό θα ήταν να με ρωτήσεις αν θέλω ή αν μπορώ να πιω. Φυσικά, το ίδιο ακριβώς ισχύει όχι μόνο για μένα ή για κάποια άλλη συνάδελφο "παλεύει" με τις μπουκάλες πίσω από το μπαρ αλλά και για οποιαδήποτε γυναίκα δεις να κάθεται μόνη της στη μπάρα.
Αν πάντως θέλεις να κάνεις τη διαφορά, κέρασε ένα κοκτέιλ. Δεν υπάρχει γυναίκα που να μη γουστάρει τα κοκτεϊλάκια, ακόμη κι αν είναι αναγκασμένη να τα φτιάχνει μόνη της (γέλια)».

Μην γίνεσαι κτητικός

«Σε συνάρτηση με αυτό που έλεγα προηγουμένως, το ότι με κέρασες ένα ποτό ή επειδή μου άφησες ένα καλό πουρμπουάρ, δε σημαίνει επ' ουδενι ότι ξαφνικά σου ανήκω. Το γεγονός ότι εργάζομαι στο χώρο της εστίασης, με υποχρεώνει να είμαι ευγενική προς όλους τους πελάτες. Για να το θέσω διαφορετικά, εκτός από το να σερβίρω το ποτό που θέλεις ή να παρασκευάζω το κοκτέιλ που γουστάρεις, οφείλω και να είμαι φιλική απέναντί σου. Αλλά μέχρι εκεί...».

Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις: δείξε αληθινό ενδιαφέρον..

«Προσωπικά έχει τύχει να γίνω φίλη αλλά και να βγω ραντεβού με άντρες που γνώρισα πρώτα ως πελάτες. Οπότε, μη διστάζεις. Αν έχεις κάτι το ενδιαφέρον να πεις ή μια έξυπνη ατάκα για να "σπάσεις τον πάγο", μίλα στην κοπέλα που βρίσκεται πίσω από την μπάρα και φλέρταρέ την, σεβόμενος ωστόσο, πάντα τα όρια της κοσμιότητας, τους γύρω σου και, κυρίως, τον εαυτό σου».

Τα κομπλιμέντα είναι πράγματι αποτελεσματικά

«Νομίζω πως το κομπλιμέντο είναι το πρώτο βήμα για να σε προσέξει μία γυναίκα. Και δεν είναι δύσκολο. Αρκεί να βρεις και να πεις κάτι πραγματικά όμορφο και να κάνεις το βήμα να της προτείνεις να βγείτε έξω για φαγητό. Τέλος, αρκεί να είσαι απλά ο εαυτός σου. Όσο είσαι ο εαυτός σου, κανένα σου βήμα δεν πρόκειται να σε απογοητεύσει».

Να έχεις αυτοπεποίθηση, όχι αλαζονεία

«Πάρα πολλοί άντρες είναι αλαζόνες. Σε πλησιάζουν λέγοντας απίστευτα πράγματα, που νομίζουν μάλιστα ότι θα έχουν και ανταπόκριση. Με πλησιάζουν με τις χειρότερες ατάκες. Έχω συναντήσει πολλούς τέτοιους. Προσωπικά μου αρέσουν οι άντρες με αυτοπεποίθηση που επίσης εκτιμούν το καλό χιούμορ. Η αυτοπεποίθηση είναι απαραίτητο προσόν για οποιονδήποτε τομέα της ζωής σου, όχι μόνο για τις γυναίκες. Και νομίζω είναι αυτό που μετράει και περισσότερο».

Να μην είσαι «μαμάκιας»

«Είχα συναντήσει έναν τύπο στο υπόγειο της μητέρας του. Μου έφτιαξε δείπνο -που, ναι, το βρήκα όμορφη κίνηση- αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε συναντηθεί έξω. Όχι σπίτι παρέα με τη μαμά του. Και φυσικά δεν υπήρχε δεύτερο ραντεβού μετά από όλο αυτό».

Να είσαι καλοξυρισμένος

«Τίποτα δεν μπορεί να συναγωνιστεί ένα καθαρό, φρεκοξυρισμένο πρόσωπο. Δεν μου αρέσει να με πιάνει φαγούρα, οπότε δεν προτιμώ τους άντρες με γένια. Ποια γυναίκα θέλει να γεμίζει κοκκινίλες ότι φιλάει κάποιον;».

Να είσαι πραγματικός άντρας

«Με όλη τη σημασία της λέξης. Ο πραγματικός άντρας δεν φτιασιδώνεται μπροστά στους καθρέφτες. Είναι αυτό που είναι. Κι αν θέλεις όντως κάτι, τότε κυνήγησε το και κάνε το δικό σου. Έτσι κάνουν οι αληθινοί άντρες»