Όταν ένας άντρας είναι ερωτευμένος με μία γυναίκα - Point of view

Εν τάχει

Όταν ένας άντρας είναι ερωτευμένος με μία γυναίκα






«…Πάντα εσύ τ’ αστεράκι 
και πάντα εγώ το σκοτεινό πλεούμενο 
 
Πάντα εσύ το λιμάνι 
κι εγώ το φανάρι το δεξιά 
 
Το βρεμένο μουράγιο 
και η λάμψη επάνω στα κουπιά 
 
Ψηλά στο σπίτι με τις κληματίδες 
 
Τα δετά τριαντάφυλλα, 
το νερό που κρυώνει 
 
Πάντα εσύ το πέτρινο άγαλμα 
και πάντα εγώ η σκιά που μεγαλώνει 
 
Το γερτό παντζούρι εσύ, 
ο αέρας που το ανοίγει εγώ 
 
Επειδή σ’ αγαπώ και σ’ αγαπώ 
 
Πάντα εσύ το νόμισμα 
κι εγώ η λατρεία που το εξαργυρώνει…» 







Σύμφωνα με έναν Γάλλο συγγραφέα υπάρχει ένα αδιάψευστο στοιχείο με το οποίο αναγνωρίζεις ότι αγαπάς κάποιον ερωτικά, κι αυτό είναι όταν το πρόσωπό του σου προκαλεί μεγαλύτερη επιθυμία από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος. Και επειδή όμως εσύ βρίσκεσαι στην αρχή της σχέσης σου και έχεις τις αμφιβολίες σου για το τι νιώθει ο νέος σου σύντροφος, εμείς φωτίζουμε κάποιες πράξεις του που δηλώνουν ξεκάθαρα ότι είναι ερωτευμένος μαζί σου. Απλά να θυμάσαι ότι οι άντρες δύσκολα από τη φύση τους θα πούνε: «Είμαι ερωτευμένος μαζί σου».
Ένας ερωτευμένος άντρας κάνει υπομονή
  Ένας ερωτευμένος άντρας κάνει υπομονή… σε όλα! Πάνω από όλα έχει την ικανότητα να σε φλερτάρει για πολύ πολύ καιρό. Ακόμη και αν ο ίδιος ακολουθήσει μία στρατηγική για να σε αποπλανήσει, ο ίδιος θα πέσει στη δική του παγίδα. Και πράγματι, θα σε ερωτευθεί.

Ένας ερωτευμένος άντρας γίνεται ιππότης 

Ένας ερωτευμένος άντρας μοιάζει πραγματικά με ιππότη. Νιώθει την ανάγκη να σε βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειαστείς. Πάντα θα βρίσκει τρόπους να κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη όπως να έρθει να σε πάρει από την εργασία σου, να σου ετοιμάσει πρωινό, να σε περιποιηθεί και να σε σκεπάζει το βράδυ για να μην κρυώσεις. Με άλλα λόγια, θα κάνει τα πάντα για να σου αποδείξει ότι είναι αναντικατάστατος εκφράζοντας την τρυφερότητά του με κάθε δυνατό τρόπο. Ένας φύλακας άγγελος είναι στο πλευρό σου. Δεν νομίζω να τον διώξεις ποτέ… 

Ένας ερωτευμένος άντρας νιώθει την ανάγκη να σε κάνει ευτυχισμένη 

Ένας άντρας ερωτευμένος επιθυμεί να σε κάνει χαρούμενη. Θα σε συνοδεύσει στο θέατρο για να παρακολουθήσεις ένα έργο που έχεις επιλέξει, ενώ θα αφήσει το παιχνίδι ποδοσφαίρου ή κάποια συνάντηση με τους φίλους του προκειμένου να δει εσένα. Και όλα αυτά γιατί; Γιατί πολύ απλά είσαι η προτεραιότητα στη ζωή του. Επιπλέον, αυτός ο άντρας θα σε ενημερώνει για οτιδήποτε του συμβαίνει στη ζωή του χωρίς απαραίτητα να σε αφορούν όλες οι πληροφορίες άμεσα. Και αυτό γιατί θέλει να έχεις γνώση κάθε μικρής και μεγάλης λεπτομέρειας της ζωής του. 

 


Ένας ερωτευμένος άντρας έχει μάτια μόνο για εσένα 


Ο έρωτας είναι αλήθεια πως μας κάνει τυφλούς. Κατά τη διάρκεια της φάσης του έντονου πάθους, ένας ερωτευμένος άντρας κοιτάζει μόνο εσένα. Απόλαυσέ το, διότι δεν θα διαρκέσει πολύ. Παράλληλα, αυτός ο άντρας δεν είναι επικριτικός. Σε αγαπάει όπως είσαι και δεν είναι φειδωλός στα κομπλιμέντα του. Μάλιστα, είναι και λίγο ζηλιάρης, γιατί είσαι γι’ αυτόν η πιο όμορφη, η πιο ελκυστική και η πιο γοητευτική γυναίκα.


Ένας ερωτευμένος άντρας δεν θα σ’ αφήσει ποτέ 


Λένε πως οι έρωτες έρχονται και παρέρχονται…και πως κάποια στιγμή όλα τελειώνουν. Αν όμως είσαι η μία και μοναδική αγάπη γι’ αυτόν θα κάνει τα πάντα για να σε κρατήσει στη ζωή του. Οποιοδήποτε εμπόδιο και αν ορθώνεται στη σχέση σας, θα έχει πάντοτε τη δύναμη να το αντιμετωπίζει για να είναι δίπλα σου. Πού ξέρεις; Μπορεί να ήρθε η στιγμή που θα ζήσεις τον έναν και μοναδικό έρωτα. Δεν έχεις παρά να το απολαύσεις, ενώ ο χρόνος πρόκειται να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σου.
Όπως λένε μερικοί άντρες…
Ξέρεις ότι είσαι ερωτευμένος μαζί της όταν δεν είσαι μαζί της. Γιατί σου λείπει, δεν μπορείς να συγκεντρωθείς και το μόνο που κάνεις είναι να τη σκέφτεσαι.






…Πουθενά δεν πάω, μ' ακούς 
 
Ή κανείς ή κι οι δύο μαζί, μ' ακούς 
 
Το λουλούδι αυτό της καταιγίδας και, μ' ακούς 
 
Της αγάπης 
 
Μια για πάντα το κόψαμε 
 
Και δε γίνεται ν' ανθίσει αλλιώς, μ' ακούς 
 
Σ' άλλη γη, σ' άλλο αστέρι, μ' ακούς 
 
Δεν υπάρχει το χώμα, δεν υπάρχει ο αέρας 
 
Που αγγίξαμε, ο ίδιος, μ' ακούς 
 
Και κανείς κηπουρός δεν ευτύχησε σ' άλλους καιρούς
 
Από τόσον χειμώνα κι από τόσους βοριάδες, μ' ακούς 
 
Να τινάξει λουλούδι, μόνο εμείς, μ' ακούς 
 
Μες στη μέση της θάλασσας 
 
Από μόνο το θέλημα της αγάπης, μ' ακούς 
 
Ανεβάσαμε ολόκληρο νησί, μ' ακούς 
 
Με σπηλιές και με κάβους κι ανθισμένους γκρεμούς 
 
Άκου, άκου 
 
Ποιος μιλεί στα νερά και ποιος κλαίει -ακούς;
 
Ποιος γυρεύει τον άλλο, ποιος φωνάζει -ακούς; 
 
Είμ' εγώ που φωνάζω κι είμ' εγώ που κλαίω, μ' ακούς 
 
Σ' αγαπώ, σ' αγαπώ, μ' ακούς…

flowmagazine 
via

Pages