Πωλείται ζητιάνος εν ενεργεία - Point of view

Εν τάχει

Πωλείται ζητιάνος εν ενεργεία



Τέτοιο ζητιάνο δεν έχετε ξαναδεί σίγουρα

Στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, οι ντόπιοι ήταν προβληματισμένοι από έναν άστεγο που ικέτευε για χρήματα στο σταθμό του τρένου, μετά από προσεκτική εξέταση, αποδείχθηκε ότι ήταν μια κούκλα. Η Αστυνομία σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να είναι κάποιο είδος απάτης (δηλαδή κάποιος άστεγος να χρησιμοποιούσε ένα μοντέλο που θα ζητιανεύει για αυτόν) . Αλλά αποδείχθηκε ότι είναι έργο ενός 13-χρονου παιδιού. Ο Αδάμ, δημιουργήθηκε ως " αστείο " για μία σχολική εργασία.



Είπε ότι έφτιαξε σε φυσικό μέγεθος την κούκλα από χαρτόνι και την έντυσε με μεταχειρισμένα ρούχα. Κατόπιν, τοποθέτησε την κούκλα στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, κοντά στην κεντρική οδική αρτηρία του Γκέτεμποργκ. Ο μυστηριώδης "ψεύτικος ζητιάνος" τράβηξε την προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης, το πρακτορείο ειδήσεων TT έγραψε για την κούκλα, αναφέροντας το και στην αστυνομία, η οποία διατύπωσε τη θεωρία ότι θα μπορούσε να είναι μια περίπτωση απάτης. Η κούκλα, που είχε ακόμη και μια μπύρα στο χέρι, προσέλκυσε την προσοχή πολλών περαστικών.
«Στεκόμουν σε μικρή απόσταση και μαγνητοσκόπησα πώς οι άνθρωποι αντιδρούν, αυτό ήταν μέρος του σχεδίου», είπε ο νεαρός, εξηγώντας ότι το όλο θέμα είναι μέρος μιας εργασίας για το σχολείο. Τελικά, ένας περαστικός πρόσφερε επτά κορώνες ($ 1,10), ένα ποσό που ο μαθητής τελικά επέλεξε να δώσει σε ένα πραγματικό ζητιάνο που επαιτούσε χρήματα στο δρόμο .

 Κάπου αλλού όμως έγιναν άλλα πράγματα...


via

Pages