Μάρτυρας Κατηγορίας:
Δεν ακολούθησε τους κανόνες της μικρής κοινωνίας όπου γεννήθηκε και ανατράφηκε με αποτέλεσμα να παραβιάσει φυσικούς και ηθικούς νόμους που στηρίζουν την ισορροπία στις κοινωνίες του υλικού κόσμου όπου ζει. Για να γίνω σαφής, πρέπει να αναφέρω ότι δεν σεβάστηκε την έμφυτη τάση του ίδιου του εαυτού να διαιωνίσει το είδος του, αποφεύγοντας τις ευθύνες του, που είναι ευθύνες κάθε ανθρώπου που σέβεται τον τον Δημιουργό του.
Δεν σεβάστηκε αυτό που ονομάζουμε Θεία Πρόνοια και θεώρησε τον εαυτό του ανώτερο ακόμη κι από τον ίδιο τον δημιουργό, προβαίνοντας σε άνευ προηγουμένου πράξεις αλαζονείας και εγωισμού. Θεώρησε “ικανότητα” το να παίρνει υλική βοήθεια από συνανθρώπους του εργατικού και ευσεβείς προς τον Θεό και ν την προσφέρει σε άλλους που κατά τη δική του κρίση είχαν ανάγκη βοήθειας, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο την εντύπωση ότι ο Δημιουργός έκανε λάθος. Θα ήθελα να ξέρω αν θα έκανε το ίδιο πράγμα και με τη δική του περιουσία, αν είχε. Εφόσον όμως ο κατηγορούμενος δεν είχε κανενός είδους ιδιοκτησία, τίποτε δεν τον εμπόδιζε να διαμοιράζει την περιουσία των άλλων.
Με αυτήν την έννοια, μπορούσε να πάρει αυτό που εκείνος ονόμαζε “βοήθεια προς τον συνάνθρωπο” από άτομα που τα χαρακτήριζε η αφέλεια , η εργατικότητα ή η πίστη προς τον Θεό. Είναι γνωστό ότι ο φόβος της αντικειμενικής συνειδητότητας για την κόλαση, είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρει κάποιος αυτού του είδους την βοήθεια από ανθρώπους που διακατέχονται από τέτοιες φοβίες.
Μπορεί να μας πει ο κατηγορούμενος, αν πριν προβεί σε αυτές τις δηλώσεις, είχε κάποιο στοιχείο που να επιβεβαίωνε ότι οι δικές του οφειλές αποπληρώθηκαν; Επίσης θα πρέπει να μας πει ποιος του έδωσε αυτήν την αντικοινωνική πληροφορία. Ή μήπως δεν γνώριζε ότι η ανθρώπινη συνειδητότητα με τον τρόπο που θέλει να καταλαβαίνει τα πράγματα, εκμεταλλεύεται το παρόν και αδιαφορεί για το μέλλον, ότι μάλιστα πρόκειται για πράξεις που τις θεωρεί ζωτικής σημασίας σε ό,τι καταλαβαίνει στο παρόν; Μ’ αυτό θέλω να πω πως κάλυπτε τις δικές του εσωτερικές ανάγκες, αδιαφορώντας για το μπορεί να συμβεί στο άγνωστο για μας μέλλον.
Αυτό που κατάφερε ο κατηγορούμενος με τέτοιες αντικοινωνικές απόψεις, ήταν να δημιουργήσει θύματα αυτής της ουτοπικής θεωρίας και κυρίως, ανάμεσα σε άτομα που από αδυναμία και άγνοια δέχτηκαν αυτές τις αβάσιμες πληροφορίες.
Και τον ρωτώ: πως μπορούμε να χαρακτηρίσουμε μια πράξη θετική ή αρνητική, αν εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε συγκεκριμενοποιημένη επίγνωση του καλού και του κακού; Έχουμε κάνει μια καλή ή μια κακή πράξη αν πείσουμε ένα ηλίθιο άτομο να μας δώσει αυτό που κρατά στο χέρι του; Η γενική αντίληψη μας βεβαιώνει ότι αυτό είναι κλοπή. Το ερώτημα είναι αν αυτή η αντίληψη αλλάζει στην περίπτωση που αυτό που παίρνουμε από τον ηλίθιο το προσφέρουμε σε κάποιον που έχει ανάγκη, κατά τη δική μας προσωπική άποψη. Και για τη συγκεκριμένη περίπτωση γεννιέται το ερώτημα: τι εννοεί ο κατηγορούμενος “ηλιθιότητα” και τι “ανάγκη”;
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σκεφτεί κάποιος πολύ για να κατανοήσει ότι οι σκέψεις μας είναι αποτέλεσμα αντίληψης του τρόπου με τον οποίο διδαχτήκαμε να βλέπουμε και να καταλαβαίνουμε το περιβάλλον. Εφόσον λοιπόν η σκέψη μας επηρεάζεται από το περιβάλλον, είναι παράλογο να λέμε ότι οι σκέψεις μπορούν να ελέγχονται από μας, τη στιγμή μάλιστα που η αντικειμενική συνειδητότητα χρησιμοποιεί αυθόρμητα τη σκέψη για να αντεπεξέλθει σε δύσκολες στιγμές. Κι ανάλογα πάντα με τις ανάγκες της στιγμής, ο αυθορμητισμός πηγάζει από ωκεανό συναισθημάτων δημιουργημένο πάλι από την αντίληψη, τη σκέψη και το περιβάλλον. Μ’ αυτήν την έννοια, δεν μπορούμε να ελέγχουμε τις σκέψεις μας, με τρόπο τέτοιο που να οδηγηθούμε σε πράξεις ανάλογες της απόλυτα δικής μας προσωπικής αντίληψης.
Είπε κιόλας πως το σώμα που αντιλαμβανόμαστε με τις αντικειμενικές αισθήσεις δεν είναι ο άνθρωπος, ότι ο άνθρωπος δεν είναι υλικό ον και ότι αυτός που εκείνος αποκάλεσε “άνθρωπο”, δεν πεθαίνει ποτέ.
Κατηγορείται, επίσης, γιατί είπε ότι προϋπήρχαμε της γέννησης, την οποία και προκαλούμε. Είπε πως μια τέτοια απόφαση παίρνεται χωρίς καμιά εξωτερική πίεση και ότι τα δεινά που αντιμετωπίζουμε στη ζωή, είναι δικές μας επιλογές. Θα πρέπει να είναι κανείς ηλίθιος για να πιστέψει μια τέτοια παραπλανητική άποψη. Έχει μήπως φανταστεί τι θα συνέβαινε εάν ίσχυε αυτό; Οι φτωχοί θα έμεναν άτεκνοι, αν τα ίδια τα παιδιά αποφάσιζαν από ποιους γονείς θα έπρεπε να γεννηθούν!
Εκτός αυτών, είπε ότι δεν υπάρχει ΄”διάβολος” και ότι μόνο εμείς τον φέρνουμε σε ύπαρξη, προσπαθώντας έτσι να προκαλέσει σύγχυση και να καταλύσει κάθε έννοια πίστης προς τους ιερείς και τη θρησκεία. Διακήρυξε ότι ο Θεός που καταλαβαίνει ο καθένας μας, αυτός είναι και ο θεός που πιστεύει και ότι δεν μπορεί η πίστη με κανέναν τρόπο να αντικαταστήσει τη γνώση. Είπε επίσης ότι η αμφιβολία είναι προτιμότερη της πίστης, γιατί – λέει – η αμφιβολία οδηγεί στη γνώση. Φαντάζεστε τι θα συνέβαινε αν όλοι αμφιβάλλαμε για ό,τι σήμερα πιστεύουμε; Σκεφτείτε μόνο ότι ο κόσμος βρίσκεται σε μια κατάσταση ακυβερνησίας και τώρα ακόμη, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει η πίστη.
Δίδαξε επιπλέον ότι ο Θεός δεν μπορεί να νοηθεί σωστά, αν τον συμβολίσουμε με μορφές, όπως είναι οι εικόνες και τα αγάλματα, και ότι αυτό θεωρείται ειδωλολατρεία, γιατί κατά τη δική του γνώμη ο Θεός δεν έχει σώμα και είναι απερίγραπτος. Το ερώτημα είναι, αφού ο Θεός είναι για εκείνον απερίγραπτος, γιατί δεν αφήνει τους άλλους να τον περιγράψουν σύμφωνα με την δική τους προσωπική γνώμη;
Και κλείνω τη μαρτυρία μου με το χειρότερο από όσα άκουσα από το στόμα αυτού του αμαρτωλού. Είπε ότι ο καθένας μας μπορεί να γίνει ένας μικρός Θεός!!!