Ψυχολογικά τρικ καθημερινά χρήσιμα - Point of view

Εν τάχει

Ψυχολογικά τρικ καθημερινά χρήσιμα





  Πρόκειται να πας σε μία συνέντευξη για δουλειά; Είσαι μεταξύ αγνώστων και αισθάνεσαι άβολα; Δε ξέρεις πως να αποφύγεις ορισμένες δυσάρεστες καταστάσεις; Θέλεις να κάνεις εντύπωση στο πρώτο ραντεβού; Υπάρχουν μερικά ψυχολογικά τρικ που θα σε βοηθήσουν να είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά.

  Η ψυχολογία είναι είναι από τους πιο δύσκολους και πολύπλοκους τομείς της επιστήμης. Ωστόσο, έχει να μας χαρίσει κάποια ψυχολογικά τρικ που είναι αρκετά εύκολα και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε κάθε μέρα για να διευκολύνετε λίγο περισσότερο τη ζωή σας.

  Ανακαλύψτε μερικά εύκολα ψυχολογικά κόλπα που μπορείτε να δοκιμάσετε μόνοι σας…

1. Εάν προβλέπετε ότι ο προϊστάμενός σας πρόκειται σας κάνει αρνητικά σχόλια σε μια συνάντηση, καθίστε κοντά του. Με βάση την ψυχολογία, έχει αποδειχτεί ότι είναι δύσκολο να μιλήσεις άσχημα για κάποιον ή να είσαι επιθετικός, όταν αυτός κάθεται πολύ κοντά σου.

2. Εάν είστε από αυτούς που συνεχώς μεταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους για… αύριο, προσπαθήστε να σκεφτείτε αυτό που έχετε να διεκπεραιώσετε πριν κοιμηθείτε. Με αυτό τον τρόπο θα αναγκάσετε τον εγκέφαλό σας να ενεργήσει διανοητικά και να αρχίσει να σχεδιάζει ένα μονοπάτι για την ολοκλήρωση του έργου. Πριν κάνετε κάτι στην πραγματική σας ζωή φροντίστε να το δουλέψετε πρώτα στο μυαλό σας.

3. Αν θέλετε να κάνετε εντύπωση σε κάποιον και μάλιστα θετική, δοκιμάστε να επαναλάβετε το όνομά του σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν ακούμε το όνομά μας αισθανόμαστε ότι κάποιος μας απευθύνεται προσωπικά και σχετιζόμαστε πιο άμεσα και έντονα μεταξύ του.

4. Ο καλύτερος τρόπος να μάθετε και να θυμάστε κάτι είναι να προσπαθείτε να το εξηγήσετε σε κάποιον άλλο. Επειδή έχουμε την τάση να απλοποιούμε τα πράγματα όταν τα εξηγούμε σε άλλους, αυτό μπορεί να βοηθήσει να εστιάσουμε στα πιο σημαντικά κομμάτια των πληροφοριών που πρέπει να θυμόμαστε.

5. Αν θέλετε κάποιος να συμφωνήσει μαζί σας όταν κάνετε μια ερώτηση, γυρίστε ελαφρώς το κεφάλι σας στο πλάι. Στην ψυχολογία αυτό ονομάζεται κατοπτρισμός και σημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να συμφωνήσουν μαζί σας, εάν στέλνετε θετικά μηνύματα επιβεβαίωσης – σε αυτή την περίπτωση, γέρνοντας το κεφάλι σας.

6. Εάν αισθάνεστε νευρικοί πριν από κάποια συνάντηση ή κάποιο γεγονός, αντί να… τρώτε τα νύχια σας ή να κάνετε ένα τσιγάρο, απλά δοκιμάστε να μασήσετε μια τσίχλα. Aυτό είναι χρήσιμο γιατί το μυαλό μας αντιλαμβάνεται ότι είμαστε ασφαλείς όταν τρώμε, δηλαδή όταν μασάμε κάτι.

7. Θέλετε να φανείτε φιλικός και σίγουρος ενώ κάνετε μια νέα επαγγελματική ή πάσης φύσεως γνωριμία; Προσπαθήστε να παρατηρήσετε το χρώμα των ματιών του ατόμου που γνωρίζετε. Αυτή η κίνηση αποτελεί την πιο απλή τεχνική για να διατηρηθεί η αναγκαία οπτική επαφή, που είναι ένα σημάδι φιλικότητας και εμπιστοσύνης.

8. Εάν αισθάνεστε λίγο πεσμένοι, παραπλανήσετε το μυαλό σας και προσποιηθείτε ένα χαμόγελο.





 Ο εγκέφαλος και το σώμα ανταλλάσσουν αμφότερα την ανατροφοδότηση ταυτόχρονα, οπότε το ένα σημείο επηρεάζει το άλλο. Το ψεύτικο χαμόγελο θα επηρεάσει τα νευρικά δίκτυα, όπως θα έκανε ένα «αυθεντικό» χαμόγελο. Αυτό σημαίνει ότι ένα ψεύτικο χαμόγελο στην αρχή μπορεί να φτιάξει τη διάθεσή σας.

9. Νιώθετε ορισμένες φορές ότι κάποιος σας κοιτάει, αλλά δεν είστε σίγουροι; Δοκιμάστε να χασμουρηθείτε και στη συνέχεια κοιτάξτε το άτομο που υποψιάζεστε ότι σας παρακολουθεί. Αν χασμουρηθεί και αυτός, τότε μάλλον είχε το βλέμμα του στραμμένο πάνω σας, καθώς το χασμουρητό είναι μεταδοτικό.

10. Εάν μεταφέρετε βαριά αντικείμενα, π.χ σακούλες από το σουπερμάρκετ ή βιβλία και θέλετε κάποιος να σας βοηθήσει να τα κουβαλήσετε, συνεχίστε να του μιλάτε ενώ απλώνετε τα χέρια σας για να του δώσετε κάτι από αυτά που κρατάτε. Η πλειοψηφία των ανθρώπων θα πάρει αυτόματα την τσάντα από εσάς χωρίς να το σκεφτεί καν.

11. Όταν περπατάτε σε έναν πολυσύχναστο δρόμο, διατηρήστε το βλέμμα σας προς την κατεύθυνση στην οποία που θέλετε να πάτε. Οι άνθρωποι τείνουν να παρατηρούν το βλέμμα των άλλων ανθρώπων σε πολυσύχναστους δρόμους, για να καταλάβουν σε ποια κατεύθυνση θέλουν να κινηθούν.

12. Όταν είμαστε σε μια ομάδα ανθρώπων που γελάει, έχουμε την τάση να κοιτάζουμε το πρόσωπο εκείνου που νιώθουμε πιο κοντά όταν γελάμε. Αν παρατηρήσετε αυτή τη συμπεριφορά, μπορείτε να καταλάβετε σε μια παρέα ποιος συμπαθεί και ποιος νιώθει άνετα με ποιον.


Pages