Βιταμίνη D: κατά των λοιμώξεων του αναπνευστικού. 15 τροφές να καλύψετε τις ανάγκες σας - Point of view

Εν τάχει

Βιταμίνη D: κατά των λοιμώξεων του αναπνευστικού. 15 τροφές να καλύψετε τις ανάγκες σας




  Η βιταμίνη D, γνωστή και ως «βιταμίνη του ήλιου», μπορεί να είναι… δυσεύρετη τον χειμώνα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται και το καλοκαίρι να φροντίζετε να υπάρχει σε επάρκεια στον οργανισμό σας.


Η διατροφή θεωρείται ότι καλύπτει σε ένα μικρό μόνο ποσοστό τις ανάγκες μας σε βιταμίνη D, ωστόσο τους χειμερινούς μήνες η σημασία της είναι πολύ μεγάλη.

Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη βιταμίνη προστατεύει από πληθώρα παθήσεων, από την οστεοπόρωση, την υπέρταση και τον καρκίνο μέχρι την κατάθλιψη και την άνοια, πρέπει να φροντίζουμε να λαμβάνουμε καθημερινά τουλάχιστον 600 IU (800 IU για τα άτομα 70 ετών και άνω).

Στην παρακάτω gallery θα δείτε 15 τροφές που παρέχουν βιταμίνη D και τις οποίες πρέπει να καταναλώνετε οπωσδήποτε τον χειμώνα!


1. Φρέσκο ψάρι: 425 IU σε ένα φιλέτο σολομό 90 γρ., 547 IU σε ένα φιλέτο σκουμπρί 90 γρ.

2. Συκώτι μοσχαρίσιο: 42 IU σε μερίδα 90 γρ.

3. Κρόκος αυγού: 41 IU σε έναν κρόκο

4. Ψάρι σε κονσέρβα: 154 IU σε μερίδα τόνο 90 γρ., 270 IU σε μερίδα σαρδέλες 100 γρ.

5. Μανιτάρια Σιτάκε: 40 IU ανά φλιτζάνι

6. Γάλα (πλήρες, άπαχο ή με λίγα λιπαρά): 100 IU ανά ποτήρι 240 ml

7. Γιαούρτι: 80-100 IU ανά μερίδα 180 γρ.

8. Γάλα αμυγδάλου: 100 IU ανά ποτήρι 240 ml

9. Πουτίγκα με γάλα: 49-60 IU ανά μισό φλιτζάνι

10. Χυμός πορτοκάλι: 137 IU ανά φλιτζάνι

11. Δημητριακά: 50-100 IU ανά ένα φλιτζάνι

12. Ενισχυμένο τόφου: 80 IU ανά μερίδα 90 γρ.

13. Βρόμη: 150 IU σε μία ατομική μερίδα

14. Τυρί: 40 IU ανά φέτα

15. Eggnog: 123 IU ανά ποτήρι 240 mlonmed.gr

Wild-caught fish


(425 IU in 3 oz salmon, 547 IU in 3 oz mackerel)
wild caught fish

Beef or calf liver


(42 IU in 3 oz)
beef

Egg yolks


(41 IU per egg)

egg yolk

Canned fish


(154 IU in 3 oz tuna, 270 IU in 3.5 oz sardines)
canned_fish

Shiitake mushrooms


(40 IU in 1 cup)
shiitake mushrooms

Milk: whole, nonfat or reduced fat


(100 IU in 8 oz)

milk

Yogurt


(80–100 IUs in 6 oz)

yogurt

Almond milk


(100 IU in 8 oz)

almond milk

Pudding made with milk


(49-60 IUs in ½ cup)
pudding

Orange juice


(137 IU in 1 cup)

oj

Breakfast cereals


(50–100 IUs in 0.75–1 cup)

cereal

Fortified tofu


(80 IU in 3 oz)
tofu

Oatmeal


(150 IU in 1 packet)
oatmeal

Cheese


(40 IU in 1 slice)

cheese

Eggnog


(123 IU in 8 oz)

eggnog

via

Pages