"ό νόμος και η νομοθεσία δεν πρέπει να απασχολούν τον Χριστιανό, γιατί άπτονται της πολιτικής και είναι μέρος μίας χρόνιας στρεβλής κατάστασης, η οποία έτσι είναι και τί να κάνουμε"
και ότι:
"οι Χριστιανοί θα πρέπει να μένουν περιορισμένοι μόνο στο σπιτάκι τους, απόμακροι, αθόρυβοι, βουβοί και ακίνδυνοι"
όχι μόνο δεν ευσταθεί καθόλου, αλλά είναι εντελώς ανεύθυνη και άκρως επικίνδυνη.
(«Τροποποίηση του ν. 927/1979 (Α΄ 139) και προσαρμογή του στην απόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (L 328) και άλλες διατάξεις»).
«Σύμφωνο συμβίωσης, άσκηση δικαιωμάτων, ποινικές και άλλες διατάξεις» – (Εθνικό Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας) – (Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά) – (Κατάργηση της παρά φύσιν ασέλγειας)
(«Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου – Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού και άλλες διατάξεις»)
«Εκμάθηση εναλλακτικών μεθόδων ανατροφής και εκπαίδευσης των παιδιών και η υιοθέτηση άλλων γονεϊκών ρόλων και προτύπων».
- Δογματικά ο γάμος δεν είναι απλή σύμβαση. Πρόκειται για ιδιαίτερη σύμβαση, και για το λόγο αυτό η λύση του δεν μπορεί να είναι προσαρμοσμένη σε ένα απλώς συμβατικό πρότυπο.
- Η λύση του γάμου με συμβολαιογραφική πράξη καταλήγει σε σύγχυση και πλήρη σύμπτωση του γάμου με το σύμφωνο συμβίωσης ετερόφυλων. Μάλιστα, το σύμφωνο συμβίωσης καθίσταται ελκυστικότερο διότι επιτρέπει την συμβατική ρύθμιση των συνεπειών, ιδίως σε ό,τι αφορά τα αποκτήματα. Για το λόγο αυτό γεννάται ζήτημα συνταγματικότητας, εν σχέσει προς το άρθρο 21 του Συντάγματος.
- Η συμβολαιογραφική λύση του γάμου δεν περιβάλλεται από τις εγγυήσεις της δικαστικής απόφασης, όπως η δημοσιότητα.
- Υπάρχουν κενά στις περιπτώσεις πλάνης, απάτης, απειλής στην δήλωση βουλήσεως και στην άσκηση ενδίκων μέσων.
Νόμοι 4619/2019/ΦΕΚ/95Α/11-06-2019 και Νόμος 4620/2019/ΦΕΚ96Α/11-06-2019 αντιστοίχως