Βιταμίνη D: κατά των λοιμώξεων του αναπνευστικού. 15 τροφές να καλύψετε τις ανάγκες σας - Point of view
kt9ETwW
demo-image

Βιταμίνη D: κατά των λοιμώξεων του αναπνευστικού. 15 τροφές να καλύψετε τις ανάγκες σας

1%25CE%25B1



  Η βιταμίνη D, γνωστή και ως «βιταμίνη του ήλιου», μπορεί να είναι… δυσεύρετη τον χειμώνα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται και το καλοκαίρι να φροντίζετε να υπάρχει σε επάρκεια στον οργανισμό σας.


Η διατροφή θεωρείται ότι καλύπτει σε ένα μικρό μόνο ποσοστό τις ανάγκες μας σε βιταμίνη D, ωστόσο τους χειμερινούς μήνες η σημασία της είναι πολύ μεγάλη.

Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη βιταμίνη προστατεύει από πληθώρα παθήσεων, από την οστεοπόρωση, την υπέρταση και τον καρκίνο μέχρι την κατάθλιψη και την άνοια, πρέπει να φροντίζουμε να λαμβάνουμε καθημερινά τουλάχιστον 600 IU (800 IU για τα άτομα 70 ετών και άνω).

Στην παρακάτω gallery θα δείτε 15 τροφές που παρέχουν βιταμίνη D και τις οποίες πρέπει να καταναλώνετε οπωσδήποτε τον χειμώνα!


1. Φρέσκο ψάρι: 425 IU σε ένα φιλέτο σολομό 90 γρ., 547 IU σε ένα φιλέτο σκουμπρί 90 γρ.

2. Συκώτι μοσχαρίσιο: 42 IU σε μερίδα 90 γρ.

3. Κρόκος αυγού: 41 IU σε έναν κρόκο

4. Ψάρι σε κονσέρβα: 154 IU σε μερίδα τόνο 90 γρ., 270 IU σε μερίδα σαρδέλες 100 γρ.

5. Μανιτάρια Σιτάκε: 40 IU ανά φλιτζάνι

6. Γάλα (πλήρες, άπαχο ή με λίγα λιπαρά): 100 IU ανά ποτήρι 240 ml

7. Γιαούρτι: 80-100 IU ανά μερίδα 180 γρ.

8. Γάλα αμυγδάλου: 100 IU ανά ποτήρι 240 ml

9. Πουτίγκα με γάλα: 49-60 IU ανά μισό φλιτζάνι

10. Χυμός πορτοκάλι: 137 IU ανά φλιτζάνι

11. Δημητριακά: 50-100 IU ανά ένα φλιτζάνι

12. Ενισχυμένο τόφου: 80 IU ανά μερίδα 90 γρ.

13. Βρόμη: 150 IU σε μία ατομική μερίδα

14. Τυρί: 40 IU ανά φέτα

15. Eggnog: 123 IU ανά ποτήρι 240 mlonmed.gr

Wild-caught fish


(425 IU in 3 oz salmon, 547 IU in 3 oz mackerel)
gettyimages-152831656-mackerel-ross-woodhall-1518564893

Beef or calf liver


(42 IU in 3 oz)
gettyimages-548569775-beef-mathias-alvebring-eyeem-1518564895

Egg yolks


(41 IU per egg)

gettyimages-109018304-egg-yolk-christoph-hetzmannseder-1518564928

Canned fish


(154 IU in 3 oz tuna, 270 IU in 3.5 oz sardines)
gettyimages-185539304-canned-fish-digicomphoto-1518564918

Shiitake mushrooms


(40 IU in 1 cup)
gettyimages-466576445-shiitake-mushrooms-hiroshi-higuchi-1518564924

Milk: whole, nonfat or reduced fat


(100 IU in 8 oz)

gettyimages-134556097-milk-maria-toutoudaki-1518564925

Yogurt


(80–100 IUs in 6 oz)

gettyimages-136127019-yogurt-fotografia-de-eluve-1518564913

Almond milk


(100 IU in 8 oz)

gettyimages-681906317-almond-milk-westend61-1518564911

Pudding made with milk


(49-60 IUs in ½ cup)
gettyimages-499099535-pudding-ezergil-1518564901

Orange juice


(137 IU in 1 cup)

gettyimages-136595877-oj-tetra-images-1518564916

Breakfast cereals


(50–100 IUs in 0.75–1 cup)

gettyimages-133580610-cereal-katesea-1518564920

Fortified tofu


(80 IU in 3 oz)
gettyimages-638932518-tofu-daniela-white-images-1518564922

Oatmeal


(150 IU in 1 packet)
gettyimages-75403184-oatmeal-image-source-1518564904

Cheese


(40 IU in 1 slice)

gettyimages-564766253-cheese-dana-muller-eyeem-1518564903

Eggnog


(123 IU in 8 oz)

gettyimages-501972648-eggnog-katyenka-1518564892

via

Pages

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *