Κάποιος είναι κρυφά δυστυχισμένος, αναγνωρίστε τον - Point of view

Εν τάχει

Κάποιος είναι κρυφά δυστυχισμένος, αναγνωρίστε τον



  Ποτέ δεν ξέρουμε πραγματικά όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή ενός άλλου ατόμου. Ξέρετε μόνο όσα είναι πρόθυμοι να σας δείξουν.

 Πώς μπορείτε να πείτε εάν κάποιος είναι κρυφά δυσαρεστημένος; Εδώ είναι μερικά προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να προσέξετε:

  1. Συχνά εκτρέπουν τη συζήτηση αλλού

 Όταν κάποιος είναι κρυφά δυστυχισμένος, θα αρχίσετε να παρατηρείτε πόσο συχνά αλλάζουν το θέμα σε σοβαρές ερωτήσεις και συνομιλίες. Δεν μιλούν ποτέ για κάτι σημαντικό που συμβαίνει στη ζωή τους πια και έχουν σταματήσει να σας εμπιστεύονται για φαινομενικά χωρίς λόγο. Ακόμα και όταν ξέρετε ότι έχουν ένα σοβαρό ζήτημα (όπως η αποτυχία σε ένα μάθημα ή αν ασχολούνται με το διαζύγιο των γονιών τους για παράδειγμα), απλά δεν μπορείτε να τους ανοίξετε κουβέντα για αυτό. Στην καλύτερη περίπτωση, θα σηκωθούν, θα γελάσουν, ή θα κάνουν κάποια πνευματώδη παρατήρηση που το κάνει να φαίνεται ότι δεν είναι καθόλου μεγάλη υπόθεση αυτό το ζήτημα για αυτούς. Επίσης, η έλλειψη οπτικής επαφής μαζί σας είναι ένα μεγάλο σημάδι.

  2. Δίνουν σύντομες απαντήσεις

 Ένας άλλος κοινός τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι προσπαθούν να παρακάμπτουν θέματα για τα οποία δεν αισθάνονται άνετα να μιλούν, είναι να δίνουν σύντομες απαντήσεις. Επομένως, αν έχετε παρατηρήσει ότι ο φίλος ή το μέλος της οικογένειάς σας μιλά πολύ λιγότερο και ότι είναι πιο κουραστικοί από το συνηθισμένο, τότε η πρώτη σας ιδέα πρέπει να είναι ότι κάτι είναι σίγουρα λάθος. Έχουν σταματήσει να σας μιλούν ή να σας στέλνουν μηνύματα; Παραμένουν ασυνήθιστα ήσυχοι στις συζητήσεις τελευταία; Ή δεν παίρνετε απαντήσεις για τις απόψεις τους ακόμη και όταν ρωτηθούν; Η απάθεια και η αδιαφορία είναι ένα από τα πρώτα σημάδια κατάθλιψης, επομένως προσέξτε.

  3. Ακυρώνουν τα σχέδια.

 Το αγαπημένο σας πρόσωπο σας ακύρωσε πρόσφατα μία συνάντηση; Εμφανίστηκαν ασυνήθιστα αργά ή άρχισαν να φεύγουν από το σχολείο / λείπουν από τη δουλειά; Προσπαθήστε να τους μιλήσετε για αυτό και ρωτήστε τους γιατί. Ακόμα κι αν οι λόγοι τους φαίνονται εύλογοι και σας διαβεβαιώνουν ότι όλα είναι καλά, προσέξτε τους καλά. Στη συνέχεια, εάν αρχίσουν να εγγυώνται πράγματα που είναι σημαντικά για αυτούς (όπως αυτή η αιτιολογική σκέψη που προβαίνουν εδώ και μήνες ή ότι ο διαγωνισμός ήταν τόσο σκληρά για να περάσουν), τότε αυτή είναι μια κόκκινη σημαία που δεν πρέπει να αγνοήσετε.

  4. Κοιμούνται πολύ.

 Γνωρίζατε ότι ο υπερβολικός ύπνος είναι ένα από τα πιο εμφανή συμπτώματα κατάθλιψης; Όπως και με την αϋπνία (την αδυναμία ύπνου), οποιαδήποτε σημαντική διαταραχή στο πρότυπο ύπνου ενός ατόμου πιστεύεται ότι έχει κάποια ψυχολογική αιτία, και οφείλεται πιθανότατα σε έντονα συναισθήματα κατάθλιψης. Οι άνθρωποι συχνά στρέφονται στον ύπνο όταν αισθάνονται χαμένοι και άδειοι, χωρίς κίνητρα για να σηκωθούν από το κρεβάτι και να κάνουν οτιδήποτε με τη ζωή τους. Και αυτό που είναι ακόμη πιο ξεκάθαρο είναι ότι, παρόλο που ένα καταθλιπτικό άτομο μπορεί να περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας κοιτώντας κάπου και ξαπλωμένο στο κρεβάτι, θα αισθάνεται ακόμα εξαντλημένος και δεν θα έχει ενέργεια.

  5. Τους αρέσει να είναι μόνοι περισσότερο.

 Όταν κάποιος προσπαθεί να σας απομακρύνει, γίνεται συχνά διακριτικά και συμβαίνει σταδιακά με την πάροδο του χρόνου. Μπορεί να οφείλεται από την ακύρωση των σχεδίων τους έως το να μην θέλουν να τα κάνουν όλα μαζί. Και παρόλο που μπορεί να σας πουν κάτι άλλο, ο πραγματικός λόγος είναι γιατί αυτοί θέλουν να είναι συνεχώς μόνοι τους. Έτσι σταματούν να δημοσιεύουν στο διαδίκτυο, να ανταποκρίνονται σε μηνύματα και να μην απαντούν στις κλήσεις σας, επειδή αποσύρονται συναισθηματικά και απομονώνονται από τους άλλους ως τρόπο αντιμετώπισης της δυστυχίας τους, που αγωνίζονται να καταπιέσουν.

  6. Έχουν γίνει άτολμοι.

 Έχετε παρατηρήσει μια αλλαγή στο άτομο που βρίσκεται μπροστά σας. Το χαμόγελό τους δεν φαίνεται πια γνήσιο ή το γέλιο τους όχι και τόσο εύκολο. Έχουν σταματήσει να ντύνονται καλά και ίσως μάλιστα σταμάτησαν να ενοχλούνται εντελώς με την εμφάνισή τους. Φορούν ρούχα στα οποία μπορούν να κρυφτούν (όπως φούτερ) και δεν θέλουν να τραβήξουν την προσοχή στον εαυτό τους. Περπατούν ήσυχα, σε μικρά βήματα, και συνήθως σκύβουν το κεφάλι τους ενώ περπατάνε. Και μαζεύουν το σώμα τους σε όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο και δεν κάνουν ζωηρές χειρονομίες.

  7. Βλέπουμε μία αύξηση ή και μείωση του βάρους τους

 Μπορεί να αισθάνονται πολύ απαθείς για να μαγειρέψουν.

  8. Αναστατώνονται εύκολα.

 Τέλος, αλλά ίσως το πιο σημαντικό, εάν κάποιος αναστατώνεται εύκολα με τρόπο που συνήθως δεν τους χαρακτηρίζει, τότε είναι πολύ πιθανό γίνεται επειδή υπάρχει κάποια συναισθηματική αναταραχή που προσπαθούν να κρύψουν από όλους τους άλλους. Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό εάν αυτό το άτομο είναι συνήθως λογικό, ήρεμο και ήπιο, αλλά ξαφνικά έχει στενοχωρηθεί ή εξοργιστεί εύκολα. Τώρα ξεσπάει στους άλλους ή κλαίνε για κάτι που δεν είχε καν σκοπό να βλάψει τα συναισθήματά τους. Και τη στιγμή που θα προσπαθήσετε να τους παρηγορήσετε ή να τους πείτε να ηρεμήσουν, θα αρχίσουν να επιμένουν ότι όλα είναι καλά, ότι δεν είναι τίποτα.



  Προσέξτε και αυτά τα σημάδια

# 1 Ανασφάλεια
# 2 Φόβος
# 3 Ευερεθιστότητα
# 4 Αδιαφορία
# 5 Αποσύνδεση από τους φίλους και άλλα αγαπητά πρόσωπα
# 6 Έλλειψη προσπάθειας
# 7 Ζήλια
# 8 Πρέπει να είναι συνεχώς απασχολημένοι
# 9 Έλλειψη εκπλήρωσης ενός σκοπού
# 10 Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
# 11 Χρόνια κόπωση ή πόνος
# 12 Αύξηση ή απώλεια βάρους
# 13 Φοβάται την κριτική
# 14 Πάντα περιμένουν να συναντήσουν την ευτυχία


Pages