Πάψε να είσαι θύμα. Γίνε ελεύθερος και υγιής - Point of view

Εν τάχει

Πάψε να είσαι θύμα. Γίνε ελεύθερος και υγιής





   Πόσο βολικό είναι να φταίνε όλα και όλοι οι άλλοι για το ότι δεν είμαστε καλά! Γιατί εμείς νομίζουμε ότι δεν έχουμε καμία ευθύνη για τα δεινά μας! Φταίνε οι καταστάσεις, ή οι συμπεριφορές των άλλων που μπορεί να είναι είτε ξένοι είτε αγαπημένοι μας άνθρωποι, για την δυστυχία μας. Και επειδή φταίνε όλοι αυτοί θυμώνεις, κατηγορείς και κρίνεις.


  Πόσο συχνά ακούμε τους ανθρώπους να λένε π.χ. «Εγώ τον αγαπάω τον… αλλά αυτό που μούκανε τότε (στο παρελθόν) δεν μπορώ να το ξεχάσω γιατί με πλήγωσε πάρα πολύ»! Σαν να είναι το πλήγωμα κάτι που δεν υπάρχει στην ζωή. Το ΘΥΜΑ εκπέμπει το εξής: «Σε παρακαλώ έχε υπόψην σου να μην με πληγώσεις». Το Θύμα δίνει με λίγα λόγια την υπευθυνότητα για την ευτυχία ή την δυστυχία του στον άλλον. Πόσο όμως τέτοιο φορτίο μπορούν να αντέξουν οι άλλοι; Μάλλον ΟΧΙ και τόσο πολύ! Και κάποτε φεύγουν γιατί δεν αντέχουν,

  Σαν Θύμα ξεχνάς ότι από την στιγμή που έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους και δημιουργείς σχέσεις οποιασδήποτε μορφής μαζί τους είναι μέρος του «Παιχνιδιού» να πληγωθείς και να πονέσεις καθώς επίσης το να πληγώσεις και εσύ. Δεν είσαι Θύμα όταν σε πληγώνει κάποιος. Τουναντίον είναι ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με το συναίσθημά σου! Άλλωστε η ζωή μας δείχνει από την απαρχή της στην ΓΕΝΝΑ μας πως και ο πόνος είναι ένα μέρος της ζωής. Ποιος σου είπε ότι αυτός που σε αγαπά δεν πρέπει ή δεν επιτρέπεται να σε πληγώσει; Και έτσι όταν συμβαίνει αυτό εσύ είσαι το Θύμα που Αχ! και πάλι φταίνε οι άλλοι που δεν σε σεβάστηκαν!

Το ερώτημα είναι: Σέβεσαι εσύ εσένα; Αν σέβεσαι εσένα σημαίνει ότι έπαψες να κρίνεις μέσα σου τον εαυτό σου. Είναι όμως Αλήθεια αυτό; Η απάντηση είναι ΟΧΙ!!! Να ξέρεις ότι με κάθε επίκριση που κάνεις για κάποιον γίνεσαι αυτόματα το Θύμα του. Είσαι μ’ αυτόν τον τρόπο έρμαιο της επίκρισής σου.

Κατά τα άλλα τον αγαπάω τον άνθρωπο αυτόν αλλά δεν μ’ αφήνει το συμβάν εκείνο στο παρελθόν να «ΑΓΙΑΣΩ»! Άρα είσαι θύμα του συμβάντος του τότε και ζεις πραγματικά στο τότε δηλαδή στον ΝΟΥ σου και όχι στην Καρδιά σου. Γιατί αυτή η ΚΑΡΔΙΑ σου είναι η πηγή της ΑΓΑΠΗΣ σου και μάθε ότι η καρδιά σου ποτέ δεν κολλάει σ’ αυτό που έγινε στο παρελθόν. Αυτή και το σώμα σου είναι πάντα στο ΕΔΩ και στο ΤΩΡΑ σου.

Αν πάρεις την υπευθυνότητα του εαυτού σου για οτιδήποτε σου συμβαίνει στα χέρια σου,τότε έχεις μια τεράστια ευκαιρία να απελευθερωθείς από τα δεσμά σου και να γίνεις πραγματικά ευτυχισμένος. Γιατί η ευτυχία δεν εξαρτάται από τους άλλους αλλά από εσένα τον ίδιο. Αλλά ίσως φοβάσαι να είσαι ευτυχής γιατί αυτό είναι μια κατάσταση που δεν έμαθες να έχεις. Μέχρι τώρα σε εμπόδιζαν στην ευτυχία οι άλλοι, τώρα όμως είσαι εσύ αυτός που μπορείς να δώσεις χώρο στην δική σου ευτυχία δίνοντας χώρο στην καρδιά σου και ΑΓΑΠΗ σε σένα!

Το να είσαι θύμα βολεύει. Πόσους ανθρώπους δεν ακούμε καθημερινά να τους φταίνε τα πάντα γιατί δεν είναι καλά τους φταίνε οι γονείς τους, η Κυβέρνηση, ο γείτονας, ο εργοδότης ή η ανεργία, ο ή η σύντροφος, τα παιδιά τους και μην ξεχνάμε η αρρώστια και οι πόνοι τους ή άλλες χίλιες και μια δικαιολογίες. Το ερώτημα είναι: Θέλεις ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ;

Όντας Θύμα χάνεις πολλές ευκαιρίες να συναντήσεις τον εαυτό σου εκείνον που δεν θέλει να είναι εξαρτημένος αλλά θέλει να είναι ελεύθερος. Όταν είσαι ΘΥΜΑ το να είσαι καλά ή όχι εξαρτάται πάντα από τους άλλους. Και όσο εσύ δίνεις πεδίο και χώρο σ’ αυτόν μέσα σου που του αρέσει η εξάρτηση τόσο πνίγεις τον εαυτό σου εκείνον που θέλει να χαρεί την ελευθερία, να γίνει δημιουργικός, ζωντανός και να είναι απόλυτα ευτυχισμένος με αυτό που κατάφερε ο ίδιος.


Ακούμε πολλές φορές ανθρώπους να λένε: «Μα εγώ είχα όλη την καλή πρόθεση και πρόσφερα από την καρδιά μου τα πάντα, αλλά εκείνη ή εκείνος ήταν αχάριστη/-ος και δεν θέλω πλέον να την ή τον βλέπω ξανά…» Σου λέμε εδώ λοιπόν να συνειδητοποιήσεις τι λες! Αν πρόσφερες με όλη την καλή πρόθεση όπως λες και από την καρδιά σου, ΤΟΤΕ ανταμείφτηκες ήδη.





  Ένιωσες την χαρά να προσφέρεις ανιδιοτελώς και να γευθείς αυτόν τον εαυτόν σου τον απλόχερο. Αν όμως το έκανες για να πάρεις ένα ΜΠΡΑΒΟ ή υποκλίσεις ευγνωμοσύνης για να έχεις κάποτε στο μέλλον μια ευνοϊκή συμπεριφορά ή ανταπόδοση από το άτομο στο οποίο πρόσφερες, ΤΟΤΕ είσαι πονηρός. Έκανες δώρα ή πρόσφερες με υπολογισμό προσδοκώντας δηλαδή στο μέλλον κάποια οφέλη. Και αν δεν σου κάνουν οι άλλοι τα κέφια, τότε φταίνε αυτοί οι άλλοι για το πληγωμένο ΕΓΩ σου. Γιατί αυτό είναι που πληγώνεται το ΕΓΩ σου.

  Σταμάτα λοιπόν να μπερδεύεις τα πράγματα. Προσφέρω με την ΚΑΡΔΙΑ μου κάτι ή πολλά είναι σαν να αφήνω ένα πανέμορφο μπαλόνι να πετάξει προς τον ουρανό και αντί να θλίβομαι που το έχασα χοροπηδάω για το υπέροχο θέαμα που απομακρύνεται στον ουρανό και φεύγει και δεν θα το ξαναδώ και «καλό του ταξίδι». Αν όμως το κάνεις με υπολογισμό για να πάρεις κάτι στο μέλλον από τον ή την ευνοούμενη της απλοχεριάς σου, τότε θα σου φταίνε οι άλλοι που είναι αχάριστοι και δεν έχουν καθόλου ευγνωμοσύνη για την ΑΠΛΟΧΕΡΙΑ σου και άρα είσαι ΘΥΜΑ.

 Κατά βάθος μπλέκεις την ΚΑΡΔΙΑ σου με τον ΝΟΥ σου. Η ΚΑΡΔΙΑ σου σε υποστηρίζει να είσαι πάντα στο εδώ και στο τώρα. Τώρα κάνουμε ένα δώρο και χαιρόμαστε αυτήν εδώ την στιγμή. Το μετά δεν την νοιάζει… ή τώρα είσαι με κάποιον μαζί και ας σε πλήγωσε κάποτε στο παρελθόν, δείξτου αυτό που η καρδιά σου και η ΑΓΑΠΗ σου για σένα έχει να δείξει. Αν βρεις την ΑΓΑΠΗ για σένα τότε έχεις αγάπη και για αυτόν καθώς και για τους γονείς σου, τον φίλο σου ή τον πρώην σύντροφό σου κτλ. Γιατί αυτός που αγαπάει τον εαυτό δεν είναι ΘΥΜΑ, ποτέ.


Ενώ από την άλλη ο ΝΟΥΣ σου κάνει ένα δώρο τώρα και το θυμάται μέχρι να πάρει ένα δώρο πίσω και αν το πάρει ποτέ δεν θα είναι αρκετό! γιατί δεν είναι το ίδιο ή δεν δόθηκε με τον ίδιο τρόπο ή με τον τρόπο που θα ήθελες εσύ να σου δοθεί.

Έτσι θα φταίνε πάντα οι άλλοι που εσύ δεν είσαι καλά και όσο δεν είσαι καλά κινδυνεύεις να αρρωστήσεις γιατί με όλο αυτό το φορτίο των ανθρώπων ή των καταστάσεων που κουβαλάς στην πλάτη σου πόσο θα αντέξει το σώμα σου; Μάθε να βρίσκεις τον δρόμο της Αγάπης για σένα και της Ελευθερίας σου. Βήμα Βήμα. Εσύ και μόνον Εσύ Διαλέγεις και παίρνεις. Η επιλογή είναι δική σου:

Εξαρτημένος ή ελεύθερος;

Pages