Εκείνα που δεν ήθελες να παραδεχτείς - Point of view

Εν τάχει

Εκείνα που δεν ήθελες να παραδεχτείς




Συνειδητά ή ασυνείδητα οι απαντήσεις έρχονται γιά να μας δώσουν τις λύσεις.


Όμως για να βρούμε τις σωστές απαντήσεις πρέπει πρώτα να ορίσουμε τις χρήσιμες ερωτήσεις στον εαυτό μας.

Χρήσιμες ονομάζονται οι ερωτήσεις που θα γεννήσουν νέες “βομβαρδιστικές” σκέψεις και θα είναι ο οδηγός για μια άλλη αντίληψη των πραγμάτων από τη συνηθισμένη. Το μέσο για να επιτευχθεί αυτό το γνωρίζεις μονάχα εσύ και κανένας άλλος.

Ο αρχαίος φιλόσοφος Σωκράτης, σπουδαίος στο να εκμαιεύει την αλήθεια μέσω της συζήτησης και της επικοινωνίας (διαλεκτική και μαιευτική μέθοδος) έφερνε τον συνομιλητή του στο σημείο να συνειδητοποιεί την αλήθεια του. Βήμα-βήμα να αποκαλύπτεται, όπως η μαία βοηθάει την ετοιμόγεννη γυναίκα στον τοκετό.

Μια διαδικασία που απαιτεί ειλικρίνεια, σεβασμό και θάρρος καθώς καταστρέφεται ένα παλιό κομμάτι του ανθρώπου και χτίζεται ένα νέο.

Ένας σημαντικός άξονας της αλήθειας και της βαθιάς ενδοσκόπισης είναι να μην υποτιμάμε ποτέ τη νοημοσύνη σας. Η διαύγεια ξεκινάει από το μυαλό ως σκέψη και έπειτα αναριχάται σε ιδέα. Φρόντισε να υπάρχει ευγενής σκέψη με καθαρότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να είσαι προετοιμασμένος ώστε να νοιώθεις έτοιμος πως θα βρεις τις απαντήσεις που ψάχνεις. Με κάθε απάντηση αναλαμβάνεις και την ευθύνη στη διαμόρφωση του εαυτού σου.


Καθώς όπως παρέθεσε ο σπουδαίος ποιητής Τίτος Πατρίκιος:


«Όταν φτάσεις κάποτε να ανακαλύψεις πόσες ακόμα αυταπάτες συντηρούσες, όταν αναγκαστείς να αναγνωρίσεις κι εκείνα που δεν ήθελες να παραδεχτείς, όταν πέσει και το τελευταίο είδωλο που πάνω του στήριζες την πίστη σου τότε μπορεί να αρχίσεις να μαθαίνεις πόσο βαθιά πηγαίνουν, πόσο είναι σκοτεινές οι ρίζες της καθεμιάς σου πράξης»

 “Ποιήματα Β’”(1959-2017)
 -Τίτος Πατρίκιος
via

Pages