Κάνε στη ζωή σου ένα restart - Point of view

Εν τάχει

Κάνε στη ζωή σου ένα restart




   Όταν ο υπολογιστής “κολλάει”, η μοναδική λύση για να τον επαναφέρεις σε σωστή λειτουργία, είναι να κάνεις restart.



  Υπάρχουν φορές που φτάνεις σε ένα σημείο της ζωής σου και νιώθεις ότι έχεις βαλτώσει, ότι κάνεις συνεχώς τα ίδια και τα ίδια χωρίς κανένα νόημα. Θέλεις να επαναπροσδιορίσεις σχεδόν τα πάντα γύρω σου. Τη σχέση, τη δουλειά, τη ζωή, τον εαυτό σου γενικότερα. Να κάνεις μια νέα αρχή. Να κάνεις restart!

Αποδοχή και ενσυναίσθηση 

Το ότι καταλαβαίνεις και αποδέχεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά στη ζωή σου και θέλεις να το αλλάξεις, είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα της αλλαγής.

Χρειάζεται θάρρος για να αλλάξεις συνήθειες χρόνων. Στην αρχή θα διστάζεις, όμως κάνοντας ένα μικρό βηματάκι κάθε φορά, θα χαράξεις νέα πορεία. Μη φοβάσαι αν κάνεις λάθη. Τα λάθη είναι για να γίνονται και να μαθαίνεις από αυτά.

Είναι πολύ πιθανό ότι ο περίγυρός σου θα αντιδράσει στις αλλαγές. Αν όμως κρατήσεις μία σταθερή στάση, θα τους μεταδώσεις το μήνυμα ότι έχεις πάρει τις αποφάσεις σου και πρέπει να τις αποδεχτούν, είτε τους αρέσει, είτε όχι.

Άφησε πίσω σου το παρελθόν

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στον επαναπροσδιορισμό, είναι να αφήσεις πίσω σου το παρελθόν. Καλώς ή κακώς, ό,τι έγινε, έγινε και δεν μπορεί να ξεγίνει.

Μαθαίνεις από τα λάθη σου και προχωράς με θάρρος και αποφασιστικότητα. Μόνο αν κλείσεις τις παλιές πόρτες, θα ανοίξουν καινούργιες και θα εμφανιστούν νέες ευκαιρίες στη ζωή σου.

Άλλαξε συνήθειες

Για να γίνει μια μεγάλη αλλαγή, πρέπει πρώτα να γίνουν πολλές μικρότερες, σε απλά καθημερινά πράγματα.

Καθάρισε το σπίτι σου και διώξε ό,τι δεν χρειάζεσαι. Φρόντισε το σώμα σου με φυσικά προϊόντα. Ξεκίνα ένα είδος άσκησης που σου ταιριάζει. Πρόσθεσε στη διατροφή σου περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Ενυδατώσου με νερό και χυμούς. Απενεργοποίησε το κινητό σου, κλείσε την τηλεόραση και κοιμήσου νωρίς το βράδυ. Ξύπνα νωρίς το πρωί και ξεκίνα τη μέρα σου με ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό. Αφιέρωσε ποιοτικό χρόνο στον εαυτό σου και την οικογένειά σου. Διώξε τον αρνητισμό και την ηττοπάθεια και κάνε μόνο θετικές κι αισιόδοξες σκέψεις.

Βγες από την comfort zone σου!

Διάβασε σπουδαία βιβλία

Τα βιβλία είναι ένα μεγάλο εφόδιο στην πορεία της αλλαγής. Ειδικά κάποια “σπουδαία βιβλία” μπορεί να σε επηρεάσουν, να σε προβληματίσουν και να φυτέψουν τον σπόρο της εσωτερικής αλλαγής.

Οι συγγραφείς των βιβλίων είναι κι αυτοί άνθρωποι με πολλούς προβληματισμούς που βίωσαν μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους. Μπορούν να γίνουν οι μέντορές σου σε αυτό το ταξίδι του επαναπροσδιορισμού.

Δημιούργησε πλάνο αλλαγής

Κράτησε ημερολόγιο των σκέψεων και των κινήσεών σου και δημιούργησε ένα μεθοδικό πλάνο αλλαγής που φυσικά πρέπει να ακολουθήσεις αυστηρά.

Τι είναι αυτό που σου αρέσει να κάνεις; Ποιες είναι οι δεξιότητές σου; Τι γνώσεις έχεις; Ποια στοιχεία της ζωής σου είναι αυτά που θέλεις να αλλάξεις; Με ποιους τρόπους θα το πραγματοποιήσεις;

Γράψε σε ένα απλό χαρτί τις απαντήσεις σου στις παραπάνω ερωτήσεις και θα σε οδηγήσουν από μόνες τους.

Απόκτησε δεξιότητες και γνωριμίες

Ποτέ δεν είναι αργά για να αποκτήσεις νέες δεξιότητες και να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου.

Παρακολούθησε σεμινάρια και διαλέξεις πάνω στο αντικείμενο που σε ενδιαφέρει. Ψάξε στο internet και στο utube για οτιδήποτε σχετικό. Γράψου σε online μαθήματα και γίνε μέλος στα social media σε ομάδες συζήτησης που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με εσένα.

Κάνε γνωριμίες με ανθρώπους που έχουν ήδη εμπειρία στον χώρο που θέλεις να κινηθείς. Οι συμβουλές τους είναι πολύτιμες!

Κάνε focus στον στόχο σου

Για να πετύχεις τον στόχο σου, χρειάζεται αφοσίωση, αυστηρό πρόγραμμα και σκληρή δουλειά.

Όπως ένας αθλητής για να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες προπονείται καθημερινά και είναι αφοσιωμένος στον στόχο του, έτσι κι εσύ, για να κερδίσεις το προσωπικό σου μετάλλιο, πρέπει πρώτα να ετοιμαστείς και μετά να αγωνιστείς με όλες σου τις δυνάμεις.

Πίστεψε στον εαυτό σου

Αν εσύ δεν πιστέψεις στον εαυτό σου, πώς περιμένεις να το κάνουν οι άλλοι;

Αξίζεις κάθε επιτυχία κι αυτό δεν χωράει αμφιβολία! Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, αρκεί να το αποφασίσεις και να κάνεις τις κατάλληλες κινήσεις.

Είναι πολύ σημαντικό σε αυτή τη νέα πορεία να απομακρύνεις τους αρνητικούς και τοξικούς ανθρώπους, κι αυτούς που σε μειώνουν.

Έργα κι όχι λόγια 

Σήκω από τον καναπέ τώρα και ξεκίνα να δουλεύεις πάνω στα όνειρά σου, με θάρρος και δυναμισμό. Διώξε τους φόβους και την ηττοπάθεια. Μην μείνεις σε λόγια ενθουσιασμού που θα ξεθωριάσουν με τον καιρό.

Μπροστά σου ανοίγονται νέοι ορίζοντες και υπάρχουν άπειρες ευκαιρίες που περιμένουν να τις αρπάξεις. Μην τις αφήσεις να φύγουν μέσα από τα χέρια σου.

Τώρα είναι η στιγμή σου!



Κάθε αρχή και δύσκολη

Αν νιώθεις ότι όλα στη ζωή σου είναι ένας βαρετός κύκλος χωρίς νόημα… Αν αυτά που έως τώρα σε γέμιζαν, σου είναι πια αδιάφορα… Αν νιώθεις ότι έχεις βαλτώσει κι έχεις κολλήσει… Πρέπει να κάνεις restart!

Οι αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή, αποφασιστικότητα, πρόγραμμα και σκληρή δουλειά.

Στην αρχή θα φαίνεται δύσκολο, στην πορεία όμως όλα θα είναι πιο εύκολα και στο τέλος θα αναρωτιέσαι γιατί φοβόσουν και δεν το έκανες τόσο καιρό.

Ήρθε η στιγμή… Restart, reset, reload! Καλή αρχή και καλή επιτυχία!

Pages