Οι καρκινικοί όγκοι συρρικνώνονται, όταν τρώμε λιγότερο - Point of view

Εν τάχει

Οι καρκινικοί όγκοι συρρικνώνονται, όταν τρώμε λιγότερο




  Είναι γνωστό εδώ και έναν αιώνα ότι ο περιορισμός στη λήψη τροφής καθυστερεί την ανάπτυξη ορισμένων όγκων, αλλά δεν είχε εντοπιστεί η αιτία: οι ερευνητές κατάφεραν πλέον να εντοπίσουν το ρόλο ενός ενζύμου, η ενεργοποίηση του οποίου αναστέλλει την επίδραση των διατροφικών περιορισμών στην ανάπτυξη των όγκων.



Η Νάντα Καλαάνι και ο Ντέιβιντ Σαμπατίνι, ερευνητές στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) πραγματοποίησαν έρευνες σε ποντίκια, προκειμένου να μελετήσουν την επίδραση των διατροφικών περιορισμών σε ορισμένους τύπους καρκίνου που προσβάλλουν τον άνθρωπο, όπως ο καρκίνος του εγκεφάλου, του παχέος εντέρου, του προστάτη και διάφοροι τύποι καρκίνου του στήθους. Οι εργασίες τους δημοσιεύθηκαν στο βρετανικό περιοδικό Nature.


Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ορισμένοι όγκοι (παχέος εντέρου και δύο μορφές καρκίνου του μαστού) συρρικνώνονταν σε συνθήκες έλλειψης τροφής.


Απέδειξαν επίσης ότι η απουσία επίδρασης του περιορισμού της τροφής οφειλόταν στην ενεργοποίηση της 3-Κινάσης φωσφατιδυλοϊνοσιτόλης (PI3K), ενός ενζύμου που παίζει καθοριστικό ρόλο στον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων, και ότι διαφορετικοί βαθμοί ενεργοποίησης του ενζύμου συνεπάγονται και διαφορετικό βαθμό ευαισθησίας στους διατροφικούς περιορισμούς. "Παρεμβαίνοντας στην ενεργοποίηση του PI3K, μπορούμε να μετατρέψουμε έναν όγκο ανθεκτικό στους διατροφικούς περιορισμούς, σε έναν όγκο ευάλωτο", διαβεβαιώνουν οι ερευνητές.



Η Δίαιτα της Συγγνώμης




Ίσως ο νους σας επεξεργάζεται αυτή την περίοδο την περίπτωση πως χρειάζεται να κάνετε δίαιτα. Ευκαιρία λοιπόν να δημιουργήσετε ένα εντελώς καινούργιο είδος δίαιτας, ένα είδος πολύ ανώτερο από το να εγκαταλείψετε  τροφές ή θερμίδες!

Αν ξεκινούσατε να κάνετε κάτι εβδομήντα φορές το εφτά, θα έδειχνε ότι η πρόθεσή σας είναι τόσο υπέρτατη ώστε το εννοούσατε πραγματικά. Θα ξαναπρογραμματίζατε τον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή αρκετά καλά ώστε ο Θεός να καταλάβει ότι τώρα το εννοείται αληθινά και πραγματικά, και ότι όντως είστε αληθινά έτοιμοι. Κατόπιν, θα δεχόσαστε όλη την χάρη και φώτιση που χρειάζεται ποτέ για να σας βοηθήσει να πετύχετε εκείνο το μόνιμο αποτέλεσμα.

Προφανώς, όταν η συγχώρεση ολοκληρωθεί, θα υπάρχει αδιαμφισβήτητα η ευλογία που είναι ολοκληρωτική αγάπη και θα είναι εύκολο να καθοδηγείτε τα μόριά σας στο ακριβές επιθυμητό βάρος. Τα μόρια, απλώς θα ανταποκρίνονται αμέσως στο νου σας. Αλλά, ενόσω είστε κολλημένοι στο μίσος και το θυμό, το σώμα σας αντιδρά σαν ανόητο παιδί και δεν θα υπακούει στις οδηγίες σας.

Ας βάλουμε σ' εφαρμογή  τη Δίαιτα της Συγγνώμης και τ' αποτέλεσμα θα δρέψει καρπούς, επωφελείς μεν ψυχωφελείς δε!

Pages