Τα Επτά Στρώματα της Σκέψης - Point of view

Εν τάχει

Τα Επτά Στρώματα της Σκέψης





Όπως γνωρίζετε, ο νους μας μπορεί να είναι μερικές φορές πολύ θορυβώδης. Καθώς αυτή η Αλλαγή συνεχίζει να ξετυλίγεται και προκαλεί περισσότερο από αυτό-που-δεν-είμαστε να αναδύεται και να έρχεται προς τα έξω, το να κατανοήσουμε τα βήματα ή τα επίπεδα μέσα από τα οποία περνάνε οι σκέψεις μας μπορεί να αποδειχθεί βοηθητικό στο να τις διαχειριστούμε. Προχωράμε προς την κατάσταση του να γίνουμε πιο αριστοτέχνες στην παρατήρηση κάθε σκέψης, συναισθήματος και πράξης ανά πάσα στιγμή. Οι σκέψεις συμβαίνουν σε πολλά επίπεδα ηχηρότητας από την απόλυτη ησυχία της γνώσης στην κραυγάζουσα και αντιφατική εσωτερική φωνή. 

Παρόλο που υπάρχουν πολλά επίπεδα και στρώματα σκέψης, ας μείνουμε στα απλά και ας μιλήσουμε για τα επτά ευδιάκριτα στρώματα που είναι διαθέσιμα στον καθένα μας. Καθώς θα το κάνουμε αυτό, παρακαλώ μην σκέφτεστε αυτά τα στρώματα σαν άκαμπτες γραμμές. Στην πραγματικότητα υπάρχει μια ρευστότητα και ροή ανάμεσα τους. Η ροή από το ένα στρώμα σκέψης στο επόμενο είναι παρόμοια με την παρατήρηση του ξημερώματος. Για παράδειγμα δεν μπορείτε με ευκολία να πείτε την διαφορά του 6.30 με 6.32 απλά κοιτάζοντας τον ουρανό. Ο ήλιος ανατέλλει και ο ουρανός ρέει από το σκοτάδι στο φως. Μια στιγμή πριν ήταν πριν το χάραμα. Τώρα ο ήλιος είναι ψηλά και λάμπει.


Πρώτο Στρώμα Σκέψης

Το πρώτο στρώμα σκέψης είναι αυτό που απλά μιλάμε χωρίς να σκεφτόμαστε και πολύ αυτό που λέμε. Το βλέπουμε να συμβαίνει κάθε μέρα. Ο άντρας στο αεροδρόμιο απλά ξεστόμισε σχόλια χωρίς νόημα. Η γυναίκα φλυαρεί σαν να μην έχει καθόλου φίλτρο. Δύο λεπτά αργότερα δεν θυμούνται τι έλεγαν. Λειτουργώντας σε αυτό το στρώμα σκέψης το άτομο γενικά δεν έχει συνείδηση ότι δεν έχει συνείδηση και περνάει όλη του την ημέρα στον αυτόματο αντί να είναι συνειδητό και με πρόθεση. Αυτοί που δεν έχουν αφυπνιστεί πνευματικά ζουν εδώ. Ακόμα και αυτοί που είναι πιο αφυπνισμένοι και συνειδητοί μπορεί να δουν τον εαυτό τους σε αυτό το στρώμα σκέψης. 

Μπορείς να κάνεις ένα σχέδιο να γίνεις πιο συνειδητός όταν βρίσκεσαι σε αυτό το στρώμα. Παρατήρησε όταν κάνεις αχρείαστα σχόλια, κουτσομπολιό ή συνεισφέρεις σε μια συζήτηση που είναι θορυβώδης. Όταν αρχίσεις να αποκτάς συνείδηση αυτού του στρώματος της σκέψης, γρήγορα θα αρχίσεις να μην παίρνεις μέρος στην ασυνείδητη φλυαρία. Θα κάνεις καλύτερες επιλογές σχετικά με το πώς παρουσιάζεις τον εαυτό σου και σε τι στρώμα σκέψης θέλεις να ζεις.


Δεύτερο Στρώμα Σκέψης.

Αυτό είναι το στρώμα όπου έχεις συζήτηση ή διαφωνία με κάποιον άλλον μέσα στο κεφάλι σου. Σκέφτεσαι ξανά και ξανά την κατάσταση στο μυαλό σου και πως είχες δίκιο/ ήσουν κακός/λάθος/πληγωμένος. Κατσαδιάζεις τον άλλον για το πόσο είχε άδικο. Ήταν κακός/σε πλήγωσε/ήταν χαζός. Η ενοχή και η επίρριψη ευθυνών ζουν εδώ. Το ίδιο και η δυσαρέσκεια και η εκδίκηση. Όλες αυτές οι σκέψεις μπορεί να είναι πολύ πολύ δυνατές και κουραστικές. 

Παρόλο που δεν είναι ομιλία, αυτός το επίπεδο σκέψης έχει επίσης σχέση με την τηλεπάθεια και την διακοή, διότι αυτή η συζήτηση που έχεις στο κεφάλι σου είναι πολύ πραγματική στην στιγμή αυτή και συμβαίνει. Είτε το άτομο είναι δίπλα σου είτε είναι μίλια μακρυά, η συζήτηση γίνεται. Σε ενεργειακό επίπεδο, το άλλο άτομο μπορεί να νοιώσει την ενέργεια που του στέλνεις. Αυτό είναι επίσης και το επίπεδο στο οποίο πραγματικά θέλεις να βρίσεις τον άλλον που στέκεται απέναντι σου: «χαζέ/βλαμμένε/ηλίθιε», αλλά αντίθετα χαμογελάς ευχάριστα και συνεχίζεις να διαφωνείς μαζί τους μέσα στο κεφάλι σου. Όπως και το πρώτο στρώμα σκέψης, έχει και αυτό τεράστιο ποσό εσωτερικής κίνησης. Και στα δύο στρώματα συμμετέχεις στην κατάσταση αντί απλά να παραμείνεις αμέτοχος.


Τρίτο Στρώμα Σκέψης

Αυτό το τρίτο στρώμα είναι το μέρος όπου υπολογίζεις τα πράγματα, κάνεις στρατηγικές και λύνεις προβλήματα. Υπάρχει λίγη κίνηση ακόμα εδώ, και ένας εσωτερικός, μπρος και πίσω τύπος συζήτησης. Υπάρχει ακόμα ένας βαθμός διαμάχης και συναισθηματικής προσκόλλησης. «δοκίμασα τρία διαφορετικά πράγματα και ξέρω ότι και ο επόμενος τρόπος δεν θα πετύχει. Πως μπορώ να λύσω αυτό το πρόβλημα του υπολογιστή πριν από την προθεσμία;» «εντάξει, την χαιρέτησα αλλά αυτή δεν με είδε. Τι κάνω τώρα για να προσελκύσω την προσοχή της;»

«τι λέει αυτή η πινακίδα εκεί κάτω; Μοιάζει να έχει τόσο ενδιαφέρον.» Παρόλο που δεν είναι τόσο κραυγαλέα και έντονη όσο στα προηγούμενα δύο στρώματα, υπάρχει ακόμα μια μικρή απειθάρχητη εστίαση. Ο νους σας χοροπηδάει γύρω γύρω προσπαθώντας να βρει μια απάντηση. Υπάρχει μια αναζήτηση προς τα έξω για την απάντηση αντί να πάρετε μια ανάσα, να μείνετε ήσυχοι και να επιτρέψετε στην απάντηση να σας γίνει διαθέσιμη.


Τέταρτο Στρώμα Σκέψης

Αυτό το στρώμα ορίζεται σαν συλλογισμός. Είναι περίεργο και κάθεται πίσω χωρίς να εμπλέκεται στην κατάσταση. Αυτό είναι το πρώτο μη εμπλεκόμενο, χωρίς να κάνει επενδύσεις, στρώμα σκέψης. Περίεργο: «αναρωτιέμαι πως δουλεύει αυτό;» ή «από πού ήρθε αυτό;» ή «τι ενδιαφέρουσα πιθανότητα.» δεν υπάρχει συναισθηματική προσκόλληση, κριτική ή προκαθορισμένες απαντήσεις ή δυνατότητες. Πολλές φορές μπαίνεις σε αυτό το εύκολο στρώμα όταν δεν είσαι αγχωμένος, ή δεν είσαι πιεσμένος, όταν υπάρχουν λίγες εξωτερικές απαιτήσεις από εσένα εκείνη την στιγμή. Ίσως να αρχίσεις να σκέφτεσαι «ίσως είναι ώρα να αρχίσω να σκέφτομαι να μετακομίσω. Αναρωτιέμαι που θα μου άρεσε να ζω;» Αυτή είναι μια ερώτηση χωρίς καθορισμένη απάντηση. Η ερώτηση είναι με ανοιχτό τέλος. Η απάντηση εμφανίζεται εκεί που τίθεται η χωρίς ένταση ερώτηση. 

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να της επιτρέψεις να εμφανιστεί και να μην «κινηθείς» με την σκέψη σου να βρεις την απάντηση. Η απάντηση, και οι περιπλανόμενες σκέψεις που περιβάλλουν την απάντηση, έρχονται τότε στην αντίληψη σου από ένα ευρύτερο πεδίο πιθανοτήτων: « Εάν πάω στο Πόρτλαντ, Όρεγκον, θα έχω αυτή την εμπειρία, αλλά εάν πάω στο Τόκυο θα έχω εκείνη την εμπειρία και μετά πάντα θα μπορώ να πάω στο Πέρθ στην Αυστραλία και να έχω την άλλη εμπειρία.» Η διαδικασία ξεδιπλώνεται από μόνη της και εσύ απλά κοιτάζεις την διαδικασία από ένα μέρος ουδέτερης περιέργειας. Σε αυτό το στρώμα σκέψης κάποιος μπορεί να σου πει « έχεις σκεφτεί το Μπόουλτερ στο Κολοράντο;» και είσαι αρκετά ανοιχτός να το σκεφτείς χωρίς να απορρίψεις ή να το κρίνεις την πιθανότητα. Όχι άποψη. Περιέργεια.

Δοκίμασε το. Νοιώσε την διαφορά – και ενημέρωσε μας τι ανακάλυψες.

Ας συνεχίσουμε με τα επόμενα τρία επίπεδα ή στρώματα Σκέψης. 

Η αναγνώριση και η κατανόηση των βημάτων ή των Επιπέδων μέσω τον οποίων κινούνται οι σκέψεις σας ίσως να σας βοηθήσει να τις διαχειριστείτε. Και τέλος, να επιλέξετε σε ποιο στρώμα θέλετε να ζείτε. Καθώς θα το κάνουμε αυτό, μην σκέφτεστε αυτά τα στρώματα σαν άκαμπτες γραμμές. Στην πραγματικότητα υπάρχει ρευστότητα και ροή ανάμεσα τους.

 Όπως αναφέρθηκε και πριν η ροή από το ένα στρώμα σκέψης στο επόμενο είναι παρόμοιο σαν να κοιτάζεται την προοδευτικότητα του ξημερώματος. Για παράδειγμα δεν μπορείτε εύκολα να αναγνωρίσετε την ώρα 6.30 ή 6.32 απλά κοιτάζοντας τον ουρανό. Ο ήλιος ανατέλλει και ο ουρανός ρέει από το σκοτάδι στο φως. Μια στιγμή πριν ήταν προ-ξημέρωμα. Τώρα ο ήλιος είναι ψηλά και λάμπει.


Πέμπτο Στρώμα Σκέψης

Αυτό είναι το στρώμα σκέψης όπου τα πράγματα πια ξεκινούν να γίνονται δημιουργικά και ήσυχα. Εδώ είναι που η συνειδητότητά σας ξεκινάει φυσικά, οργανικά να ενώνει πολλά από τα επιπλέοντα, παράξενα κομμάτια, να τα συνδυάζει με τις βαθύτερες, ασυνείδητες όψεις σας και ξεκινάει να οργανώνεται με τέτοιον τρόπο που γίνεστε πολύ περισσότερο συνειδητοί, επικεντρωμένοι και σε επαφή με την έμφυτη γνώση σας. 

Αυτό το στρώμα παίρνει την περιέργεια του τέταρτου στρώματος (το πεδίο των πιθανοτήτων) και την φέρνει στον πάγκο εργασίας του νου σας για να το οργανωθεί και να γίνει πιο πραγματικό σαν πιθανότητα. Αυτό δεν γίνεται με πολύ σκέψη ή συγκέντρωση, αλλά με μεγαλύτερη ησυχία, αποδοχή, ακινησία,  εμπιστοσύνη. Εδώ είναι που το «αναρωτιέμαι που θα ήθελα να μετακομίσω;» ξετυλίγεται σε « ναι – το Boise του Αϊντάχο το αισθάνομαι σε ευθυγράμμιση, σωστό και καλό» χωρίς προσπάθεια ή ανησυχία ή υπολογισμό.

Η ζωή σε αυτό το στρώμα σκέψης είναι μαγική, παρόλο που δεν είναι μαγική. Είναι εμπνευσμένη. Πολλοί καλλιτέχνες και συγγραφείς δημιουργούν σε αυτό το επίπεδο. Η διαδικασία της δημιουργείας απλά ρέει και το βιβλίο γράφεται από μόνο του.



Έκτο Στρώμα Σκέψης

Αυτό το στρώμα είναι παρόμοιο με τον θαυμάσιο διαλογισμό όπου αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου να κάθεται εύκολα ακίνητος για τρεις ώρες και να σκέφτεσαι, « αυτό είναι καλό δεν θέλω να σηκωθώ.» Αυτό είναι το υπερβολικά ήσυχο μέρος όπου αρχίζεις να έχεις πρόσβαση σε βαθύτερα πεδία συνειδητότητας. Αρχίζεις να σκέφτεσαι (ή καλύτερα να υπάρχεις) χωρίς σκέψη. Αυτό συμβαίνει επειδή είσαι σε υψηλότερα τέταρτης και πέμπτης διάστασης πεδία γνώσης.

 Αρχίζεις να έχεις συνειδητή πρόσβαση στο μεγαλείο το οποίο είσαι. Είναι σε αυτό το χώρο όπου αρχίζεις να έχεις αίσθηση της δύναμης σου σαν μια πολύ θετική λέξη, της παρουσίας σου, του για τι είσαι ικανός. Αγγίζεις την ικανότητα σου να σκέφτεσαι και κάνεις πράγματα χωρίς επιρροή των άλλων. Εδώ είναι το μέρος όπου η σκέψη είναι πρώτη σκέψη. Εδώ είναι το σημείο όπου οι Ακτίνες της Δημιουργίας πραγματικά ξεκινάνε να χρησιμοποιούνται για να τακτοποιήσουν και να ξανατακτοποιήσουν όλες τις πιθανότητες χωρίς περιορισμούς. 

Παρόλο που καμία σκέψη δεν γίνεται με λόγια, όλα σου έρχονται χωρίς προσπάθεια. Είναι σε αυτό το στρώμα της σκέψης που γίνεται πολύ από την δουλειά του επιπέδου 3. Αρχίζεις να παίζεις σε χρόνο πέμπτης διάστασης όπου ο χρόνος, ο χώρος και η βαρύτητα όλα λειτουργούν διαφορετικά από ότι ξέρατε στην τρίτη διάσταση. Η αλχημεία ξεκινάει εδώ να είναι το μέρος όπου αναδιασκευάζεις τις συχνότητες της σκέψης, αλλάζεις την αρμονία της ύλης και εφαρμόζεις τα στοιχεία της αγάπης με τέτοιο τρόπο που, με τους δικούς σου όρους, αναπροσαρμόζεις τα μόρια και αρχίζεις στην στιγμή να δημιουργείς σε ταυτόχρονο χρόνο ό,τι επιθυμείς.

Μπορείς να το κάνεις να συμβεί αυτή την στιγμή; Η απάντηση είναι «ναι» - αλλά όχι εάν είναι συνήθεια σου ο θόρυβος των τριών πρώτων στρωμάτων σκέψης. Καθώς θα παίζεις με αυτό και το μάθεις τέλεια, καθώς θα χτίζεις περισσότερες φόρμες, περισσότερες εξέδρες από όπου θα δημιουργείς, περισσότερες δομές από όπου θα ζεις την ζωή σου, αυτό το πέμπτο και έκτο στρώμα σκέψης θα είναι το μέρος που θα ζεις το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σου. Θα μπορείς τότε να κάνεις ό,τι είναι απαραίτητο για να επιτρέψεις περισσότερο φως να έρθει στο σώμα σου. Θα μπορείς να χτίσεις ένα ενωμένο πεδίο συνειδητότητας το οποίο γίνεται Ένα με το πεδίο των πιθανοτήτων. Είναι σε αυτό το χώρο που αρχίζεις να γνωρίζεις τον εαυτό σου σαν την Ψυχή, πλήρως ενοποιημένη με το νου του Δημιουργού. Πλήρως συνειδητά, είναι εφικτό αυτή την στιγμή, και ασκείσαι και ζεις στο έκτο στρώμα σκέψης.


Έβδομο Στρώμα Σκέψης

Το έβδομο στρώμα σκέψης δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Δεν υπάρχουν διαθέσιμες λέξεις για να το περιγράψουν. Είναι το μέρος όπου η σκέψη -που σκέφτηκε την ύπαρξή σου- και εσύ σκέφτεστε μαζί. Τώρα, εάν θα έπρεπε να το τραβήξω στα όρια για να βρω ορισμούς, θα μπορούσα να πω ότι αυτό το στρώμα είναι το μέρος όπου έχεις μια σχέση με την Ψυχή σου. Αυτό μπορεί να σου φαίνεται αδιανόητο. Η Ψυχή σου έχει τόσο μεγάλη σχέση με την δημιουργία σου, ο Δημιουργός σε δημιούργησε αλλά επίσης και η Ψυχή σου σε δημιούργησε. Και όταν η Ψυχή σου, μέσα στην υψηλότερη όψη του Δημιουργού, και εσύ αρχίσετε να σκέφτεστε μαζί στο ενοποιημένο πεδίο, δεν είστε πλέον όντα της τρίτης διάστασης. Αρχίζετε τότε να παίζετε πολύ συνειδητά στην πέμπτη, έκτη και έβδομη διάσταση. Εδώ, είσαι πολίτης αυτών των διαστάσεων.

Σε αυτό το σημείο δεν θα έχεις φυσικό σώμα όπως το γνωρίζεις τώρα, αλλά αντί για αυτό θα έχεις μια εκδοχή Φωτεινού σώματος. Το φωτεινό σώμα τώρα είναι διαθέσιμα σε κάθε έναν από εμάς, αλλά για να δημιουργήσεις αυτό το Φωτεινό σώμα, αυτά τα διευρυμένα επίπεδα φωτός πρέπει να έρθουν σε αυτή την μορφή, μέσω των νοητικών και συναισθηματικών σωμάτων. Και αυτά είναι τα σώματα στα οποία κρατάμε την αντίσταση, μνησικακία, κτλ της τρίτης διάστασης. Εδώ είναι που ζουν οι άσχημες σκέψεις και τα άσχημα συναισθήματα. 

Ο βασικός σκοπός αυτής της Αλλαγής είναι να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι συνειδητός, να αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις αντίληψη, ενσωματώνοντας αρκετό φως στο νοητικό και συναισθηματικό σώμα μέχρι το σημείο όπου δεν έχεις πια αυτές τις άσχημες σκέψεις και συναισθήματα, αυτές τις αντιδράσεις και αντιστάσεις. Όταν μπορέσετε να καθαρίσετε αυτή την ενέργεια από τα συναισθηματικά και νοητικά σας σώματα, θα μπορέσετε να αρχίσετε να παίζετε με τα έκτα και έβδομα στρώματα σκέψης. Θα αρχίσετε να αλλάζετε την πυκνότητα του φυσικού σας από πυκνό σώμα άνθρακα που δεν απορροφά καθόλου φως σε αυτό της κρυσταλλικής φύσης του φωτός που θα επιτρέπει μια πολύ σημαντική μεταμόρφωση στο φυσικό σας σώμα. Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη τώρα. Είναι εφικτό τώρα, και αυτό είναι που επιθυμούμε με όλη την δουλειά που κάνουμε τώρα.

Αυτός είναι ο στόχος μας.

Αυτό είναι που αρχίζει να συμβαίνει στο έβδομο στρώμα σκέψης, αλλά αυτό που μόλις περιέγραψα δεν εκφράζει επαρκώς αυτό το οποίο είναι δυνατόν να συμβεί. Και όλο και πλησιάζουμε στο να βρούμε τις λέξεις.

Στο μεταξύ, ελπίζω να σας βοήθησα να αποκτήσετε μια μεγαλύτερη αίσθηση αυτών των στρωμάτων σκέψης, και να δημιούργησα μια δομή πάνω στην οποία να μπορέσετε να σταθείτε καλύτερα και να έχετε όλο και περισσότερη επίγνωση της εσωτερικής σας λειτουργίας. Καθώς θα γίνεται αυτό, καθώς θα γίνεστε ο σιωπηλός παρατηρητής των σκέψεων και των μοτίβων, ο θόρυβος θα λιγοστέψει. Μια γαλήνη κατανόησης και ενσυνειδησίας θα επικρατήσει. Και εκεί είναι ακριβώς το σημείο που οδηγείται η ανθρωπότητα. 

Είσαστε στην κεφαλή του αγώνα. Είσαστε μεγάλοι και σημαντικοί και έχετε πολλά να συνεισφέρετε. Και τώρα είναι η ώρα να γνωρίσετε τον εαυτό σας.




Είθε να βιώσετε γέλιο και γαλήνη στην διαδρομή σας προς το «Σπίτι».

Jim Self

Pages