Δέκα πράγματα που μπορείτε να μάθετε σε δέκα λεπτά και θα σας αλλάξουν τη ζωή - Point of view

Εν τάχει

Δέκα πράγματα που μπορείτε να μάθετε σε δέκα λεπτά και θα σας αλλάξουν τη ζωή


Εύκολοι τρόποι που θα δώσουν άλλο νόημα στην καθημερινότητα σας 

και στην επαγγελματική ζωή σας.

Μια νέα ξένη γλώσσα, ένα άθλημα, μια καινούργια τεχνική – όλοι θέλουμε να μάθουμε κάτι καινούργιο, αλλά λίγοι έχουν ελεύθερο χρόνο. Η ζωή τρέχει γρήγορα και ο ελεύθερος χρόνος που απομένει είναι λίγος αν όχι ελάχιστος.

Στην πραγματικότητα, περισσότερα από τα 2/3 των εργαζομένων δηλώνουν πως νιώθουν πνιγμένοι απ’ τη δουλειά τους, σύμφωνα με το State of Workplace Productivity Report της Cornerstone. Το 84% απ’ αυτούς δήλωσε πως ο όγκος της δουλειάς τους δεν αναμένεται να μειωθεί σύντομα. Τουναντίον, θα αυξηθεί. Κάπως έτσι όλοι ψάχνουν τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν πιο παραγωγικοί και θα εξοικονομούν χρόνο απ’ τις υποχρεώσεις τους.

Τι θα λέγατε αν υπήρχαν 10 πράγματα που μπορείτε να μάθετε σε 10 λεπτά και θα σας έκαναν πιο παραγωγικούς για όλη σας τη ζωή;

Ας τα δούμε.
  1. Η Τεχνική Pomodoro

Η διαχείριση του χρόνου είναι σημαντικός παράγοντας για την παραγωγικότητα. Η τεχνική Pomodoro να είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές, σύμφωνα με τον Syed Balkhi του OptinMonster. Απαιτεί από εσάς να σχεδιάζετε τις καθημερινές σας εργασίες σε διαστήματα 25 λεπτών, αναγκάζοντάς τον εαυτό σας να είναι εξαιρετικά συγκεκριμένος.

  1. Πώς να βελτιώσετε τον μέσο όρο σας

Αφιερώστε πέντε λεπτά για να εξετάσετε τη φιλοσοφική θέση του  Dr. Stan Beecham για την ελίτ του μυαλού, και στη συνέχεια να αφιερώστε τα υπόλοιπα λεπτά για να δεσμευτείτε για τη βελτίωση του δικού σας μέσου όρου. Έχουμε την τάση να επικεντρωνόμαστε στη βελτίωση της καλύτερης απόδοσης, αδιαφορώντας για τη μέση επίδοση μας που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη συνολική πρόοδο, σύμφωνα με τον Douglas Hutchings της Picasolar.

  1. Πώς να σχεδιάζετε το μέλλον

Ο εβδομαδιαίος προγραμματισμός και ο καθορισμός των ραντεβού θα σας εξασφαλίσει τον χρόνο, ώστε να βάλετε προτεραιότητές και να ξέρετε που πρέπει να δώσετε προσοχή. Είναι τόσο εύκολο να αποσυντονιστείτε απ’ τις ανάγκες των γύρω σας. Η μεθοδολογία αυτή εξασφαλίζει πως μπορείτε να μείνετε συγκεντρωμένοι στο στόχο σας.

  1. Πώς να διαλογίζεστε

Σε 10 λεπτά  θα μπορούσατε εύκολα να μάθετε τη πρακτική του διαλογισμού και να την κρατήσετε σε όλο το υπόλοιπο της ζωής σας. Ο διαλογισμός βοηθά να ηρεμήσει το μυαλό σας, απαλύνει το άγχος και σας βοηθά να βρείτε το νόημα της καθημερινότητας σας. Η παραγωγικότητά  αυξάνεται κάθε φορά που διαλογίζεστε αφού έρχεστε σε επαφή με τους ανώτερους στόχους σας. Παρακολουθήστε ένα βίντεο στο YouTube ή διαβάστε μια ανάρτηση σε αντίστοιχα blog για το πώς να διαλογιστείτε.

  1. Απομνημονεύστε τεχνικές

Αν αντιλαμβάνεστε το μυαλό σας ως ένα σύνολο φακέλων του υπολογιστή, τότε μπορείτε να δείτε ότι η λήθη δεν είναι πραγματικά δυνατή. Αν ξεχάσατε κάτι, αυτό είναι είτε επειδή  δεν ήταν αποθηκευμένο ή το βάλετε κάπου που είναι δύσκολο να το ανακτήσετε. Η συγκέντρωση και η επαναφορά είναι αυτό που κάνει τις αναμνήσεις. Εστιάστε προκειμένου να επικεντρωθείτε και τεστάρετε τον εαυτό σας προκειμένου να  θυμηθείτε. Κάντε «Backspace» σε  νέες πληροφορίες, χρησιμοποιώντας ένα μολύβι και μια γομολάστιχα.

  1. Αυξήστε τη ταχύτητα που διαβάζετε

Η λύση είναι απλή: Οι εφαρμογές audiobook (όπως το  Audible) έχουν συχνά τη δυνατότητα να μπορείτε να ακούτε το βιβλίο τρεις φορές πιο γρήγορα απ’ τον κανονικό ρυθμό.

  1. Πώς να αναλάβετε την ευθύνη

Πολύ συχνά οι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν τους λόγους για τους οποίους δεν μπόρεσαν να αναλάβουν κάτι, γιατί ένα έργο ξεπέρασε τον προϋπολογισμό, πώς συνέβη ένα ατύχημα, κλπ. Μαθαίνοντας να αναλάβετε την ευθύνη για τις πράξεις σας θα κάνει την επιχειρηματική δραστηριότητα σας πολύ ομαλότερη. Είναι πιο εύκολο να λύσετε ένα πρόβλημα, όταν δεν ξοδεύετε χρόνο για να φτάσετε στη ρίζα του. Αναλάβετε την ευθύνη προχωρήστε μπροστά.

  1. Πώς να οργανώσετε τα ζωτικής σημασίας πράγματα σε σχέση με τα σημαντικά καθήκοντα

Μπορεί αν «στριμώχνετε» πράγματα στην to do λίστα σας να σας κάνει να αισθάνεστε πιο παραγωγικοί, αλλά ισχύει; Ο κατάλογος  στο τέλος γίνεται τόσο μεγάλος που δε προλαβαίνετε να κάνετε τίποτα. Βρείτε ποια είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε και αναθέστε σε άλλους τα υπόλοιπα ή αφήστε τα για πιο μετά.

  1. Τεντωθείτε

Αν κάθεστε πολλές ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή αφιερώστε μερικά λεπτά στο να τεντωθείτε. Δώστε ένα ωραίο τέντωμα στη πλάτη σας, στους ώμους σας, στον αυχένα και στα χέρια σας θα σας ανακουφίσει απ’ τον πόνο και θα σας γεμίσει ενέργεια.

  1. Κρατήστε deadlines

Είναι πολύ εύκολο να πέσετε στη παγίδα του να αφήσετε μια υποχρέωση για την επόμενη μέρα. Λάθος. Βάλτε χρονικά όρια μέσα στα οποία πρέπει να γίνουν οι δουλειές σας και προσέξτε να μη βγείτε εκτός αυτού.






via

Pages