Όταν Ο Νους Συμπράττει Με Την Καρδιά - Point of view

Εν τάχει

Όταν Ο Νους Συμπράττει Με Την Καρδιά




Πρωταρχική ανάγκη για τον καθένα είναι να έχει την πλήρη συνειδητή γνώση του εαυτού του για όλα όσα σκέφτεται και πράττει. Έτσι σιγά-σιγά αφήνει συνειδητά και τον ανάλογο χρόνο στο νου, για να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει σε κάθε αλλαγή εξέλιξης, ώστε να λειτουργήσει αρμονικά με την καρδιά, ανοίγοντας τον δρόμο στη δημιουργία της ζωής και στην ανύψωση της ίδιας του της ψυχής.


Μια από τις ιδιότητες του ανθρώπινου νου είναι να δημιουργεί τις λεγόμενες σκεπτομορφές, αυτό σημαίνει ότι δίνει μορφή και υπόσταση στις σκέψεις του. Όταν οι σκέψεις του είναι θετικές προσελκύει και θετικότητα στη ζωή του αλλά και το αντίστροφο, είναι μια ανθρώπινη δυναμική που ανάλογα με τον χειρισμό της, φέρνει και τα αντίστοιχα αποτελέσματα. 


Ο βασικός κανόνας εδώ είναι ο νόμος της έλξης, όπου ο καθένας μαγνητίζει πάνω του την ίδια αντανάκλαση που στέλνει. Επειδή λοιπόν ένας από τους ρόλους του νου είναι να ανησυχεί, κατασκευάζει διάφορα σενάρια βασισμένα σε ενοχές, φόβους και ανασφάλειες όπου κάποια στιγμή αυτά τα σενάρια γίνονται πραγματικότητα και βίωμα.


Συνήθως είναι φόβοι της προσωπικότητας που προέρχονται από το εγώ σε αυτή τη ζωή, αλλά και καταγραφές ή πεποιθήσεις που φέρνει από προηγούμενες. Επίσης είναι και συλλογικοί φόβοι που μπαίνουν στο πεδίο μας με διάφορους τρόπους όπως από τα μέσα επικοινωνίας, το οικογενειακό, φιλικό ή εργασιακό περιβάλλον κ.α.


Καθώς μένουμε σε αυτές τις σκέψεις, τους δίνουμε μια απίστευτη δυναμική που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Έχουν με λίγα λόγια την ικανότητα να φέρνουν ανάλογα αποτελέσματα στο παρόν και στο μέλλον μας. Ο άνθρωπος έχει τη δύναμη μέσα από τις σκέψεις του σε συνδυασμό με το συναίσθημα που προκαλεί η κάθε σκέψη, την ικανότητα δημιουργίας του μέλλοντός του και της ίδιας του της ζωής. Είτε θετικά είτε αρνητικά.


Όλες οι σκεπτομορφές διακρίνονται και υπάρχουν γύρω από την αύρα μας, συνεπώς τις κουβαλάμε κάθε στιγμή μαζί μας, επηρεαζόμενοι από αυτές. Όταν υπάρχει συνειδητή γνώση και πρόθεση κάθαρσης μπορούμε να απαλλαγούμε καθαρίζοντας έτσι το πεδίο γύρω μας. Στα πλαίσια του ασυνείδητου και του υποσυνείδητου όμως δε μπορούμε για την ώρα να έχουμε τον έλεγχο, αλλά μπορούμε να επιλέγουμε ποιες σκέψεις θα επιτρέψουμε να παραμένουν στο συνειδητό νου, απομακρύνοντας και ακυρώνοντας όλες τις αρνητικές. Αρχικά ακούγεται δύσκολο αλλά με την ανάλογη εξάσκηση και πρόθεση είναι εφικτό.


Έτσι καταφέρνουμε να διατηρούμε τη νοητική καθαρότητα μέσα μας. Όλο το νοητικό πεδίο χρειάζεται αυτήν την κατανόηση για να υπάρξει ισορροπία γιατί ο νους δημιουργεί πολλές αντιστάσεις και εμπλοκές όταν δεν καταλαβαίνει. Η κατανόηση είναι ένα ανθρώπινο χαρακτηριστικό και απαραίτητο για να επιτραπεί η κάθαρση, ο βασικός λόγος εδώ είναι πως ο νους οτιδήποτε πέρα από τη λογική αδυνατεί να το δεχθεί. Έτσι χρειάζεται να γίνει σύμμαχος της ψυχής με τελικό στόχο την ένωσή του με την καρδιά.


Με λίγα λόγια αυτά που σκεφτόμαστε συγχρόνως να τα αισθανόμαστε αλλά και το αντίθετο, άρα ο στόχος μας είναι η ισορροπία και η σύμπραξη. Όταν εκδηλώνεται αυτή η δυναμική διαλύεται κάθε μπλοκάρισμα που υπάρχει φέρνοντας αρμονία στην ψυχή και στο σώμα.

Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζει η ψυχή είναι όταν πλησιάζει προς τον πυρήνα της. Κάθε φορά που ανακαλύπτει κομμάτια της θεϊκής της ουσίας έρχεται η προσωπικότητα να επιτεθεί, γιατί σταδιακά χάνει την εξουσία και τον έλεγχο. Ο νους αδυνατεί να επιτρέψει την εξέλιξη όταν έρχεται μπροστά του το άγνωστο και μπλοκάρει. Ένα από τα αποτελέσματά του είναι πόνοι στο κεφάλι μέχρι να αποδεχτεί μια κατάσταση. Οι συνειδητοποιήσεις και το θαύμα της συγχρονικότητας εκτός των άλλων αποτελούν μια βοήθεια, μια ώθηση αλλά και μια απόδειξη για το νου.


Επίσης για πολλά εμπόδια που συναντούμε μέσα στην καθημερινότητά μας μεγάλο ρόλο παίζουν οι πεποιθήσεις και οι προγραμματισμοί που έχουν εντυπωθεί μέσα στην κυτταρική μνήμη του καθενός μας π.χ. (τα πρέπει, τα μη, το σωστό και το λάθος, το καλό και το κακό). Καταγραφές που έχουν περαστεί είτε από την οικογένεια, είτε από την κοινωνία και το σύστημα στο οποίο ανήκουμε, είτε από την θρησκεία, αλλά και από προηγούμενες ενσαρκώσεις της ψυχής μας. Όλα αυτά λοιπόν καλούμαστε να τα αλλάξουμε, να τα μετουσιώσουμε σε θετικά και κατάλληλα για εμάς, σύμφωνα με την τωρινή ενέργεια της γης και με τη δική μας δόνηση και συνειδητότητα.


Κάθε φορά που λέμε ο νους να ενωθεί με την καρδιά, εννοούμε ότι η λογική συνείδηση θα πρέπει να συμβαδίζει με το συναίσθημα της καρδιάς. Κατά συνέπεια οι πράξεις μας κινούνται μέσα από τις σκέψεις αλλά συγχρόνως και μέσα από τα συναισθήματά μας. Έτσι στο κάθε τι που σκεφτόμαστε, λέμε, αισθανόμαστε και πράττουμε υπάρχει συνειδητότητα με αποτέλεσμα να συνδημιουργούμε στην ύλη ενωμένοι με το πνεύμα μας.


Σε όλες τις εκδοχές λοιπόν της προσωπικής ανάπτυξης χρειάζεται να συμβάλλουν ο νους και η καρδιά, σε απόλυτη ισορροπία με τον ανώτερο εαυτό. Να αντιλαμβανόμαστε συμπεριφορές του εγώ ή νοητικά μπλοκαρίσματα και συνειδητά να τα απομακρύνουμε καθαρίζοντας και ανοίγοντας τον δρόμο για την ψυχή, ώστε να βρει τον σκοπό της, καθώς και η προσωπικότητα να κατανοήσει τα μαθήματά της και να εξελιχθεί. Παράλληλα γινόμαστε κυρίαρχοι της δύναμής μας δημιουργώντας στην καθημερινότητά μας όλα όσα πραγματικά μας δίνουν χαρά, βγαίνοντας από την ψευδαίσθηση και τα παιχνίδια του νου, βιώνοντας την αλήθεια με επίγνωση για το μεγαλείο της ύπαρξής μας.

via

Pages