Εικονική Περιήγηση στην Αθήνα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας - Point of view

Εν τάχει

Εικονική Περιήγηση στην Αθήνα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας




Κάνετε κλικ σε όποια εικόνα θέλετε ή σε όλες και επιλέξτε fullscreen για καλύτερη θέα, και απολαύστε ένα εικονικό ταξίδι, περιηγηθείτε με το ποντίκι σας και καλή διασκέδαση


Φωτογραφίες υψηλής ποιότητας

Η περιήγηση ξεκινά με το πρώτο κιόλας κλικ σε ένα από τους παραπάνω προορισμούς.
Μπροστά στα μάτια σου ξεδιπλώνονται η μία μετά την άλλη οι υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες, τις οποίες μπορείς να περιστρέψεις σε όλα τα σημεία του ορίζοντα, αλλά και να φέρεις κοντά τις λεπτομέρειες με τη δυνατότητα zoom. Με τα βέλη περιηγήσου βήμα - βήμα στα σημαντικότερα αξιοθέατα του τόπου, ενώ με τις ημισελήνους δες νυχτερινές λήψεις.
Την ίδια ώρα στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης ένας χάρτης (Google Map) του νησιού σε πληροφορεί για την πορεία που διαγράφεις περιηγούμενος από τη μια τοποθεσία στην άλλη.
Παραλίες, μουσεία, εξωκκλήσια ζωντανεύουν στην οθόνη του υπολογιστή σου ενώ η προσθήκη φυσικού ήχου έρχεται να ολοκληρώσει το συναίσθημα ότι βρίσκεσαι εκεί.

Η Αθήνα πήρε το όνομά της, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία από τον ανταγωνισμό που είχε η θεά Αθηνά με τον Ποσειδώνα για το ποιος θα γίνει προστάτης της πόλης. Ο μύθος λέει ότι ο Ποσειδώνας έδωσε μια πηγή με θαλασσινό νερό χτυπώντας τον βράχο με την τρίαινα του, ενώ η Αθηνά προσέφερε ένα δέντρο ελιάς, όταν αυτή άγγιξε το έδαφος του ιερού βράχου της Ακρόπολης με το δόρυ της. Ο λαός της Αθήνας και ο Κέκροπας ο πρώτος βασιλιάς της, επέλεξαν την Αθηνά ως προστάτη τους και έτσι η πόλη πήρε το όνομα της θεάς της σοφίας. Ο πρώτος οικισμός της Αθήνας το 3000 π.Χ. βρισκόταν στο βράχο της Ακρόπολης. Η Αθήνα έζησε τις πιο ένδοξες στιγμές της κατά τη διάρκεια του 5ου αιώνα π.Χ., κατά την εποχή του Περικλή. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, Χρυσός Αιώνας, χτίστηκε ο Παρθενώνας . Τέχνες, Φιλοσοφία, Δράμα, αναπτύχθηκαν στο υψηλότερο σημείο τους. Η Αθήνα συνέχισε να αποτελεί κέντρο πολιτισμού και πνευματικής σημασίας, ακόμη και κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους. Στα ταξίδια του στην Ελλάδα ο Απόστολος Παύλος μίλησε στους Αθηναίους από τον βράχο του Αρείου Πάγου το 44 μ.Χ.. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού, η Αθήνα έγινε η αγαπημένη του πόλη. Ο Αδριανός κατασκεύασε και διακόσμησε την Αθήνα με υπέροχα μνημεία όπως η Βιβλιοθήκη του Αδριανού. Με την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας μειώθηκε επίσης και η σημασία της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια των βυζαντινών χρόνων η Αθήνα ήταν μια επαρχιακή πόλη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Αλλά ακόμη και κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής πολλές βυζαντινές εκκλησίες οικοδομήθηκαν στην Αθήνα. Μετά την Ελληνική Επανάσταση η Αθήνα έγινε η πρωτεύουσα της Ελλάδας το 1833. Στο πλαίσιο της βασιλείας του πρώτου βασιλιά της Ελλάδας, Όθωνα, η πόλη επεκτάθηκε προς τα βόρεια και πολλά κτίρια κατασκευάστηκαν από γερμανούς και έλληνες Αρχιτέκτονες. Το 2008 συμπλήρωσε 178 χρόνια ως πρωτεύουσα του νεότερου ελληνικού κράτους, παρουσιάζοντας μια εικόνα μεγαλούπολης, παρόμοιας με αυτήν άλλων μεγαλουπόλεων, των υπολοίπων χωρών, έχοντας, φυσικά τις ιδιαιτερότητές της, τα καλά και τα άσχημά της στοιχεία.


newmap_button_athens
   
newmap_button_chalkidiki

newmap_button_rhodos
  
newmap_button_kos-Town 
newmap_button_kalimnos
  
newmap_button_patmos
  
Σαντορίνη
  
newmap_button_paros
  
newmap_button_syros

newmap_button_naxos
  
newmap_button_symi 


newmap_button_ios
   
newmap_button_antiparos
  
newmap_button_karpathos
  
newmap_button_leros 

newmap_button_nisyros
  
newmap_button_tilos

newmap_button_lipsi
  
Εικονική Περιήγηση Αγίου Ευστρατίου

newmap_button_edessa










Pages