Χημεία προφανή μεταξύ σας φοβερή - Point of view

Εν τάχει

Χημεία προφανή μεταξύ σας φοβερή



  Κι αφού βγήκατε κάποιες φορές και ξεκίνησε αυτό που ζείτε να σας γαργαλάει επικίνδυνα πολύ, έρχεται και η ώρα να δείτε αν υπάρχει χημεία μεταξύ σας ή όχι. Ποια είναι τα σημάδια που θα δείξουν πως εκτός του να θέλετε ο ένας τον άλλο, υπάρχει και προοπτική για μια ουσιαστική επικοινωνία και σύνδεση; Γιατί, είναι μερικά πράγματα που τα βλέπεις κι άλλα που κρύβονται σε κουβέντες, κινήσεις και προθέσεις. Κι αυτά ακριβώς θα εξερευνήσουμε σήμερα: όσα δε φαίνονται μα έχουν σημασία.



  Γλώσσα του σώματος

 Μιλάτε κι όλο το σώμα του ατόμου που σας ενδιαφέρει στρέφεται προς το μέρος σας. Αυτό είναι το προφανές σημάδι, αυτό που εύκολα μπορεί να διαβάσει κανείς. Τι γίνεται με τις μιμήσεις των κινήσεων; Την αμεσότητα των αγγιγμάτων; Τα φιλιά για καληνύχτα; Την τάση να είναι ο χώρος σας κλεισμένος από την παρουσία του ατόμου που ενδιαφέρεται για εσάς; Αυτά είναι που θα δείξουν αν υπάρχει χημεία, συνδυαστικά με το αν απολαμβάνετε την προσοχή, ή σας προκαλεί αμηχανία.


  Ο χρόνος

 «Τον χρόνο σταματάω» μας τραγούδησε ο Ρουβάς παλιότερα, μιλώντας για μια όμορφη ρομαντική σχέση. Μόνο που στη δική μας περίπτωση ο χρόνος κυλά και κυλά γρήγορα. Είστε μαζί και κοιτάζοντας το ρολόι ή το κινητό σας, αναρωτιέστε κι οι δύο πώς στα κομμάτια πέρασε έτσι η ώρα και δεν το καταλάβατε. Κι αυτό είναι άλλο ένα προφανές σημάδι. Το κρυφό νόημα εδώ, είναι η ενέργεια που αποκτάτε από κοινού, ακόμα κι αν δεν έχετε δράμι, κάθε φορά που βρίσκεστε. Η ίδια ενέργεια που με το που χωριστείτε, σας κάνει να πέφτετε ξεροί στο μαξιλάρι σας από την κούραση σε 2 νανοσεκόντ.


  Παρατήρηση των πάντων

 Σύμφωνα με την κλινική ψυχολόγο Holly Schiff «όταν σας ενδιαφέρει ένα άτομο, παρατηρείτε ακόμη και τις πιο μικρές αλλαγές που μπορεί να κάνει. Βλέπετε, κοινώς, όσα οι άλλοι δε βλέπουν. Από το πώς έχει τα μαλλιά του μέχρι πώς κουνάει τα χέρια του. Δε σας ξεφεύγει τίποτα κι αυτό σημαίνει πως η χημεία μεταξύ σας, σάς οδηγεί στο να προσέξετε όσα οι άλλοι αγνοούν, για να γνωρίσετε καλύτερα αυτό το άτομο.»


  Έχετε το ίδιο χιούμορ

  Το χιούμορ πέρα από γλώσσα επικοινωνίας είναι και οπτική γωνία που βλέπει κανείς τη ζωή. Το να έχετε ίδια αίσθηση χιούμορ, δείχνει πως σκέφτεστε με το ίδιο ή παρόμοιο τρόπο και μάλλον είστε συμβατοί και σε άλλους τομείς της ζωής σας. Απολαμβάνετε ο ένας την παρέα του άλλου και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Το κοινό χιούμορ δείχνει αβίαστα και χαλαρά, πως τα μυαλά σας κολλάνε.


  Η αβίαστη οικειότητα

  Δεν είναι ο κεραυνοβόλος έρωτας αυτός που δείχνει απόλυτη χημεία. Η άνεση μεταξύ σας, είναι η καλύτερη ένδειξη πως κάτι καλό συμβαίνει εδώ. Ίσως σκεφτείτε πως δεν είναι κάτι τόσο αναζωογονητικό όσο ο έρωτας ή ο ενθουσιασμός, αλλά είναι η αρχή για να χτίσετε μια σχέση πάνω σε γερά θεμέλια. Άλλωστε, την άνεση θα την αποζητήσετε κάποια στιγμή μέσα στη σχέση, οπότε πολύ καλύτερα να την έχετε από την αρχή.


  Η συνεχής πρόκληση

 Προς Θεού, δεν εννοούμε πρόκληση του στυλ να μη συμφωνείτε σε τίποτα μεταξύ σας, ή να υπάρχει ένας διαρκής ανταγωνισμός. Μιλάμε για εκείνη την αίσθηση που τα κάνει όλα πιο ενδιαφέροντα. Η διαρκής κι αβίαστη τάση να ιντριγκάρετε ο ένας τον άλλο δουλεύοντας τη σχέση σας πάνω σε άγνωστα μονοπάτια. Στην ίδια λογική εντάσσεται κι η ανοχή στο πείραγμα. Το να έχετε δηλαδή κοινούς κώδικες αλλά και διάθεση να μην πάρετε ο ένας τον άλλον τόσο στα σοβαρά χωρίς αυτό να γίνει αμήχανο, χωρίς κανείς να παρεξηγηθεί.


 Πάμε τώρα να δούμε όμως και τα σημάδια που θα δείξουν πως θα υπάρχει χημεία και στην επαφή:


  Τα φιλιά αρκούν για να ανάψετε

  Φυσικά, το φιλί είναι ένδειξη για πολλά σε μία σχέση. Τι πιο λογικό λοιπόν να δείχνει κι αν έχετε χημεία μεταξύ σας. Και ναι, αν όταν σας φιλά ανεβαίνει η λίμπιντο κατακόρυφα χωρίς να χρειαστεί να αγγιχτεί τίποτα άλλο στο σώμα σας, τότε υπάρχει σοβαρότατη πιθανότητα να έχετε κι ερωτική χημεία μεταξύ σας.


  Ταιριάζουν τα σώματά σας

  Οι αγκαλιές σας, οι χειραψίες σας, ο τρόπος που πιάνετε ο ένας το μπράτσο του άλλου, ο ρυθμός σας όταν χορεύετε μαζί, ακόμα και η ταχύτητα που περπατάτε, είναι δείγμα του συγχρονισμού ή όχι των σωμάτων σας. Και δυο σώματα που διαβάζουν το ένα το άλλο τόσο άρτια καθέτως, σκέψου τι μπορούν να κάνουν οριζοντίως.


  Από ένστικτο ξέρετε πού να αγγίξετε ο ένας τον άλλο

  Όπως και διεγείρει το ταίρι σας, χωρίς να χρειαστεί να ρωτήσετε. Μόνο και μόνο αυτό αρκεί για να εγγυηθεί πως η ερωτική σας σχέση θα είναι τουλάχιστον φανταστική.

 Μαγική λέξη η χημεία κι αν υπάρχει μέσα σε μια σχέση, τότε είναι σαν να υπογράφει μια πολύ καλή βάση. Έπειτα θα έρθει και η προσπάθεια, η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός, η αγάπη, και θα χτίσουν το μαγικό τους αποτέλεσμα. Μόνο που η χημεία, παραμένει το μόνο στοιχείο που έχει το μαγικό σωματίδιο του Θεού. Δεν τη δημιουργείς, δεν μπορείς να παλέψεις γι’ αυτή ούτε να τη φέρεις. Απλώς υπάρχει. Κι αυτό είναι που την κάνει τόσο σημαντική, ανάμεσα σε δυο ανθρώπους. Το γεγονός πως εκείνη είναι που τελικά τους επιλέγει.

Pages