Ένα κτίριο γιά 7,3 δισεκατομμύρια - Point of view

Εν τάχει

Ένα κτίριο γιά 7,3 δισεκατομμύρια



  Μερικές φορές μιλάμε για το από πού ήρθαν οι άνθρωποι ή πού μπορεί να πάμε ή πώς είμαστε όλοι συγγενείς. άλλες φορές κοιτάμε πώς αλληλεπιδρούμε και επικοινωνούμε και σχηματίζουμε σχέσεις. Μιλήσαμε για πλούσιους και διάσημους ανθρώπους και μωρά και νεκρούς ανθρώπους και ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Εξερευνήσαμε τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος, τι σημαίνει να είσαι καλός άνθρωπος και αν είμαστε όλοι μόνοι το σύμπαν. Και ξοδέψαμε πολύ χρόνο προσπαθώντας να καταλάβουμε τι είναι πραγματικά πιο σημαντικό σε αυτή τη σύντομη ανθρώπινη ζωή .

 Αλλά με κάποιο τρόπο, περάσαμε σε όλη αυτή τη συζήτηση χωρίς να θέσουμε ποτέ την πιο σημαντική ερώτηση όλων για τους ανθρώπους-

  Πόσο μεγάλο κτίριο θα χρειαζόσουν για να τα χωρέσεις όλα σε αυτό;




  Είναι ένα ερώτημα που δεν έχει ταλαιπωρήσει σχεδόν κανέναν ανά τους αιώνες, και σήμερα θα το αντιμετωπίσουμε σκληρά.

  Αλλά προτού ζητήσουμε από τα 7,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους να σταματήσουν αυτό που κάνουν, ώστε να μπορέσω να τα κανονίσω και να τα μαζέψω μαζί κατά το κέφι μου, ας συζητήσουμε τον αριθμό των 7,3 δισεκατομμυρίων.

 Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σημειώσω είναι ότι όταν έκανα μια ανάρτηση για την πυκνότητα του πληθυσμού τον Αύγουστο του 2013, ο αριθμός στον οποίο συνέχιζα να αναφέρομαι ήταν 7,1 δισεκατομμύρια. Ο παγκόσμιος πληθυσμός έχει αυξηθεί κατά 194.000.000, ή σχεδόν 3%, από τότε.

 Δεύτερον, 7,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι πολλοί άνθρωποι. Εάν κάθε ζωντανός άνθρωπος αντιπροσωπευόταν από έναν ξηρό κόκκο ρυζιού, το ρύζι θα γέμιζε ένα κουτί σε σχήμα κύβου με πλευρά 6,1 μέτρων,(Υπάρχουν περίπου 7.000 κόκκοι ρυζιού σε ένα φλιτζάνι ή σε 240 mL, που μεταφράζεται σε 7,3 δισεκατομμύρια κόκκους που γεμίζουν 251 κυβικά μέτρα.) περίπου 20 πόδια — περίπου στο μέγεθος ενός διώροφου σπιτιού.




Είναι πολλοί κόκκοι ρυζιού.

Και τι θα λέγατε για 7,3 δισεκατομμύρια κόκκους άμμου; Λοιπόν, σύμφωνα με αυτό το υπέροχο γράφημα, η "άμμος" μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. 7,3 δισεκατομμύρια «πολύ χονδροειδείς» κόκκοι (περίπου 2 χιλιοστά σε διάμετρο) θα γέμιζαν ένα μεγάλο κυβικό δωμάτιο με ύψος 4 μέτρα (13 πόδια). 7,3 δισεκατομμύρια κόκκοι μεσαίου μεγέθους (0,25 mm σε διάμετρο) θα γέμιζαν ένα κουτί από χαρτόνι μεσαίου ύψους 46 cm (1,5 πόδια). Και 7,3 δισεκατομμύρια από τους λεπτότερους κόκκους άμμου 0,0625 mm (οποιοσδήποτε μικρότερος και δεν θα ήταν πια άμμος - θα ήταν λάσπη) θα καταλάμβαναν περίπου 1.700 κυβικά εκατοστά χώρου, σχεδόν αλλά όχι αρκετά γεμίζοντας ένα μπουκάλι σόδας 2 λίτρων.

 Επίσης, αν περπατήσετε 7,3 δισεκατομμύρια βήματα θα σας πήγαινε γύρω από τη Γη… 150 φορές. (Με δύο βήματα το δευτερόλεπτο, αυτό θα σας πάρει 115 χρόνια.) 

 7,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε μονοδιάστατες διαμορφώσεις

 Η πρώτη δραστηριότητα σήμερα θα είναι η τοποθέτηση όλων των ανθρώπων σε μια ενιαία γραμμή αρχείου. Θα ξεκινήσουμε κοντά στο Κίτο του Ισημερινού, ακριβώς στον ισημερινό και η γραμμή θα ακολουθεί τον ισημερινό. Θα ξεκινήσουμε με τον Κάρλος. Στάσου εδώ, Κάρλος.





Δεύτερη στη σειρά θα είναι η Ντανιέλα. Τρίτος είσαι εσύ, Αντρέα. (Σύμφωνα με αυτήν την πιθανώς ακριβή λίστα των δημοφιλών ονομάτων του Ισημερινού, οι Carlos, Daniela και Andrea έχουν την θεαματική τους αυτή τη στιγμή.) Εφόσον προσπαθούμε να είμαστε αποτελεσματικοί, θέλω όλοι να στέκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στους ανθρώπους μπροστά και πίσω σας χωρίς να αγγίζονται πραγματικά. Μερικοί άνθρωποι θα απαιτούν περισσότερο ή λιγότερο χώρο από άλλους επειδή οι άνθρωποι έχουν διαφορετικά μεγέθη, αλλά ας υποθέσουμε ότι κάθε άτομο που προσθέτουμε στη γραμμή θα κάνει τη γραμμή κατά ένα πόδι (περίπου 30 cm) μεγαλύτερη κατά μέσο όρο. (Αυτό το μετρικό σύστημα / μη μετρικό σύστημα είναι απίστευτα ενοχλητικό. Σχεδόν οι μισοί αναγνώστες προέρχονται από χώρες του μετρικού συστήματος, επομένως δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω μόνο αυτοκρατορικές μονάδες, αλλά λίγο περισσότεροι από τους μισούς αναγνώστες είναι από τις ΗΠΑ, επομένως δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω απλώς το μετρικό σύστημα, επειδή τα πόδια και τα μίλια είναι λίγο πιο διαισθητικό σε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Οπότε θα βάλω απλώς υπολογισμούς και στα δύο συστήματα, κάτι που είναι ενοχλητικό για όλους—επειδή οι ΗΠΑ αποφάσισαν να τηρήσουν ένα εντελώς παράλογο σύστημα μέτρησης.)





Έτσι το κάνουμε αυτό για λίγο και η γραμμή γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Χτίζουμε γέφυρες πάνω από ωκεανούς και σήραγγες μέσα από βουνά για να κάνουμε μια καθαρή γραμμή κατά μήκος του ισημερινού. Τελικά, η γραμμή περιστρέφεται σε ολόκληρη τη Γη και επιστρέφει στον Κάρλος. Αλλά έχουμε ξεπετάξει μόνο 131 εκατομμύρια ανθρώπους - λιγότερο από το 2% των ανθρώπων - επομένως θα χρειαστεί να γυρίσουμε ξανά τη Γη. Και ξανά. Τελικά, στα μισά του 56ου κύκλου, στο νησί της Σουμάτρας της Ινδονησίας, φτάνουμε στον τελικό άνθρωπο και τελειώσαμε.

 Εντάξει αυτό με ενόχλησε γιατί κατέληξε σε σχήμα σπείρας ελατηρίου, όχι γραμμής. Ας δοκιμάσουμε άλλο τρόπο.

Κάρλος, στάσου ξανά στο Χ. Θα βάλουμε τη Ντανιέλα να σταθεί στους ώμους σου, και μετά η Άντρεα θα σταθεί στους ώμους της, και θα συνεχίσουμε να ανεβαίνουμε από εκεί.





 Ο μέσος άνθρωπος έχει ύψος 165 cm (5'5″), αλλά περίπου το ένα πόδι από αυτό είναι από τους ώμους μέχρι την κορυφή του κεφαλιού, οπότε όταν προσθέτουμε κάποιον στους ώμους του κορυφαίου ατόμου, το ύψος του πύργου αυξάνεται κατά μέσο όρο. Περίπου 134 cm (4'5″).

Στοιβάζουμε και στοιβάζουμε και τελικά, φτάνουμε στο φεγγάρι. Δυστυχώς, έχουμε χρησιμοποιήσει μόνο 286 εκατομμύρια ανθρώπους σε αυτό το σημείο και το 96% των ανθρώπων απομένει ακόμη. Μέχρι να τελειώσουμε τελικά, ο πύργος έχει ύψος 9,8 εκατομμύρια χλμ. προς τον ήλιο. (Στο πλησιέστερο που έρχονται ποτέ στη Γη, ο Άρης είναι 33,9 εκατομμύρια μίλια μακριά, η Αφροδίτη είναι 24 εκατομμύρια μίλια μακριά και ο ήλιος είναι 93 εκατομμύρια μίλια μακριά.)

 Τι θα λέγατε αν κρατιόμασταν όλοι χέρι-χέρι και σχηματίζαμε έναν τεράστιο κύκλο; Ας πούμε ότι θα σταθούμε δίπλα-δίπλα, πιασμένοι από τα χέρια, η οποία είναι αρκετή απόσταση μεταξύ τους για να καταλάβουμε περίπου τρία πόδια (91 cm) του κύκλου ο καθένας.




 Συνεχίζοντας έτσι, ο τελικός μας κύκλος έχει περιφέρεια 6,6 εκατομμύρια km (4,1 εκατομμύρια μίλια) και διάμετρο 2,1 εκατομμύρια km (1,3 εκατομμύρια μίλια).




 Ενώ είμαστε όλοι εκεί έξω πιασμένοι χέρι-χέρι και πεθαίνουμε ακαριαία επειδή βρισκόμαστε στο διάστημα χωρίς κοστούμια, η Γη θα μας φαίνεται περίπου στο ίδιο μέγεθος που συνήθως φαίνεται το φεγγάρι στον νυχτερινό μας ουρανό.

Εντάξει, τα μονοδιάστατα σχήματα είναι αρκετά άβολα για όλους—ας βάλουμε τα πράγματα και ας δοκιμάσουμε αυτό σε δύο διαστάσεις:

 7,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε δισδιάστατες διαμορφώσεις

 Η προσθήκη μιας δεύτερης διάστασης στα ανθρώπινα σχήματα  κάνει το είδος μας να φαίνεται πολύ μικρότερο.

 Όταν τακτοποιούμε τους ανθρώπους σε δύο διαστάσεις, το πρώτο ερώτημα που πρέπει να κάνουμε είναι: «Πόση επιφάνεια χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος όταν τους μαζεύουμε όλους όσο πιο κοντά μπορούμε χωρίς να τους σκοτώσουμε όλους;» Η απάντηση, για αυτήν την ανάρτηση, είναι 0,1 τετραγωνικά μέτρα, δίνοντάς μας ποσοστό 10 ατόμων ανά τετραγωνικό μέτρο.


 Πόσα άτομα μπορούν να χωρέσουν άνετα σε ένα τετραγωνικό μέτρο;

 Η αναζήτηση αυτής της απάντησης με έφερε στις πιο σκοτεινές γωνιές του διαδικτύου, όπου συνάντησα δύο βασικές ομάδες ανθρώπων που βαριούνται. Η πρώτη δείχνει εννέα Καναδούς δημοσιογράφους που επιλέγουν να περάσουν χρόνο τοποθετώντας τους εαυτούς τους μαζί σε ένα τετραγωνικό μέτρο. Κάνοντας αυτό, καθένας από αυτούς δίνει κατά μέσο όρο ένα τετράγωνο 33 cm x 33 cm (13 x 13 ιντσών) για να σταθεί μέσα. Και ενώ είναι σίγουρα στριμωγμένοι, κανείς δεν αναγκάζεται να παρενοχλήσει κάποιον άλλο και όλοι μπορούν να αναπνεύσουν.

 Αλλά αυτό το τέχνασμα χρησιμοποιεί όλο ενήλικες. Η διάμεση ηλικία στον κόσμο είναι τα 29, και τα νεότερα δισεκατομμύρια άνθρωποι τείνουν να είναι πολύ λίγοι. Η δεύτερη περίπτωση μας φέρνει απ' όλο τον κόσμο σε ένα τυχαίο δημοτικό σχολείο της Νέας Ζηλανδίας, όπου μια δασκάλα αποφάσισε να πάρει και να στριμώξει όσα περισσότερα χαριτωμένα παιδιά μπορεί σε ένα τετραγωνικό μέτρο. Τα καταφέρνει συγκλονιστικά  με 22 παιδιά.

 Συνδυάζοντας αυτές τις δύο παραστάσεις, φαίνεται λογικό να πούμε ότι 10 άνθρωποι ανά τετραγωνικό μέτρο είναι μια ασφαλής εκτίμηση για το τι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως μετρική συγκέντρωσης ανθρώπων. 

 Εννέα ενήλικες στο τετράγωνο τα κατάφεραν καλά και η προσθήκη παιδιών στο μείγμα θα πρέπει να μπορεί να αυξήσει εύκολα αυτό το σύνολο κατά ένα άρα 10 σύνολο (ναι, μερικοί ενήλικες είναι πολύ μεγαλύτεροι από τον μέσο όρο, αλλά άλλοι είναι μικροσκοπικοί - ο μέσος ενήλικας στον κόσμο δεν είναι -αυτό το μεγάλο άτομο 62 κιλών (137 λίβρες).

 Με 10 άτομα ανά τετραγωνικό μέτρο, μπορούμε να χωρέσουμε 1.000 άτομα σε ένα τετράγωνο 10m x 10m. Ένα γήπεδο μπάσκετ είναι 28m x 15m, που σημαίνει ότι μπορούμε να χωρέσουμε 4.200 άτομα σε ένα, όλα εντός των ορίων.

 Μπορούμε να χωρέσουμε 54.000 άτομα σε ένα γήπεδο αμερικανικού ποδοσφαίρου, το οποίο είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει ολόκληρο τον πληθυσμό του Λιχτενστάιν ή του Μονακό, και αν επεκτείνουμε το γήπεδο μας στο μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου -συγγνώμη, ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου- μπορούμε να χωρέσουμε πάνω από 71.000 άνθρωποι, περισσότερο από αρκετό χώρο για να συγκρατήσει τον πληθυσμό της Γροιλανδίας.

Η πλατεία Τιενανμέν είναι αρκετά τεράστια—880μ x 500μ ή λίγο λιγότερο από μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο.




 Αν ήταν άδειαο, θα μπορούσε να χωρέσει 4,4 εκατομμύρια ανθρώπους ή ολόκληρο τον πληθυσμό της Κροατίας, του Ομάν, του Λιβάνου, του Παναμά, της Μολδαβίας, της Ουρουγουάης, του Κουβέιτ, της Μογγολίας ή της Λιθουανίας.

 Ένα πλήρες τετραγωνικό χιλιόμετρο θα μπορούσε να χωρέσει 10 εκατομμύρια ανθρώπους - τον πληθυσμό μιας μεγαλούπολης ή και της Ελλάδας αν θέλετε - και θα μπορούσατε να πακετάρετε και τα 26 εκατομμύρια Σκανδιναβούς - όλους από τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία και τη Δανία— σε ένα τετραγωνικό μίλι.





 Το Central Park, με έκταση 3,41 τετραγωνικά χιλιόμετρα (1,3 τετραγωνικά μίλια), θα μπορούσε εύκολα να φιλοξενήσει τον πληθυσμό της Αυστραλίας, του Μαρόκου, της Σαουδικής Αραβίας, του Περού, της Βενεζουέλας, της Μαλαισίας, του Νεπάλ, της Μοζαμβίκης ή της Συρίας. Θα μπορούσατε να χωρέσετε και τα 13,9 εκατομμύρια Εβραίους στο Central Park και να έχετε ακόμα χώρο για τον πληθυσμό της Ρουμανίας, της Χιλής ή της Ολλανδίας. 

 Ολόκληρο το ανθρώπινο γένος το 5.000 π.Χ., το οποίο οι ιστορικοί εκτιμούν ότι ήταν μεταξύ 5 και 20 εκατομμυρίων ανθρώπων, θα γέμιζε το πολύ λίγο περισσότερο από το μισό του Central Park.

 Μόλις ξεκινήσαμε, οπότε καθίστε αναπαυτικά.

 Θα μπορούσατε να στριμώξετε και τα 320 εκατομμύρια Αμερικανούς σε ένα τετράγωνο 5,7 χλμ x 5,7 χλμ (3,5 μίλια x 3,5 μίλια), το οποίο θα χρειαζόταν λιγότερο από πέντε ώρες για να το περπατήσετε.

 Και ένα τετράγωνο 10 χλμ x 10 χλμ (6,2 μίλια x 6,2 μίλια), ή ένα μικρό νησί περίπου διπλάσιο σε μέγεθος από τις Βερμούδες, θα μπορούσε να χωρέσει ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους (το οποίο θα μπορούσατε να περπατήσετε περιμετρικά σε περίπου 8 ώρες). Ένα ελαφρώς μεγαλύτερο νησί, το Martha's Vineyard, έχει έκταση 226km 2 και θα μπορούσε να χωρέσει όλους τους Χριστιανούς του κόσμου σε αυτό [βάλτε το δικό σας καλαμπουράκι εδώ]. 

 Εναλλακτικά, το Martha's Vineyard θα μπορούσε να χωρέσει ολόκληρο τον πληθυσμό της Βόρειας Αμερικής και της Νότιας Αμερικής… και να έχει ακόμα χώρο για ολόκληρο τον πληθυσμό της Αφρικής. Όσο για τις γυναίκες του κόσμου, αν ποτέ ενοχλούνταν με τους άντρες και ήθελαν να ξεκινήσουν μια λέσχη, θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τις συναντήσεις των μελών τους σε όλη την έκταση  της Λωρίδας της Γάζας μήκους 360km 2.

Εν πάση περιπτώσει, αυτό που πραγματικά θέλουμε να μάθουμε είναι πόσο μεγάλο κομμάτι γης θα χρειαζόμασταν για να χωρέσουμε όλους —και τα 7,3 δισεκατομμύρια από εμάς. Και η απάντηση είναι, ένα τετράγωνο 27km x 27km (16,8mi x 16,8mi).

 Αυτό το τετράγωνο είναι μικρότερο από το Μπαχρέιν. Και πάνω από την Αφρική, θα μοιάζει με αυτό:



 
Η πλατεία είναι επίσης μικρότερη από τη Νέα Υόρκη.

 Η Νέα Υόρκη έχει έκταση 786 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ή 303 τετραγωνικά μίλια, και ολόκληρη η ανθρώπινη φυλή θα μπορούσε να χωρέσει μέσα της - με χώρο για άλλα μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους. ΕΙΔΙΚΑ:

  Το Μανχάταν χωρούσε 590 εκατομμύρια ανθρώπους.

 Το Μπρούκλιν μπορεί να χωρέσει 1,38 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

 Το Queens χωρούσαν 2,83 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

 Το Μπρονξ μπορεί να χωρέσει 1,09 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

 Το Staten Island μπορεί να χωρέσει 1,51 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

 Ας το δοκιμάσουμε λοιπόν. Πρώτα ανά γεωγραφική περιοχή:





 Πώς τα πάνε όλοι εκεί κάτω;





 Εξαιρετικά. Τώρα, ας μετακινηθούμε και ας οργανωθούμε ανά θρησκεία:








 Αυτός είναι ο χώρος του εδάφους που καταλαμβάνει η ανθρώπινη φυλή—αλλά εδώ μιλάμε μόνο για τους ζωντανούς ανθρώπους.

 Οι εκτιμήσεις των επιστημόνων για τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έζησαν ποτέ (χρησιμοποιώντας το 50.000 π.Χ. ως ημερομηνία έναρξης για τους ανθρώπους.) τείνουν να κυμαίνονται από 90 έως 110 δισεκατομμύρια άτομα. Οι πιο συνηθισμένες εκτιμήσεις είναι περίπου 108 δισεκατομμύρια συνολικά άνθρωποι. Χρησιμοποιώντας αυτή την υπόθεση, λίγο λιγότερο από το 7% όλων των ανθρώπων που έζησαν ποτέ είναι ζωντανοί αυτή τη στιγμή:

   Μόλις είχαμε μια συζήτηση για το Dinner Table σχετικά με το ποιον νεκρό θα θέλαμε να επαναφέρουμε στη ζωή — αλλά τι θα γινόταν αν επαναφέραμε όλους τους νεκρούς;   Πόσο χώρο θα χρειαζόμασταν για να τους κάνουμε χώρο;

  Θα χρειαζόμασταν 10.800 τετραγωνικά χιλιόμετρα - ένα τετράγωνο με πλευρά 103 χλμ (65 μίλια) - που θα χωρούσαν εύκολα μέσα στην Τζαμάικα, στο Κατάρ, στο Κουβέιτ, στη Γκάμπια ή στο Κονέκτικατ.

 Συνεχίζοντας στον υποθετικό κόσμο, θα μπορούσαμε να χωρέσουμε ένα τρισεκατομμύριο ανθρώπους στη Νότια Κορέα, την Ισλανδία, τη Γουατεμάλα ή την Κούβα, και αν καλύπταμε κάθε τετραγωνικό μέτρο της γης με ανθρώπους, θα χωρούσε 1,48 τετράκις δισεκατομμύρια άτομα—200.000 φορές τον σημερινό παγκόσμιο πληθυσμό. Για να ολοκληρώσουμε τη δουλειά, ας καλύψουμε ολόκληρη την επιφάνεια της Γης με ανθρώπους—συμπεριλαμβανομένων των ωκεανών—για να φέρουμε το σύνολο των ανθρώπων που θα μπορούσαν να χωρέσουν σε έναν πλανήτη στο μέγεθος της Γης σε λίγο περισσότερα από πέντε τετράκις δισεκατομμύρια άτομα.

 Και όλα αυτά είναι εντάξει, αλλά οι παππούδες μου δεν πολέμησαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο για να μπορώ να γράφω δημοσιεύσεις για δισδιάστατα πράγματα. Ώρα να μπούμε στο ρινγκ με τα μεγάλα αγόρια.

 7,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε τρισδιάστατες διαμορφώσεις

 Επιμένοντας με τους 10 ανθρώπους μας ανά τετραγωνικό μέτρο μέτρησης δαπέδου, εισάγουμε το ύψος στην εξίσωση χρησιμοποιώντας το παγκόσμιο μέσο ανθρώπινο ύψος των 165 cm (65 ίντσες) (Πολύ άβολο να ξεκινήσεις αυτή την ενότητα με μια τόσο πεζή πρόταση αφού ξεσήκωσες τόσο πολύ τα πράγματα στο τέλος της τελευταίας ενότητας.) 

 Μπορούμε λοιπόν να φτιάξουμε μόνοι μας ένα θάλαμο με βάση τετραγωνικό μέτρο και ύψος 1,65 μέτρα που θα χωράει 10 μέσους ανθρώπους. Αυτό μας δίνει την τρισδιάστατη μέτρησή μας—. 165m στην 3η δύναμη/άτομο ή 6,06 άτομα ανά κυβικό μέτρο.

 Όταν βάζουμε πολλά άτομα σε τρισδιάστατα κτίρια, θα το κάνουμε χτίζοντας διαφορετικού ύψους «δάπεδα»—ορισμένοι όροφοι θα ήταν υψηλότεροι από 1,65 μέτρα για τα ψηλότερα άτομα, άλλοι θα ήταν πιο κοντοί από τον μέσο όρο για τους πιο κοντούς ανθρώπους, αλλά κάθε άτομο θα ήταν σε έναν όροφο όπου η οροφή ήταν μόλις λίγα χιλιοστά πάνω από το κεφάλι τους και τα δάπεδα θα ήταν κατά μέσο όρο 1,65 μέτρα ύψος το καθένα.

 Το Empire State Building έχει όγκο 1,05 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων, ο οποίος όταν κουφωθεί και αντικατασταθεί με τα νέα μας «δάπεδα» θα φιλοξενούσε 6,3 εκατομμύρια πολύ δυστυχισμένους ανθρώπους.

 Το AT&T Stadium, το σπίτι των Dallas Cowboys, είναι μια τεράστια θολωτή κατασκευή με όγκο 2,94 εκατομμύρια κυβικά μέτρα. Με την προσθήκη ορόφων, θα μπορούσε να φιλοξενήσει 17,6 εκατομμύρια ανθρώπους. Αυτό είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει ολόκληρο τον πληθυσμό του Ντάλας… συν τους πληθυσμούς της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες, του Σικάγου, του Σαν Φρανσίσκο και της Βοστώνης.

 Το μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο, σε όγκο, είναι το εργοστάσιο Boeing Everett στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον. 

  Με βάση 900m x 495m (που ταιριάζει σχεδόν ακριβώς με τις διαστάσεις της πλατείας Τιενανμέν) και οροφή πάνω από 33 μέτρα ύψος, ο όγκος του εργοστασίου είναι 13,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα—στο οποίο θα μπορούσαμε να χωρέσουμε όλους τους Γάλλους του κόσμου με χώρο που απομένει για όλους τους Βέλγους επίσης (78,7 εκατομμύρια άτομα χωρητικότητα).

 Αλλά αν θέλουμε να χωρέσουμε όλους εμάς σε ένα ενιαίο κτίριο, τίποτα επί του παρόντος στη Γη δεν πρόκειται να λειτουργήσει - πρέπει να το φτιάξουμε μόνοι μας.

 Στα 0,165 μέτρα ανά άτομο, θα χρειαστούμε λίγο περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ή λίγο περισσότερο από ένα κυβικό χιλιόμετρο (1,204 km 3 για την ακρίβεια). (Όσο ήμουν σε αυτό, κατάλαβα ότι για να χωρέσουμε και τα 108 δισεκατομμύρια ανθρώπων που έχουν ζήσει ποτέ, θα χρειαζόμασταν ένα κυβικό κτίριο με πλευρές 2,6 χλμ.) Αυτό το κυβικό κτίριο θα είχε πλευρά 1,07 km (περίπου 2/3 του μιλίου), δίνοντάς του μια βάση περίπου 1,1 km - λίγο περισσότερο από το διπλάσιο από το μέγεθος της βάσης του Boeing Factory - και ύψος 1.070 m (3.511 πόδια). ), που είναι 29% ψηλότερος από τον Μπουρτζ Χαλίφα, τον ψηλότερο ουρανοξύστη στον κόσμο. Αυτό είναι ένα μεγάλο κτίριο, αλλά ούτε η βάση ούτε το ύψος από μόνα τους είναι ακατανόητα για τα σύγχρονα αρχιτεκτονικά πρότυπα. Δείτε πώς θα ήταν αν το κατασκευάζαμε στο Μανχάταν (με άλλες δομές που προστέθηκαν για αναφορά):










 Κάπου σε αυτό το κτίριο είσαι εσύ. Κάπου αλλού είναι όλοι οι φίλοι σου. Κάπου εκεί είναι μια 16χρονη Καμποτζιανή κοπέλα και όλες οι φίλες της. Κάπου είναι ένας Σομαλός πειρατής, ο κουρέας του και όλοι οι φίλοι του κουρέα. Κάθε παίκτης του NBA είναι εκεί μέσα, μαζί με κάθε ροκ σταρ, αστέρα του κινηματογράφου, σούπερ μοντέλο και πολιτικό. Κάθε μπάρμαν και οικοδόμος και ιερέας και δικηγόρος και κρατούμενος και πριγκίπισσα και στρατιώτης και οδοντίατρος είναι κάπου σε αυτό το κτίριο, μαζί με όλα τα 1,4 δισεκατομμύρια Κινέζους, κάθε ξανθό αγόρι και κάθε μέλος του ISIS.

 Η ανθρώπινη φυλή, η οποία φαίνεται συντριπτικά μεγάλη σε μία διάσταση όταν τυλίγεται 55 φορές γύρω από τη Γη ή σχηματίζει έναν κύκλο που κάνει νάνο την τροχιά της σελήνης, φαίνεται πολύ πιο διαχειρίσιμος όταν μπορεί να χωρέσει στο Μπαχρέιν ή τη Νέα Υόρκη με περιθώριο και σχεδόν γραφικό όταν οργανωθεί σωστά σε έναν κύβο που θα σας έπαιρνε μόνο 20 λεπτά για να τον διασχίσετε κάνοντας τζόκινγκ.

 Και με αυτό, ο αρχικός μας στόχος επιτυγχάνεται. Τι θα γινόταν όμως αν, αντί να τελειώσουμε αυτήν την ανάρτηση εδώ, προχωρούσαμε μόνο ένα βήμα παραπέρα;

   Μετά από όλη αυτή τη δουλειά, ποιος θέλει να σταματήσει τώρα ενώ υπάρχει ακόμα τόσος κενός χώρος σε όλα τα άτομά μας;

 7,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι συμπιέζονται στους ατομικούς τους πυρήνες

 Κάθε άτομο είναι διαφορετικό, αλλά ένας γενικός κανόνας είναι ότι η διάμετρος ενός ατόμου είναι περίπου 100.000 φορές μεγαλύτερη από τη διάμετρο του πυρήνα του, το πράγμα που μεταφέρει σχεδόν όλη τη μάζα του ατόμου. 

  Μεταφρασμένο σε τρεις διαστάσεις, αυτό σημαίνει ότι ο πυρήνας ενός ατόμου αποτελεί μόνο περίπου το ένα τετράκις εκατομμυριοστό του συνολικού όγκου ενός ατόμου.

 Ο τρόπος με τον οποίο το οραματίζομαι αυτό είναι με το να φαντάζομαι ένα άτομο να είναι ένα κυβικό χιλιόμετρο—ένας κοίλος κύβος ψηλότερος από τον ψηλότερο ουρανοξύστη (γύρω στο μέγεθος του κύβου της ανθρωπότητάς μας παραπάνω). Αυτό το κτίριο είναι τόσο μεγάλο που αν βρισκόσασταν μέσα του, κρεμασμένοι από την οροφή, και αφηνόσουν, θα σου έπαιρνε περίπου 15 δευτερόλεπτα ελεύθερης πτώσης προτού χτυπήσεις στο έδαφος. Εάν στέκεστε στη μία πλευρά της βάσης, θα σας πάρει περίπου 12 λεπτά για να περπατήσετε απέναντι στην άλλη.

 Αν αυτός ο τεράστιος κύβος είναι ένα άτομο, κάπου στη μέση είναι ένας κύβος ζάχαρης 1 cm στην 3η— και αυτός είναι ο πυρήνας. Και η μάζα του ατόμου θα ήταν ακριβώς περίπου η μάζα του κύβου ζάχαρης, που καταλαμβάνει το ένα τετράκις εκατομμυριοστό του συνολικού χώρου.

 Σχεδόν όλα τα άλλα 999.999.999.999.999 τετράκις εκατομμυριοστά του ατόμου είναι κενός χώρος χωρίς μάζα.

 Η μάζα του σώματός σας είναι οι συνδυασμένες μάζες των κύβων ζάχαρης στη μέση κάθε ατόμου του σώματός σας.

 Πόσο μεγάλη είναι, λοιπόν, η ανθρώπινη φυλή; Όταν απαλλαγούμε από τον κενό χώρο σε όλα τα άτομα και των 7,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, τι μας μένει;

  Ένα M&M.



 Ούτε καν, στην πραγματικότητα. Ο όγκος ενός ανθρώπου είναι περίπου 0,0664 κυβικά μέτρα, ανεβάζοντας τον συνολικό όγκο όλων των ανθρώπων σε περίπου 485 εκατομμύρια κυβικά μέτρα. Όταν το μειώσουμε στο ένα τετράκις εκατομμυριοστό του μεγέθους του, παίρνουμε 0,485 κυβικά εκατοστά. Ένα M&M είναι 0,636 cm 3, περίπου 30% πολύ μεγάλο. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις καθημερινά αντικείμενα τόσο μικρά όσο 0,485 cm 3 (μια δεκάρα ΗΠΑ λειτουργεί, αλλά στα 0,433 cm 3, δεν χωράει όλους μας σε αυτήν).

Και εκεί θα τελειώσουμε τα πράγματα σήμερα. Με ένα M&M βάρους 450 εκατομμυρίων τόνων - βαρύτερο από τις 75 Πυραμίδες της Γκίζας - στο οποίο θα μπορούσαμε να χωρέσουμε όλοι αν κάποιος μας έσφιγγε αρκετά.






Pages