Νέοι Μεσαίωνες - Point of view

Εν τάχει

Νέοι Μεσαίωνες




Η επιστημονική έρευνα έχει αποκτήσει τόσες αγκυλώσεις και δόγματα ή έχει τόσο πολύ θεοποιηθεί, κυρίως από τους αστόχαστους, που τελικά έφτασε να μοιάζει με τα θρησκειολογικά συστήματα και τη μαγική σκέψη, τους τρόπους των οποίων, υποτίθεται, πως θα ανασκεύαζε.



Η άκριτη αποδοχή των συμπερασμάτων της από τις μάζες δημιουργεί νέες αυθεντίες, ακριβώς όπως και στις εποχές του σκοταδισμού και μια νέα ελίτ κατόχων της γνώσης δημιουργείται. νέα αυτή θρησκεία έχει ιεροτελεστίες, θέσφατα, στεγανά, δεοντολογίες και αξιώματα απαράβατα. 



Όσοι την υπηρετούν χωρίς αντιρρήσεις ανελίσσονται κοινωνικά, ενώ οι αποδέκτες της ομογενοποιούνται. Οι δε αποστάτες στο πυρ το εξώτερο της περιφρόνησης ή της τρέλλας καταδικάζονται.



Και κυρίως οι λειτουργοί της κοπιάζουν να εγκαθιδρύσουν το μεταφυσικό κενό και την ανυπαρξία πίστης, που θα καλυφθεί αργότερα, ως αντίδραση, από την υιοθέτηση ακραίων κινημάτων, από την προβολή ψευδό – φιλοσοφιών, από σοφιστείες και εξτρεμιστικά μορφώματα. πομακρύνετε τα θεωρητικά μαθήματα, τη γλώσσα και την τέχνη από τα σχολεία και θα προπαρασκευάσετε τους φανατικούς του αύριο. 

Εξοβελίστε το μυθικό λογισμό και στρατιές των παιδιών σας θα υποκλίνονται στις ορέξεις των πολιτικών αρπακτικών, χωρίς φαντασία, δημιουργικότητα, αποκλίνουσα νόηση και διάθεση για αντίδραση.



Πίσω από την κατάργηση της ιστορίας, των θρησκευτικών, της προσευχής στα σχολεία κρύβονται κίνητρα όχι ανθρωπιστικά, αλλά ένα σχέδιο παραγωγής φερεφώνων. 

Με το ίδιο μένος οι δήθεν ορθολογιστές, σαν τους διώκτες του μεσαίωνα, πολεμούν μορφές μάθησης, που αν και δεν αποδεικνύονται με τα κλασικά επιστημονικά κριτήρια, εντούτοις οδήγησαν την ανθρωπότητα από τον πρωτογονισμό στον πολιτισμό.



Μάλλον έφτασε η ώρα για έναν νέο Διαφωτισμό, που θα ανοίξει καινούς δρόμους στην ανθρώπινη διανόηση, ενοποιώντας στοιχεία από κάθε μορφή μάθησης, ακόμα και από την ενορατική ή την από έξω χαρισμένη..

Pages