Δωρεάν οι άνεργοι στα ΜΜΜ - Πως εκτυπώνω βεβαίωση ΟΑΕΔ - Ποιοι θα πάρουν τα 500 ευρώ επίδομα, σε 30 δήμους της χώρας - Point of view

Εν τάχει

Δωρεάν οι άνεργοι στα ΜΜΜ - Πως εκτυπώνω βεβαίωση ΟΑΕΔ - Ποιοι θα πάρουν τα 500 ευρώ επίδομα, σε 30 δήμους της χώρας



Απαιτείται να έχετε Βεβαίωση Ανεργίας και ταυτότητα, εννοείται.

Οπότε... ή πηγαίνετε σε ΟΑΕΔ και ζητάτε Βεβαίωση ή την εκτυπώνετε ηλεκτρονικά, όσοι έχετε εκτυπωτή.

ΠΩΣ ΕΚΤΥΠΩΝΩ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ:

Πατήστε το σύνδεσμο:

Πατήστε δεξιά “Είσοδος Χρήστη στο σύστημα”

Εισάγετε τα στοιχεία σας για την είσοδο (username - password).

Επιλέξτε από τις επιλογές “Λειτουργίες” δεξιά, την τελευταία “Έκδοση Βεβαιώσεων & λοιπών εγγράφων”

Πατήστε το + που βρίσκεται στο σημείο που φαίνεται στην εικόνα







Στην επιλογή “Τύπος Βεβαίωσης που θα εκδοθεί”, επιλέξτε ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

Μη συμπληρώσετε ημ/νίες, πατήστε κατευθείαν το Μπλε κουμπί δεξιά “Καταγραφή της Αίτησης - Έκδοση της Βεβαίωσης >”

Πατήστε Εκτύπωση της Βεβαίωσης κάτω δεξιά. Ισχύει για ένα μήνα (αφού πρόκειται για Βεβαίωση τρέχοντος μηνός).

****

Ποιοι θα πάρουν τα 


500 ευρώ επίδομα



Υπογράφεται σήμερα η κοινή υπουργική απόφαση για το κοινωνικο μέρισμα που θα δώσει επίδομα από 500 ευρώ εώς 100 ευρώ στους δικαιούχους που θα καθορίσει η απόφαση με όλα τα κριτήρια και τις λεπτομέρειες. 

Έγιναν γνωστά τα τελικά αλλά γενικά κριτήρια για το επίδομα των 500 ευρώ, ενώ με την απόφαση προβλέπεται να γίνουν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες. 

Το επίδομα θα δοθεί σε τρείς φάσεις ανάλογα με το πότε θα γίνει η αίτηση στο taxisnet. 

Η κοινή υπουργική απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα θα πάρει υπογραφή και θα περιγράφει τους αναλυτικούς όρους και τα κριτήρια για το επίδομα των 500 ευρώ που θα κλιμακώνεται έως τα 1000 ευρώ σε περίπτωση πολύτεκνης οικογένειας. 

Το taxinet θα έχει ανοίξει εως την Μεγάλη Παρασκευή το αργότερο, λέει το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι δικαιούχοι. 

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr προβλήματα και αδικίες θα υπάρξουν με τα φιλοξενούμενα άτομα αφού θα υπολογίζεται, το εισόδημα του ιδιοκτήτη του ακινήτου τον οποίο τον φιλοξενεί και του δικαιούχου. 

Αυτή την λεπτομέρεια κρύβει η υπουργική απόφαση για το μέρισμα. 

Ετσι νέος άνεργος φιλοξενούμενος στο σπίτι των γονέων του θα υπολογιστεί το εισόδημα και των γονέων του και το δικό του. 

Πληροφορίες θέλουν ότι ανάλογα με το πότε θα γίνει η αίτηση το επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί σε τρεις φάσεις. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται: -για αιτήσεις που θα υποβληθούν έως τέλος Απριλίου, 

το επίδομα θα καταβληθεί το πρώτο 10ήμερο Μαΐου.

 -για τις αιτήσεις που θα σταλούν μέσα στον Μάιο, 

το επίδομα θα καταβληθεί το πρώτο 10ήμερο Ιουνίου. 

-για τις αιτήσεις που θα εξεταστούν έως το τέλος Ιουνίου, 

το επίδομα θα καταβληθεί το πρώτο 10ήμερο Ιουλίου. 

Τα κριτήρια 

Σε χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε να ενταχθούν στους δικαιούχους για το επίδομα απο το κοινωνικό μέρισμα περισσότερες μονογονεϊκές οικογένειες και όσοι έμειναν άνεργοι το 2014.

 Ειδικότερα, για τις μονογονεϊκές οικογένειες θα ισχύσει το ίδιο εισοδηματικό κριτήριο που ισχύει για τους έγγαμους, ενώ για τους άνεργους του 2014, δεν θα εξετάζεται το εισόδημα που είχαν δηλώσει ότι είχαν λάβει το 2012. 

Δικαιούχοι του επιδόματος θα είναι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, μακροχρόνια άνεργοι και ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν κάνει διακοπή εργασιών. 

Το επίδομα απο το πλεόνασμα θα αρχίζει από τα 500 ευρώ ανά άτομο και θα φτάνει ή θα υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ για τους πολύτεκνους. 

Το φορολογητέο εισόδημα (μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών) για τον άγαμο ορίστηκε στις 6.000 ευρώ (φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος και δηλώσεις ΦΑΠ 2012) και το περιουσιακό όριο ορίστηκε σε αντικειμενική αξία ακίνητης περιουσίας έως τις 125.000 ευρώ. 

Για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες, τα όρια διαμορφώνονται σε 8.000 ευρώ και 250.000 ευρώ, αντίστοιχα. 

Το εισοδηματικό κριτήριο και το ύψος του επιδόματος θα αυξάνονται με βάση τον αριθμό των παιδιών. 

Συγκεκριμένα, ο ένας γονέας έχει στάθμιση 1, ο σύζυγος έχει στάθμιση 1/3 (0,333) και κάθε εξαρτώμενο τέκνο έχει στάθμιση 1/6 (0,1666). 

Έτσι, αναμένεται να προκύψει ο εξής πίνακας: 



Σημειώνεται, ότι το εισοδηματικό όριο αναμένεται να αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τις οικογένειες με προστατευόμενο μέλος ΑΜεΑ. Στις 9 Μαΐου, εξάλλου, αναμένεται να λάβουν το εφάπαξ επίδομα των 500 ευρώ ανά άτομο και περίπου 75.000 ένστολοι.



ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ - ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει η δεύτερη, διευρυμένη πιλοτική φάση του προγράμματος για το
Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, σε 30 δήμους της χώρας, βάσει των πληθυσμιακών κριτηρίων, των δεικτών φτώχειας και των ποσοστών ανεργίας.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παροχές σε είδος, χρήμα και υπηρεσίες, καθώς και μέτρα ένταξης στην εργασιακή και κοινωνική ζωή.
Οι 30 δήμοι που επιλέχθηκαν από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, σύμφωνα με την «Καθημερινή», είναι:
- Νέα Ιωνία
- Ασπρόπυργος
- Ελευσίνα
- Φυλή
- Άγιοι Ανάργυροι (Καματερό)
- Αιγάλεω
- Κερατσίνι - Δραπετσώνα
- Νίκαια - Ρέντη
- Πέραμα
- Λαμία
- Βέροια
- Παύλος Μελάς (Θεσσαλονίκη)
- Κιλκίς
- Κατερίνη
- Ρέθυμνο
- Γόρτυνος
- Ορεστιάδα
- Καβάλα
- Άρτα
- Ζάκυνθος
- Λέσβος
- Καλαμάτα
- Σκιώνη
- Κάλυμνος
- Λέρος
- Τρικκαίων
- Ελασσόνα
- Πύργος
- Αιγιαλεία
- Καστοριά
Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, το κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε 68 εκατ. ευρώκαι θα καλυφθεί από το υπό σύσταση Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης,που θα έχει «προίκα» 700 εκατ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι θα επιλεγούν με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα διαφέρουν από όσα ίσχυσαν κατά την πιλοτική πρώτη φάση του προγράμματος σε 13 δήμους.
Αναλυτικά, το επίδομα για κάθε μεμονωμένο ενήλικα θα ανέρχεται σε 200 ευρώ το μήνα, εφόσον δεν υπάρχει άλλη πηγή εσόδων. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έχει κάποιο άλλο εισόδημα, το κράτος θα συμπληρώνει το ποσό μέχρι τα 200 ευρώ.
Για κάθε επιπλέον ενήλικο σε ένα νοικοκυριό θα καταβάλλονται επιπλέον100 ευρώ, ενώ για κάθε ανήλικο μέλος θα καταβάλλονται επιπλέον 50 ευρώ.
Έτσι, μια τετραμελής οικογένεια θα μπορεί να λάβει οικονομική ενίσχυση400 ευρώ το μήνα.


Pages