Ξυπνώντας από το λήθαργο - Point of view

Εν τάχει

Ξυπνώντας από το λήθαργο



Ποιος ο λόγος να συνεχίσεις να ζεις, αν δεν αντιστέκεσαι, δεν αγωνίζεσαι για να ζήσεις τη ζωή σου όπως ακριβώς εσύ επιθυμείς. Έχουμε μεταλλαχθεί σε «βαμπίρ» που τρέφονται με το μίσος και το φθόνο που βρίσκεται μπόλικο στις καρδιές μας. Συνεχίζουμε να εξαπατούμε τον εαυτό μας με
ψεύτικα και ανύπαρκτα στοιχεία, και στηρίζουμε το βάρος της σωτηρίας μας σε κάποιον άγνωστο από μηχανής θεό.

Ήρθε η ώρα όμως να αρχίσουμε να ξυπνάμε σιγά σιγά από το λήθαργο και να φροντίσουμε να κάνουμε αρκετό θόρυβο ώστε να ταρακουνήσουμε και να αφυπνίσουμε ο καθένας τον διπλανό του από τη νάρκωση του.


Το σύστημα μέσω των μηχανισμών του, ολοένα και σκληραίνει τη στάση του και τις μορφές επίδειξης της εξουσίας που κατέχει πάνω στο λαό. Εκμεταλλευόμενο όλες τις ευκαιρίες και κάθε πιθανή βοήθεια που θα μπορεί να βρει από κάθε μεριά.


Μέχρι και να επιτρέψει την είσοδο της ναζιστικής συμμορίας στο κοινοβούλιο επινόησαν, ώστε να εξασφαλίσουν ασυλία στα πρωτοπαλίκαρα τους αλλά και να αποπροσανατολίσουν καταλλήλως την κοινή γνώμη. Μη πιστέψεις ποτέ ότι μετάνιωσαν η φοβήθηκαν για την επιλογή τους αυτή, να ξέρεις πως όταν ωριμάσει ο καιρός, τα φασιστικά μορφώματα που θα έχουν λαϊκό έρεισμα, θα περάσουν στο δικό τους μετερίζι. Το έχουμε ξαναδεί το έργο και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.


Λύκοι που μεταμφιέστηκαν σε αρνάκια μέσα σε ένα βράδυ, βαφτισμένοι στην κολυμβήθρα της προπαγάνδας και του ψεύδους τους. Εξαγνίστηκαν και είναι έτοιμοι πλέον να προσφέρουν στην «πατρίδα» από άλλη μεριά, ανεβαίνοντας γοργά τα σκαλιά της ιεραρχίας της δικής τους συμμορίας.


Αν παρατηρήσατε την εβδομάδα που μας πέρασε, βγήκε στη φόρα η λίστα με τους φοροφυγάδες πολιτικούς και πλούσιους κλέφτες, ήρθε η «Μις Wurst» στην Αθήνα και ο τοπικός άρχοντας της αστυνομοκρατίας εγκαθίδρυσε αστυνομικό νόμο απαγορεύοντας όλες τις συναθροίσεις και τις διαμαρτυρίες των πολιτών.


Κι όμως πουθενά δεν είδαμε τους μάγκες και τα λεβεντόπαιδα με τις μαύρες μπλούζες, τους παπάδες που τόσο πολύ αγαπάνε την «πατρίδα» και θέλουν να τη σώσουν, τους περήφανους Έλληνες που δε σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους. Κανένας από δαύτους δεν εμφανίστηκε, δε σήκωσε ένα πλακάτ διαμαρτυρίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας.


Άντε να το καταλάβω για τους υμνητές των ναζί, ήταν σε δύσκολη θέση γιατί έχουν ανάμεικτα συναισθήματα για κάθε Γερμανό κατακτητή, απωθημένα από το παρελθόν βλέπεις. Το ποίμνιο με τους εύθικτους σταυροφόρους του δε τόλμησε να κατεβεί στο δρόμο για ποιόν ακριβώς λόγο. Δε θέλησε μήπως η τρόικα να φορολογήσει την ακίνητη περιουσία τους, να κόψει τους δικούς του μισθούς, να περιορίσει τις εξουσίες τους και τα προνόμια τους.


Προφανώς και δε μειώθηκε ούτε κατά ευρώ η μισθοδοσία των κληρικών από το Ελληνικό δημόσιο, που πετσόκοψε και τσουρούφλισε χιλιάδες άλλους δημοσίους υπαλλήλους, πολίτες αυτής της χώρας. Εξαιρέθηκαν τα ακίνητα τους από το χαράτσι της ΔΕΗ, κάποιες αψιμαχίες για μια φορολόγηση πέρασε στο ντούκου και όλα καλά. Συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο το «θεάρεστο» έργο της λοιπόν.


Όπως τότε που επί 400 χρόνια φρόντιζε ο λαός να κοιμάται βαθιά και να μην επαναστατεί κατά του Τούρκου κατακτητή, δεν είχε αλλάξει κάτι για τους ρασοφόρους Κέρβερους ούτε τότε. Συνέχιζαν να έχουν τα προνόμια τους, τις φοροαπαλλαγές τους, μέχρι και αξιώματα διοικητικής εξουσίας, αρκεί το ποίμνιο τους να κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου. Να μην επαναστατεί, να μην εξεγείρεται. Για αυτό και τα σουλτανικά φιρμάνια και όλες αυτές οι εκτάσεις γης που χαρίστηκαν σε μονές.


Κάτι τέτοιο γίνεται και σήμερα, καθώς την εμφάνιση τους την έκαναν έξω από ένα θέατρο που φιλοξενεί ένα θεατρικό έργο, όπως λένε προσβλητικό για τη θρησκεία τους, και με τη βία και το φασισμό αποφάσισαν να απαγορεύσουν το ανέβασμα του. Προκαλώντας σε όλους όσους είδαν τις αντιδράσεις τους, τις βρισιές και τις πράξεις τους, τουλάχιστον αηδία και αποστροφή από αυτό που υποτίθεται πως εκπροσωπούν.


Γιατί όπως και να το κάνουμε, δε μπορείς να μιλάς για αγάπη και να διδάσκεις αυτήν, όταν εσύ φέρεσαι σαν τον χειρότερο τραμπούκο και σαδιστή. Όταν μόνο μίσος και μισαλλοδοξία έχεις να διδάξεις και να παραδειγματίσεις σε όλους τους άλλους. Με τι θράσος μπορείς να μιλάς για αγάπη όταν αντί να στρέφεις και το άλλο μάγουλο σου στο χαστούκι, εσύ φροντίζεις να ρίχνεις μπουνιές και φτυσιές.


Δεν είναι τυχαίο που οι νταβατζήδες του ιδιοκτήτη πορνείου και οπαδού του εωσφόρου, έγιναν ένα με τα λοιπά μορφώματα με τα ράσα και τις πλισέ φούστες ως τον αστράγαλο. Δε περιμέναμε και κάτι διαφορετικό από αυτούς, για τα λεφτά και λίγη προβολή πουλάνε τα πάντα, αρκεί να τα αρπάξουν.


Ας κοιτάξουμε εμείς τη δική μας πλευρά και ας φροντίσουμε να ξυπνήσουμε και να κάνουμε και πολύ θόρυβο μάλιστα για να ξυπνήσουμε όσους πιο πολλούς μπορούμε. Θα τα καταφέρουμε, δεν υπάρχει άλλη επιλογή, το σπάσιμο της σιωπής και η ρήξη με όλους αυτούς είναι μονόδρομος.


Βγες στο δρόμο, άσε τον καναπέ και δείξε πόσο καυτό είναι το αίμα που κυλά στις φλέβες σου. Πολέμησε για το είναι σου και όλα αυτά που αγαπάς και ονειρεύεσαι. Μην αφήσεις στοιχειά και φαντάσματα να σου απαγορεύουν να ποθείς και να ορέγεσαι. Ο κόσμος όλος είναι μπροστά σου, στο χέρι σου, στο χέρι μας είναι να τον διεκδικήσουμε για εμάς, όλους εμάς.


Μαχητικός


 

 

 

Pages