Δυστυχισμένοι άνθρωποι: Είναι και φαίνονται - Point of view

Εν τάχει

Δυστυχισμένοι άνθρωποι: Είναι και φαίνονται



       1. Παραπονιούνται συνεχώς

     Όσα καλά κι αν συμβούν μέσα στην ημέρα του, το μυαλό του δεν θα φύγει από το παράπονο, με αποτέλεσμα να γίνεται κουραστικός και ενοχλητικός. Ακόμα κι αν τα πράγματα έρθουν, όπως ακριβώς είχε ονειρευτεί, πάλι θα παραπονεθεί.


  2. Συγκρίνουν συνεχώς τις ζωές τους με άλλων

  Το να μπαίνεις στη διαδικασία να συγκρίνεις τη ζωή σου με τη ζωή κάποιου άλλου δείχνει ανασφάλεια και κόμπλεξ. Είναι σημαντικό να είμαστε ευγνώμονες για όσα έχουμε καταφέρει στη ζωή μας, διότι μόνο έτσι δεν στερούμαστε την ευτυχία μας.


    3. Βλέπουν μόνο την αρνητική πλευρά

 Κοιτάζουν πάντα στην αρνητική πλευρά των πραγμάτων λες και ποτέ δε συνέβη τίποτα θετικό στη ζωή τους. Ό,τι κι αν συμβεί, το μυαλό θα τρέξει στο χειρότερο, δημιουργώντας άγχος, φόβο και πανικό.


  4. Κατηγορούν τους άλλους για τα προβλήματά τους

    Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι θεωρούν πως πάντα κάποιος άλλος φταίει για όσα τους συμβαίνουν. Δεν παίρνουν ποτέ τη ζωή τους στα χέρια τους, παραμένοντας σε αδράνεια. Θεωρούν πως για τα αρνητικά που έρχονται στην πορεία τους, ευθύνονται πάντα άλλοι και ποτέ οι ίδιοι.


  5. Είναι επικριτικοί

  Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι κρίνουν συνεχώς τους άλλους όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, όντες πολύ αυστηροί και κακοπροαίρετοι. Αυτή η τάση τους προέρχεται από την ανασφάλεια που νιώθουν οι ίδιοι και από την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον εαυτό τους. Επικρίνουν τους άλλους για να αποδείξουν ότι είναι ανώτεροι και καλύτεροι.


  6. Είναι μοιρολάτρες

  Ενώ οι ευτυχισμένοι άνθρωποι πάντα ακολουθούν και ολοκληρώνουν τις επιθυμίες τους, αντιθέτως οι δυστυχισμένοι εγκαταλείπουν τα όνειρα, τις επιθυμίες αλλά και τον εαυτό τους. Σκέφτονται αρνητικά και νιώθουν ότι δεν μπορούν να επηρεάσουν θετικά ούτε τη ζωή τους ούτε τον κόσμο.


  7. Έχουν ένα αρνητικό ανταγωνισμό

  Οι σωστοί άνθρωποι αντλούν χαρά από την επικοινωνία και τη συνεργασία με τους συνανθρώπους τους. Εκείνοι που είναι δυστυχισμένοι όμως δεν το συνειδητοποιούν αυτό και παρασύρονται στον ανταγωνισμό προσπαθώντας να ξεπεράσουν τους άλλους με σκοπό να αισθάνονται οι ίδιοι καλύτερα. Το μόνο που επιτυγχάνουν όμως είναι μια μίζερη και αγχώδη ζωή, αφού δεν συμμετέχουν σε έναν θετικό ανταγωνισμό ακολουθώντας έτσι μια ευτυχισμένη πορεία στη ζωή τους.

Pages