Το τι θεωρείται ελκυστικό στο άλλο φύλο αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου - Point of view

Εν τάχει

Το τι θεωρείται ελκυστικό στο άλλο φύλο αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου




Τι βρίσκουν άνδρες και γυναίκες ελκυστικό στο άλλο φύλο; 

 Οι γυναίκες αξιολογούν συνήθως υψηλότερα σε έναν άνδρα την ηλικία, τη μόρφωση, την εξυπνάδα, το εισόδημα, την αξιοπιστία και τη συναισθηματική σύνδεση μαζί του, ενώ οι άνδρες έχουν ως προτεραιότητα την ομορφιά και την ελκυστικότητα του σώματος της γυναίκας, τα δύο φύλα δεν βλέπουν με τα ίδια «μάτια» αυτό που τους έλκει σε έναν σύντροφο.

  Σε γενικές γραμμές, οι άνδρες -σε πρώτη φάση- φαίνεται να ψάχνουν για μία σωματικά ελκυστική γυναίκα, ενώ οι γυναίκες -πρωτίστως- για έναν άνδρα με ελκυστική προσωπικότητα. Όμως, είναι αξιοσημείωτο ότι αυτά τα χαρακτηριστικά αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου και έτσι, όσο μεγαλώνουν, άνδρες και γυναίκες τείνουν να συγκλίνουν ότι αυτό που αναζητούν στο πρόσωπο του άλλου αφορά στο να είναι «ανοιχτός» και να μπορούν να τον εμπιστευθούν, με άλλα λόγια το «μέσα» κερδίζει έδαφος έναντι του «έξω».

 Στις ηλικίες έως 25 ετών η «ψαλίδα» είναι αρκετά αισθητή, με τις γυναίκες να δίνουν στην προσωπικότητα πολύ μεγαλύτερη σημασία από ό,τι οι άνδρες, αλλά μετά τα 30 η «ψαλίδα» αρχίζει να κλείνει. Μετά τα 60 αρκετοί άνδρες (ίσως επειδή γίνονται σιγά-σιγά πιο σοφοί…) φθάνουν να δίνουν στην προσωπικότητα ακόμη μεγαλύτερη σημασία και από τις γυναίκες.

   «Μολονότι και τα δύο φύλα προτιμούν έναν σωματικά ελκυστικό σύντροφο, οι άνδρες εμφανίζουν ισχυρότερες τέτοιες προτιμήσεις για την ελκυστικότητα. Οι γυναίκες είναι πιο επιλεκτικές, δίνοντας σημασία και σε άλλα χαρακτηριστικά, πιθανώς επειδή η αναπαραγωγική περίοδός τους είναι πιο περιορισμένη και δεν μπορούν να διακινδυνεύσουν μία κακή επιλογή».

  Οι περισσότεροι άνδρες θεωρούν τη σωματική εμφάνιση της γυναίκας ως σημαντικότερη από όλα τα άλλα χαρακτηριστικά που μπορούν να ευνοήσουν τη σεξουαλική έλξη. Και τα δύο φύλα δεν θεωρούν σημαντικό το εισόδημα ως «σέξι», αλλά οι γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη σημασία από ό,τι οι άνδρες. Επίσης, οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από τη μόρφωση και την εξυπνάδα ενός άνδρα.

  Πάντως κατά πόσο αυτό που άνδρες και γυναίκες δηλώνουν ότι «ψάχνουν» στον/στην σύντροφό τους, όντως, αντιστοιχεί στις επιλογές που κάνουν. Αρκετοί άνθρωποι φαίνεται ότι γενικότερα στη ζωή τους άλλα λένε και άλλα κάνουν…



  Αυτά που ελκύουν περισσότερο το αντίθετο φύλο


 Ακολουθεί μια γρήγορη ανάλυση του τι αρέσει σε άνδρες και γυναίκες. 


  1. Εκφράσεις προσώπου

Οι άνδρες έλκονται περισσότερο από γυναίκες που δείχνουν χαρούμενες και έχουν ωραίο χαμόγελο. Εν τω μεταξύ, οι γυναίκες αγαπούν τους άνδρες με περήφανα πρόσωπα.

 
 2. Ενεργή γλώσσα του σώματος

 Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες προσέχουν πολύ τη στάση, τη στάση και τη συνολική κίνηση του σώματος. Στην πραγματικότητα, όταν βλέπουν διάφορες φωτογραφίες, όλοι θεωρούν τους ανθρώπους που απαθανατίζονται σε κίνηση πιο ελκυστικούς από αυτούς που φωτογραφήθηκαν ακίνητοι.


  3. Οσμή

 Προφανώς, οι γυναίκες έλκονται από τη μυρωδιά των ανδρών που έχουν φάει σκόρδο ενώ οι άνδρες απολαμβάνουν τη μυρωδιά του πρόχειρου φαγητού, όπως ντόνατς ή ποπ κορν.


  4. Ομοιότητα με γονείς του αντίθετου φύλου

  Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έλκονται συχνά από κάποιον που έχει το ίδιο χρώμα ματιών, μαλλιών και δέρματος με τους γονείς τους.


  5. Υπέροχα μαλλιά

 Οι άνδρες έλκονται κυρίως από γυναίκες με μακριά μαλλιά. Οι γυναίκες, ωστόσο, δεν είναι τόσο προσηλωμένες στα μαλλιά των ανδρών και αν είναι, αυτές οι προτιμήσεις τείνουν να αλλάζουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους.


  6. Κατοικίδια

 Αυτό ακούγεται αστείο. Ανεξάρτητα από το αν είστε άνδρας ή γυναίκα, θα σας ελκύει κάποιος που μοιράζεται την ίδια αγάπη για τα ζώα. Προφανώς, οι λάτρεις των σκύλων τείνουν να βγαίνουν ραντεβού με άλλους που έχουν σκύλο και το ίδιο ισχύει και για τους ιδιοκτήτες γατών.


  7. Καλό γούστο στη μουσική

 Οι περισσότεροι έλκονται από εκείνους που μοιράζονται το ίδιο γούστο στη μουσική. Φυσικά, το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για οτιδήποτε πραγματικά. Προφανώς, όσο περισσότερα κοινά έχουν δύο άνθρωποι, τόσο περισσότερο μπορούν να απολαμβάνουν να περνούν χρόνο μαζί.


  8. Περίπου ίση ελκυστικότητα

 Οι περισσότεροι άνδρες και γυναίκες είναι πιο διατεθειμένοι να επιλέξουν έναν σύντροφο που θεωρείται τόσο ελκυστικός όσο κι εκείνοι. Ο λόγος είναι ότι οι άνθρωποι αισθάνονται ανασφάλεια αν βγαίνουν ραντεβού με κάποιον που θεωρούν πολύ πιο ελκυστικό.


Pages