Η αλήθεια είναι για τα κορόιδα - Point of view

Εν τάχει

Η αλήθεια είναι για τα κορόιδα

  

  Ανόητος είναι κάποιος που διαπράττει λάθη ακόμα και αφού γνωρίζει την αλήθεια. Τέτοιοι άνθρωποι είναι πολύ μπερδεμένοι και υποφέρουν από ένα σύμπλεγμα κατωτερότητας στο ταξίδι της ζωής. Η ζωή μας μερικές φορές μας δίνει λεμόνια για να δοκιμάσει τις ικανότητες και την ευφυΐα μας.

   Αυτό όχι μόνο μας κάνει καλό άνθρωπο αλλά και μας βοηθά να ξεχωρίζουμε το καλό από το κακό. Υπάρχει ένα διάσημο ρητό που λέει ότι όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε λεμονάδα από αυτά. Μερικές φορές το να φτιάξεις λεμονάδα είναι πολύ πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις. Ο επίγνωση μπορεί να μας βοηθήσει να παραμείνουμε ήρεμοι και αποφασισμένοι σε δύσκολες καταστάσεις της ζωής και να ενεργούμε με αυτοπεποίθηση και επιδεξιότητα.

 Είναι άχρηστο να φοβόμαστε τις αποτυχίες γιατί η υπερβολική σκέψη και ο φόβος δεν βελτιώνουν ποτέ καμία κατάσταση και πάντα κάνουν τα πράγματα χειρότερα. 

  Υπάρχει πράγματι μια περίφημη παροιμία που λέει, είναι άχρηστο να κλαις για το χυμένο γάλα. Αυτό σημαίνει ότι το παρελθόν είναι εκτός ελέγχου μας και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι' αυτό τώρα.

  Ως εκ τούτου, είναι δική μας ευθύνη να πάρουμε πολύτιμα μαθήματα από τα λάθη μας στο παρελθόν και να τα διορθώσουμε επιδέξια στο παρόν με εμπειρία και γνώση για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο.

  Μπορείς να δώσεις σε έναν άνθρωπο γνώση, αλλά δεν μπορείς να τον κάνεις να σκεφτεί. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να παραμείνουν ανόητοι, μόνο και μόνο επειδή η αλήθεια απαιτεί αλλαγή!

 Είναι σημαντικό να έχουμε την πολυπόθητη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και να αφοσιωθούμε πλήρως στην απαιτούμενη δουλειά ή εργασία.

 Τα σημερινά μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διάδοση ψευδών ειδήσεων και πληροφοριών. Είναι ευθύνη μας να φιλτράρουμε αυτές τις πληροφορίες και να απορροφούμε μόνο εκείνα τα πράγματα που μπορούν να αποδειχθούν ωφέλιμα για εμάς. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να πιστεύουν τυφλά κάθε πληροφορία που λαμβάνουν χωρίς ορθολογική σκέψη.

 Κάθε πληροφορία ή δεδομένο θα πρέπει να κριθούν και να εξεταστούν διεξοδικά πριν γίνουν αποδεκτά ως αλήθεια. Για την αποφυγή ανεπιθύμητων πληροφοριών, μπορεί κανείς να περάσει μόνο από αξιόπιστες πηγές και να παραμελήσει τις υπόλοιπες.

  Η αλήθεια παραμένει αλήθεια ακόμα κι αν κανείς δεν την πιστεύει. Ένα ψέμα εξακολουθεί να είναι ψέμα, ακόμα κι αν το πιστεύουν όλοι.


   Χαζός είναι κάποιος που δεν κρίνει ποτέ καμία πληροφορία και τείνει να την πιστεύει ως την απόλυτη αλήθεια.





 Στην πραγματικότητα λέγεται ότι οι ψευδείς πληροφορίες διαδίδονται πιο γρήγορα από την αλήθεια. Λανθασμένες πληροφορίες θα καλύψουν όλη τη διάμετρο της γης, ενώ η αλήθεια και οι χρήσιμες πληροφορίες δύσκολα θα καλύψουν τη  γύρω σας περιοχή μέχρι τότε.


Pages