Η ομορφιά κάνει τη διαφορά - Point of view

Εν τάχει

Η ομορφιά κάνει τη διαφορά

Όλα τα εκπάγλου κάλλους πλάσματα που επιβάλλουν εν αγνοία τους, σχεδόν φασιστικά, το επικίνδυνο θέαμα της τελειότητάς τους πρέπει να τιμωρούνται. Η ένοχη ομορφιά προσβάλλει τη θλιβερή ασημαντότητα της αθώας ασχήμιας.


 «Είναι ανυπόφορο το ότι υπάρχουν τόσα όμορφα κορίτσια που δεν θα αποκτήσουμε ποτέ» 

«Δεν είναι καλό να αναμετριέσαι με την ομορφιά: πρέπει να την εξουδετερώσεις, αλλιώς σε αλέθει»


«Η ομορφιά σε μια δημοκρατική κοινωνία σαν τη δική μας, όπου υποτίθεται πως όλοι έχουμε από τη γέννησή μας τις ίδιες ευκαιρίες, είναι θεμελιακή αδικία»


Η ομορφιά συνιστά a priori έγκλημα

Pascal Bruckner


Ο χαρακτηρισμός ενός ανθρώπου ως όμορφου βασίζεται συχνά και σε κάποιο συνδυασμό εσωτερικής ομορφιάς, η οποία συμπεριλαμβάνει ψυχολογικούς παράγοντες όπως προσωπικότητα, ευφυΐα, χάρη, κοινωνικότητα, γοητεία, ηθική ακεραιότητα, αρμονία και κομψότητα μαζί με την εξωτερική ομορφιά, η οποία περιλαμβάνει φυσικούς σωματικούς παράγοντες, όπως η υγεία, η νεότητα, η σεξουαλικότητα, η συμμετρία, καθώς και η επιδερμίδα του προσώπου.


Ακολουθούν μερικά σημεία για να δείξουν τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους η ομορφιά έχει σπουδαία σημασία και παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή μας:


Η ομορφιά μπορεί να εντυπωσιάσει τους ανθρώπους

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αισθητική ομορφιά μπορεί να εντυπωσιάσει τους ανθρώπους και να τους αφήσει να ξεχάσουν οτιδήποτε άλλο. Η ομορφιά λειτουργεί ως στοιχείο που αποσπά την προσοχή γι αυτό και την χρησιμοποιούν πολλοί πωλητές για να πουλήσουν περισσότερα αντικείμενα.


Η ομορφιά θεωρείται ότι συνδέεται με τις δεξιότητες

Σε ορισμένους χώρους εργασίας (εξαρτάται από τη νοοτροπία των εργαζομένων και των διευθυντών), η ομορφιά θεωρείται ότι συνδέεται με τις εγκεφαλικές δεξιότητες. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για μια τέτοια σύνδεση. Αλλά οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι οι όμορφοι άνθρωποι είναι επίσης πολύ ικανοί και έξυπνοι.


Η ομορφιά σε κάνει να νιώθεις καλά

Γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι θέλουν να δείχνουν πιο ελκυστικοί; Ο λόγος είναι απλός: γιατί όσο πιο όμορφος φαίνεται κάποιος, τόσο πιο καλά νιώθουν με τον εαυτό τους. Υπάρχει μια ψυχολογική σύνδεση μεταξύ της έννοιας της ομορφιάς και της αυτοπεποίθησης. Γενικά, τα άτομα που ξέρουν να είναι ελκυστικά τείνουν να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τις δεξιότητές τους.


Η ομορφιά προσελκύει πολύ κόσμο

Για ένα κορίτσι ή μια γυναίκα, η φυσική ομορφιά σημαίνει τα πάντα όταν πρόκειται το ξεκίνημα μιας ερωτικής σχέσης. Οι γυναίκες χρησιμοποιούν όλη τη γοητεία για να προσελκύσουν τους άνδρες, είναι το ισχυρότερο όπλο τους. Έτσι, η ομορφιά μπορεί να κάνει τη διαφορά στις συναισθηματικές σχέσεις.


Η ομορφιά υποστηρίζει σίγουρα τις σχέσεις

Εάν είστε παντρεμένοι και σταματήσετε να φροντίζετε τον εαυτό σας, ο άντρας σας θα το καταλάβει και μπορεί να αρχίσει να κοιτάζει άλλες γυναίκες. Όλοι οι άντρες θα ήθελαν η γυναίκα τους να είναι το πιο όμορφο πλάσμα στη γη, είναι θέμα προσωπικής αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας. Φρόντισε, λοιπόν, το σώμα και τα μαλλιά σου, ώστε ο άντρας σου να μην έχει κανένα λόγο να κοιτάξει άλλη γυναίκα!


Η ομορφιά δημιουργεί αρμονία

Ένα όμορφο πρόσωπο είναι πάντα ευχάριστο να το δεις, είτε είναι πωλητής καλλυντικών, είτε ένα κορίτσι που περπατάει δίπλα σου είτε ένα κορίτσι που παίζει με τα παιδιά σου. Οι άνθρωποι τείνουν να χαλαρώνουν όταν έχουν να κάνουν με άτομα που είναι όμορφα και το ίδιο συμβαίνει όταν βλέπουν ένα όμορφο τοπίο, πορτρέτο ή οτιδήποτε τους αρέσει.

Τελικά, ποιός θα ήθελε να κοιτάξει ένα άσχημο πράγμα;


Pages