Το μυστικό της επικοινωνίας με τον Θεό - Point of view

Εν τάχει

Το μυστικό της επικοινωνίας με τον Θεό



 Είναι το θρησκευτικό συναίσθημα μια μεταφυσική πραγματικότητα σύνδεσης του ανθρώπινου νου με τον Θεό; Είναι απλώς μια γενετική προδιάθεση που βοηθά να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες και στους φόβους για το μέλλον; Κι αν υπάρχει μια τέτοια πραγματικότητα ποια είναι η φύση της; Πώς μεταβιβάζονται οι ελπίδες, οι επιθυμίες και τα συναισθήματα μεταξύ των ανθρώπων και του Θεού; Ποιο είναι αυτό το μέσο (όπως π.χ. η τηλεπάθεια) που μπορεί να μας συνδέσει σε ένα μεταφυσικό επίπεδο;

Ένας πρωτοπόρος στη μελέτη του εγκεφάλου, ο Καναδός νευροεπιστήμονας Μάικλ Πέρσινγκερ πιστεύει ότι βρήκε το αόρατο μέσο που μας ενώνει όλους μεταξύ μας και με το σύμπαν. Τον μαγνητισμό.

Πριν από αρκετά χρόνια, πρώτος αυτός άρχισε να μελετά συστηματικά γιατί οι άνθρωποι που ανήκουν σε διαφορετικά εκκλησιαστικά δόγματα ή σε εντελώς διαφορετικές πολιτισμικές παραδόσεις βιώνουν με πανομοιότυπο τρόπο κάποιες υπερβατικές ή μυστικιστικές εμπειρίες.

Για να διερευνήσει αυτή την πραγματικά σκανδαλώδη σύμπτωση, ο Πέρσινγκερ χρησιμοποίησε μια συσκευή, ένα είδος κράνους, που δημιουργούσε ένα σχετικά ισχυρό αλλά ακίνδυνο μαγνητικό πεδίο γύρω από το κεφάλι των εθελοντών που το φορούσαν. Ο ίδιος, αν και δήλωνε άθεος, μόλις δοκίμασε στον εαυτό του το κράνος διαπίστωσε έκπληκτος ότι είχε, για πρώτη φορά στη ζωή του, μια υπερβατική εμπειρία: ένιωσε την παρουσία του Θεού!

Έτσι διαπίστωσε ότι οι περίεργες εκστατικές εμπειρίες και τα έντονα θρησκευτικά συναισθήματα προέκυπταν κατά κανόνα όταν η ηλεκτρομαγνητική διέγερση που προκαλούσε το κράνος εστιαζόταν στους κροταφικούς λοβούς του εθελοντή. Ηταν η πρώτη προσπάθεια εντοπισμού της κατοικίας του Θεού μέσα στους κροταφικούς λοβούς μας.


Σαφέστερες ενδείξεις ότι τα θρησκευτικά συναισθήματα και οι υπερβατικές εμπειρίες εξαρτώνται άμεσα από κάποιες δομές του εγκεφάλου μας έχουν συσσωρευτεί και από πολυάριθμες κλινικές νευρολογικές έρευνες. Πράγματι, από την αρχαιότητα ήταν γνωστό ότι οι εκδηλώσεις μιας εγκεφαλικής πάθησης, της επιληψίας, συνοδεύονται συχνότατα από μυστικιστικές κρίσεις και έντονες «πνευματικές» εμπειρίες του ασθενούς.


Το μαγνητικό πεδίο της Γης θα επιτρέψει την τηλεπάθεια σε παγκόσμια κλίμακα

«Ας υποθέσουμε ότι είχατε πρόσβαση στον εγκέφαλο κάθε ανθρώπου», ρωτά ο Δρ Μάικλ Πέρσινγκερ, «και είχαν πρόσβαση στον δικό σας;» Ο Δρ Πέρσινγκερ, είναι πεπεισμένος ότι αυτό όχι μόνο είναι δυνατό, αλλά θα είναι κάτι δεδομένο στο προσεχές μέλλον.

Γιατί; Πώς; Εν ολίγοις, η πρωτοποριακή του έρευνα για την τηλεπάθεια δείχνει μια ισχυρή συσχέτιση μεταξύ του μαγνητικού πεδίου της Γης και του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Αν ο Δρ. Πέρσινγκερ έχει δίκιο, το μαγνητικό πεδίο της Γης αλληλεπιδρά συνεχώς με τον εγκέφαλό μας με τέτοιο τρόπο ώστε να επηρεάζει τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές μας. Αυτή η διεπαφή, ωστόσο, φαίνεται να έχει ένα άλλο αποτέλεσμα: η έρευνα του φαίνεται να δείχνει ότι το γεωμαγνητικό πεδίο μπορεί να αποθηκεύσει και να μεταδώσει όλες τις πληροφορίες κάθε ανθρώπινου εγκεφάλου στην ιστορία. Και αν μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε αυτήν την δεξαμενή δεδομένων, δεν θα υπάρχουν άλλα μυστικά.

Και πόσο πιθανό είναι να μπορούμε όχι μόνο να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας μέσα από το μαγνητικό πεδίο της Γης αλλά και με οντότητες πάνω και πέρα από την εξέλιξη του ανθρώπου που μπορεί να χρησιμοποιούν τον μαγνητισμό για να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους σε εμάς;

Δείτε ένα μικρό βίντεο από τη γνωστή σειρά Through the Wormhole όπου o ίδιος κάνει επίδειξη ενός πειράματος για την ύπαρξη της τηλεπάθειας.


https://www.youtube.com/watch?v=sg5nlvoWthY

  via

Pages