Δέκα λόγοι για να ΜΗΝ πετάξετε τον φούρνο μικροκυμάτων σας - Point of view

Εν τάχει

Δέκα λόγοι για να ΜΗΝ πετάξετε τον φούρνο μικροκυμάτων σας

  Μεγάλο το πρόβλημα όταν σε θέματα υγείας ο κάθε τσαρλατάνος μπορεί να γράφει και να «πληροφορεί» ότι του κατέβει στο κεφάλι. Μεγαλύτερο όταν τόσοι πολλοί το αναπαράγουν και το διαβάζουν.


Με κόκκινα γράμματα είναι το παραπλανητικό κείμενο





Παρακάτω παρουσιάζεται ένα επιστημονικό πείραμα. Σε αυτό πήρε φιλτραρισμένο νερό και το χώρισε σε δύο μέρη.
Το πρώτο μέρος θερμάνθηκε μέχρι βρασμού σε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και το δεύτερο μέρος θερμάνθηκε μέχρι βρασμού σε φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια, μετά την ψύξη του, χρησιμοποίησε το νερό σε δύο ίδια φυτά για να δει αν θα υπήρχε καμία διαφορά στην ανάπτυξη μεταξύ του κανονικού βρασμένου νερού και του βρασμένου νερού σε φούρνο μικροκυμάτων.
Σκέφτηκε ότι η δομή ή η ενέργεια του νερού μπορεί να αλλοιώνεται από τον φούρνο μικροκυμάτων.
Όπως αποδείχθηκε έμεινε κατάπληκτη με τη διαφορά:


plant6_smallplant1_smallplant2_smallplant3_smallplant4_smallplant5_small


Γνωρίζω εδώ και χρόνια ότι το πρόβλημα με τα μικροκύματα δεν είναι να ανησυχούμε με την ακτινοβολία που χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους.
Είναι πως καταστρέφει το DNA στα τρόφιμα, έτσι που το σώμα δεν μπορεί να το αναγνωρίσει.





Έτσι το σώμα το τυλίγει σε λιπώδη κύτταρα για να προστατεύσει τον εαυτό του από τη νεκρή τροφή ή την αποβάλει γρήγορα.
Σκεφτείτε όλες τις μητέρες να ζεσταίνουν το γάλα στις «ασφαλείς» αυτές συσκευές.
Τι γίνεται με τη νοσοκόμα στον Καναδά που θερμαίνει το αίμα για μετάγγιση σε ασθενή και κατά λάθος τον σκοτώνει, αφού το αίμα είναι νεκρό.
Όμως οι κατασκευαστές λένε ότι είναι ασφαλείς.
Όμως, η απόδειξη είναι στις εικόνες, όπου ζωντανά φυτά πεθαίνουν.

***********************

Δέκα Λόγοι Για Να Πετάξετε Τον Φούρνο Μικροκυμάτων 

Από συμπεράσματα ελβετικών, ρωσικών και γερμανικών επιστημονικών κλινικών μελετών, δεν μπορούμε πλέον να αφήνουμε το φούρνο μικροκυμάτων εγκατεστημένο στις κουζίνες μας.

Με βάση αυτή την έρευνα, θα ολοκληρώσουμε αυτό το άρθρο με το ακόλουθο κείμενο:




1) Τρώγοντας συνεχώς τροφές που έχουν τροποποιηθεί από έναν φούρνο μικροκυμάτων, προκαλείται μακροπρόθεσμα -μόνιμη- εγκεφαλική βλάβη από «βραχυκύκλωμα» ηλεκτρικών παλμών στον εγκέφαλο [απο-πόλωση ή απο-μαγνήτιση του εγκεφαλικού ιστού].

2) Το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να μεταβολίσει [σπάσει] τα άγνωστα υποπροϊόντα που δημιουργούνται σε τροφές από τα μικροκύματα.

3) Η παραγωγή ανδρικών και γυναικείων ορμονών σταματά και/ή τροποποιείται από την συνεχή κατανάλωση μικροκυματικών τροφών.

4) Οι επιπτώσεις των υποπροϊόντων των μικροκυματικών τροφών εναπομένουν [μακροπρόθεσμα, μόνιμα] μέσα στο ανθρώπινο σώμα.

5) Τα μέταλλα, οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά όλων των τροφών από τα μικροκύματα μειώνονται ή τροποποιούνται, έτσι ώστε το ανθρώπινο σώμα παίρνει λίγο ή δεν ωφελείται, ή το ανθρώπινο σώμα απορροφά τροποποιημένες ενώσεις που δεν μπορεί να διασπάσει.

6) Τα μέταλλα στα λαχανικά μετατρέπονται σε καρκινικές ελεύθερες ρίζες, όταν μαγειρεύονται σε φούρνους μικροκυμάτων.

7) Οι μικροκυματικές τροφές προκαλούν στο στομάχι και στο έντερο καρκινικούς όγκους. Αυτό μπορεί να εξηγήσει τη ραγδαία αύξηση του ποσοστού του καρκίνου του παχέως εντέρου στην Αμερική.

8) Η παρατεταμένη κατανάλωση τροφών από μικροκύματα προκαλεί αύξηση καρκινικών κυττάρων στο ανθρώπινο αίμα.

9) Η συνεχής πρόσληψη τροφών από μικροκύματα προκαλεί ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω λεμφαδένων και αλλοιώσεις στον ορό του αίματος.

10) Τρώγοντας τρόφιμα από μικροκύματα προκαλείται απώλεια μνήμης, συγκέντρωσης, συναισθηματική αστάθεια και μείωση της νοημοσύνης.


Δεν πετάξατε το φούρνο μικροκυμάτων σας ακόμα;

Αφού πετάξετε το φούρνο μικροκυμάτων σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κλασικό φούρνο σαν αντικαταστάτη. Λειτουργεί το ίδιο καλά και είναι σχεδόν το ίδιο γρήγορα.
Η χρήση της τεχνητής μετάδοσης μικροκυμάτων για υποσυνείδητο ψυχολογικό έλεγχο, γνωστή ως «πλύση εγκεφάλου», έχει επίσης αποδειχθεί.
Προσπαθούμε να λάβουμε αντίγραφα ρωσικών εγγράφων και αποτελεσμάτων έρευνας που γράφτηκε από τους Δρ. Luria και Perov διευκρινίζοντας τα κλινικά πειράματα τους στον τομέα αυτό.

…………………………




Τα σχετικά ψεύδη και η απόλυτα αντικειμενική επιστημονική αλήθεια

Στη γνωστή ιστοσελίδα Snopes.com δοκίμασαν τον συγκεκριμένο ισχυρισμό. Πήραν 3 φυτά από τρία διαφορετικά είδη, και πότισαν το ένα με νερό βρύσης, το άλλο με νερό που είχε βράσει σε μάτι κουζίνας και το τρίτο με νερό που είχε βράσει σε φούρνο μικροκυμάτων. Σε αντίθεση μ' αυτούς που ανέβασαν τις φωτογραφίες που συνοδεύουν το παραπάνω chain e-mail, στο Snopes έλεγξαν πραγματικά και για άλλες μεταβλητές όπως εξάλλου πρέπει να γίνονται σ' όλα τα επιστημονικά πειράματα (π.χ. θερμοκρασία, συστατικά και χημική σύσταση του εδάφους, υπολείμματα στο νερό, υπολείμματα στη γλάστρα, φως κτλ.). Έκαναν τα πάντα όσο πιο ίδια γινόταν και στα 3 φυτά (παρατηρήστε στο ψευτο-πείραμα, τις διαφορές των φωτογραφιών π.χ. χρώμα χώματος, διαφορετικά μεγέθη βάζων. Εννοείτε ότι οι σπόροι ή τα φυτά ακόμη κι απο την ίδια μεταχείριση μπορούν με ελάχιστες διαφοροποιήσεις να δώσουν διαφορετικό αποτέλεσμα). Το Snopes έχει καταγράψει πλήρεις λεπτομέρειες και υπάρχουν και φωτογραφίες στην ιστοσελίδα του.




Τ' αποτελέσματα ήταν αυτά:

plantexp3plantexp1plantexp2



Με κάποιο τρόπο -σ' αντίθεση μ' αυτά που μας είπαν παραπάνω– τα φυτά κατάφεραν να ξεφύγουν από την εγγυημένη «θανατική ποινή» που μεταφέρει το νερό των μικροκυμάτων …

Όλη αυτή η παρανοϊκή πρόταση στηρίχτηκε στην υπόθεση ότι ένας φούρνος μικροκυμάτων κάπως αλλάζει ή δηλητηριάζει το νερό. Αν αυτό ήταν αλήθεια, δεν θα ήμασταν σε θέση να κάνουμε κάποιο τεστ για το νερό, και να δούμε αν αλλάζει κάτι με το φούρνο μικροκυμάτων; Το νερό είναι H2O, είτε πρόκειται για φούρνο μικροκυμάτων είτε όχι. Βέβαια εδώ κρύβεται μια φοβερή ευκαιρία γι αυτούς που πιστεύουν το αντίθετο. Αν πραγματικά πιστεύουν ότι το H2O φέρει κάποια μόνιμη βλάβη, ως αποτέλεσμα των μικροκυμάτων και ότι είναι δυνατό να ανιχνεύσουν αυτή τη ζημιά με όποιον τρόπο κι αν επιλέξουν, υπάρχει ένα εκατομμύριο δολάρια που τους περιμένει! Όπως ίσως γνωρίζετε, η Skeptoid podcast είναι ένα ειδικό εργαστήριο του James Randi Educational Foundation με έπαθλο το Million Dollar Paranormal Challenge. Οι φούρνοι μικροκυμάτων αποτελούν πραγματικά ένα κίνδυνο για την ανθρωπότητα; ορίστε η ευκαιρία να σώσετε τον κόσμο….

Πιθανώς η πιο κατάφωρη πλάνη που διαδίδουν είναι ότι με τα μικροκύματα τα τρόφιμα ή το νερό αποκτούν αυτό που αποκαλούν «ραδιολυτικές ενώσεις» – νέες χημικές ουσίες που δημιουργούνται από το σχίσιμο των μορίων σε ένα φούρνο μικροκυμάτων. Αυτές οι νέες χημικές ουσίες λέγεται ότι είναι επικίνδυνες, καρκινογόνες, ραδιενεργές, αφύσικες, ή γενικά επιβλαβείς. Αυτός είναι ένας αποδεδειγμένα ψευδής ισχυρισμός. Με την ραδιόλυση, η οποία είναι μια πραγματική κατα τ' άλλα διαδικασία, δηµιουργούνται δραστικές υδατικές ρίζες που αλληλεπιδρούν άµεσα µε το περιβάλλον τους. Το νερό μπορεί να διαχωριστεί με τη χρήση ιονίζουσας ακτινοβολίας με βομβαρδισμό σωματιδίων άλφα, η οποία είναι μια φυσική διαδικασία. Όμως η ακτινοβολία μικροκυμάτων, δεν είναι ιονίζουσα ακτινοβολία!! Είναι επομένως επιστημονικά αδύνατον να προκαλέσει ραδιόλυση. Οι διαφορές μεταξύ της ακτινοβολίας μικροκυμάτων και της ακτινοβολίας άλφα είναι τεράστιες. Ο ισχυρισμός ότι τα μικροκύματα προκαλούν διάσπαση των μορίων του νερού, είναι είτε σκοπίμως ψεύτικος, ή αυτοί που τα διαδίδουν έχουν τεράστια άγνοια του θέματος.

Όσον αφορά το αίμα που αναφέρει κάπου, πράγματι σημειώθηκαν κάποια προβλήματα πριν πολλά χρόνια στον Καναδά, με αίμα για μεταγγίσεις που θερμαινόταν σε φούρνο μικροκυμάτων.

Εκεί κάναν με λίγα λόγια το εξής λάθος: οι συμβατικοί φούρνοι μικροκυμάτων μπορεί να θερμάνουν το αίμα πολύ γρήγορα (ή και πολύ άνισα μερικές φορές) με αποτέλεσμα αιμόλυση (γι' αυτό προτιμούν πιο αργή θέρμανση). Φυσικά γι' αυτό δεν φταίνε οι φούρνοι!

Σε μια παραλλαγή του παραπάνω κειμένου λέει ότι οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι απαγορευμένοι σε κάποιες χώρες. Φυσικά είναι ανυπόστατο, πουθενά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

………..

Τέλος, ας δούμε τι έχει πει ο Ashim Datta, καθηγητής βιολογικής και περιβαλλοντικής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Cornell. Είναι συγγραφέας πολλών ερευνητικών εργασιών, βιβλίων, δημοσιευμάτων κτλ., συμπεριλαμβανομένου του Εγχειριδίου της τεχνολογίας μικροκυμάτων για εφαρμογές τροφίμων.

«Με βάση τις γνώσεις μου για τα τελευταία 30-35 χρόνια της ερευνητικής βιβλιογραφίας για τη θέρμανση μικροκυμάτων, τα μικροκύματα έχουν μόνο θερμικές επιπτώσεις, δηλαδή, αύξηση της θερμοκρασίας. Δεν υπάρχει άλλο «μικροκυματικό» αποτέλεσμα. Επειδή τα μικροκύματα θερμότητας είναι ανομοιόμορφα, ορισμένες περιοχές μπορεί να θερμανθούν πολύ περισσότερο και να απανθρακωθούν παράγοντας ανεπιθύμητες ενώσεις. Αυτό, όμως συμβαίνει και με οποιαδήποτε άλλη διαδικασία θέρμανσης, συμπεριλαμβανομένου του θερμού αέρα ή της σχάρας. Για τον ίδιο λόγο της μη-ομοιόμορφης θέρμανσης, ορισμένες περιοχές στα τρόφιμα μπορεί να θερμανθούν πολύ λιγότερο και έτσι δεν καταστρέφονται αρκετοί από τους παθογόνους μικροοργανισμούς (όταν αυτό υπάρχει ως ζητούμενο), που προκαλεί το πρόβλημα της ασφάλειας των τροφίμων, με τον ίδιο τρόπο όπως και στη συμβατική θέρμανση. Δεν έχουν απολύτως καμία αρνητική επίπτωση στην υγεία της θέρμανσης μικροκυμάτων όπως έχει αποδειχθεί αδιαμφισβήτητα σε όλα αυτά τα χρόνια από τότε που ξεκίνησε η θέρμανση μικροκυμάτων στη δεκαετία του ’50. »



Pages