Η πιο σημαντική μέρα στη ζωή σου είναι η μέρα που θα ανακαλύψεις γιατί γεννήθηκες - Point of view

Εν τάχει

Η πιο σημαντική μέρα στη ζωή σου είναι η μέρα που θα ανακαλύψεις γιατί γεννήθηκες





Για να το κάνεις αυτό χρειάζεται να βάλεις το χέρι σου στην καρδιά και να ρωτήσεις τον εαυτό σου

“Τι μετράει πραγματικά για εσένα; Τι είναι σημαντικό για εσένα;” 
Εστίασε εδώ και νιώσε πότε αισθάνεσαι χαρούμενος; 
Πότε νιώθεις ήρεμος; Πότε νιώθεις γαλήνη; 

Και ακολούθησέ το γιατί, να θυμάσαι, άλλο ένα μυστικό, εάν δεν υπηρετείς την καρδιά σου, ότι και να αποκτήσεις στην ζωή σου, αν μέσα σου δεν είσαι γαλήνιος, τότε τι μετράει για εσένα σε αυτή την ζωή;

Αφιέρωσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου, πήγαινε στην φύση ή για περπάτημα, ή κάτσε σε ένα όμορφο μέρος που αγαπάς, βάλε το χέρι στην καρδιά, νιώσε τον εαυτό σου, και ρώτησε τον 

“Τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσένα;” 
Τι είναι αυτό που δίνει αγάπη, δύναμη, ηρεμία, σκοπό στη ζωή σου;


  Αν γνώριζες ότι δεν είσαι μόνο αυτό που έχεις διδαχτεί να είσαι, αλλά είσαι κάτι ανώτερο, που έχει μια σπουδαία δύναμη κι ένα κρυμμένο χάρισμα, θα σκεφτόσουν με τον ίδιο τρόπο που σκέφτεσαι τώρα για τον εαυτό σου;
  Σου έχει αναφέρει ποτέ κανείς ότι η ζωή δεν σου προσφέρεται μόνο για να εργαστείς, να καλύψεις υποχρεώσεις, να πληρώσεις λογαριασμούς, αλλά για να μάθεις νέα πράγματα και ν’ αναδείξεις στον κόσμο το μεγαλείο σου; Την ιδιαίτερη προσωπικότητά σου, το ταλέντο και το χάρισμά σου;
Η προσωπικότητά σου είναι αυτή που καθορίζει την αξία σου σαν άτομο, κι όμως ποτέ κανείς δεν μας έμαθε να δίνουμε αξία στον εαυτό μας.
Η δωδεκάχρονη σχολική εκπαίδευση και η μετέπειτα έξοδος στην κοινωνία για σπουδές ή δουλειά, περισσότερο σε προγραμματίζουν να γίνεσαι «ίδιος» με το διπλανό ή τον προηγούμενο, παρά σε ωθεί ν’ ανακαλύψεις και ν’ αναπτύξεις τη δική σου ταυτότητα.
Πως θα γνωρίσεις το χάρισμά σου, αν κάνεις τα ίδια με τους άλλους;
Αν πιστεύεις ότι έχουμε έρθει σε αυτόν τον κόσμο από τύχη, απλώς για να περάσουμε μερικά χρόνια ζωής «όπως αυτή μας τα φέρει», ανούσια και επιφανειακά, σε συμβουλεύω ν’ αναθεωρήσεις και να σκεφτείς πως ένα παιδί με όνειρα και σκοπό που «έφυγε» στα 20 από τροχαίο δυστύχημα, θα ήθελε πολύ να είχε το χρόνο σου, για να τον αξιοποιήσει.
Αν, όμως, πιστεύεις ότι έχουμε έρθει σε αυτόν τον κόσμο με ένα σκοπό, μ’ ένα  όραμα, μ’ ένα χάρισμα που θα βοηθήσει εσένα και τους γύρω σου να ζήσουν καλύτερα, σε συμβουλεύω να αρχίσεις να εργάζεσαι πάω στο χάρισμά σου για να το εξελίξεις και να το απελευθερώσεις στον κόσμο. Γιατί έχεις κάτι που ο κόσμος το έχει ανάγκη.
Το χάρισμα είναι μια ενυπάρχουσα ικανότητα, έτοιμη να εκπληρώσει μια λειτουργία που ανταποκρίνεται σε μια ανάγκη του κόσμου μας.
Για παράδειγμα, ένας δάσκαλος που έχει χάρισμα στην επικοινωνία και τη μεταδοτικότητα, μπορεί να εκπληρώσει με τον καλύτερο τρόπο το λειτούργημά του, καθώς μπορεί να διδάξει σωστά και άμεσα μια τάξη παιδιών σε σχολείο.
Ενυπάρχουσα ικανότητα σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να στη δώσει. Υπάρχει μέσα σου.«Ήρθες» στον κόσμο με αυτή και ο σκοπός σου είναι να την απελευθερώσεις.
Το χάρισμα δεν μπορεί να διδαχτεί. Μπορεί μόνο να αναδυθεί από το άτομο που το έχει μέσα του και να διαδοθεί.
«Το νόημα της ζωής είναι ν’ ανακαλύψεις το χάρισμά σου. Ο σκοπός της ζωής είναι να το μοιράσεις.»
Pablo Picasso
Μπορείς να πας σ’ όλα τα πανεπιστήμια, ν’ αποκτήσεις δύο, τρεις, πέντε τίτλους κι όμως να μην ανακαλύψεις το χάρισμά σου. Γιατί επέλεξες να αφιερώσεις χρόνο σε λάθος «μαθήματα».
Το χάρισμά σου είναι η πηγή της αξίας σου.
Αν δεν αναδύσεις το χάρισμά σου, δεν θα είσαι ποτέ πολύτιμος στην κοινωνία.
Όλοι μας έχουμε ένα χάρισμα, μα λίγοι το θάρρος που απαιτείται για να το ανακαλύψουμε και να το στηρίξουμε. Η ουσία μιας γεμάτης ζωής, είναι ν’ ανακαλύψεις το χάρισμά σου και έπειτα, να ζήσεις όλη σου τη ζωή, αξιοποιώντας το.
Λένε πως το να κάνεις σε όλη σου τη ζωή αυτό που αγαπάς κι αυτό που έχεις μέσα σου, είναι η πραγματική ευτυχία. Όμως, θεωρώ ότι ευτυχία είναι πρώτα να γνωρίζεις τι σου αρέσει να κάνεις και τι έχεις μέσα σου.
Ποιο είναι το χάρισμά σου;
Ποιο είναι το ταλέντο σου;
Τι λατρεύεις να κάνεις;
Ποιο είναι το πάθος σου;
Τι θες να κάνεις την υπόλοιπη ζωή σου;
Σε τι πιστεύεις ότι είσαι ο καλύτερος εαυτός σου;
Τι θα έκανες, ακόμα και χωρίς χρήματα, επειδή το γουστάρεις;
Τι θα ξεκινούσες να κάνεις από αύριο, αν γνώριζες πως η επιτυχία του θα ήταν δεδομένη;
Το χάρισμα σου είναι αυτό που κάνεις και ο χρόνος σταματά. Παύει να υπάρχει. Είναι αυτό που θα έκανες δωρεάν. Που δεν νιώθεις κούραση. Που κάνοντάς το, κερδίζουν και οι άλλοι, όχι μόνο εσύ. Που σε κάνει να νιώθεις δημιουργικός και φωτισμένος.
Δε χρειάζεται ν’ ακούσεις άλλους για να βρεις το χάρισμά σου. Άκουσε τον εαυτό σου και εμπιστεύσου τη διαίσθησή σου. Γνωρίζεις καλύτερα απ’ τον καθένα τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις μοναδικός.
Το πιο σημαντικό στοιχείο του χαρίσματος είναι το εξής:
Οτιδήποτε πρόκειται να γίνεις, το κατέχεις από τώρα. Αυτό για το οποίο γεννήθηκες να κάνεις, δεν είναι μακριά σου ή στο μέλλον, αλλά είναι μέσα σου, τώρα. Το χάρισμά σου βρίσκεται ήδη προετοιμασμένο, σχεδόν έτοιμο, μέσα σου. Γεννιέσαι με το χάρισμα και το μέλλον στα χέρια σου. Ποτέ, το χάρισμα και το μέλλον σου δεν βρίσκεται κάπου «έξω» από εσένα. Στον εαυτό σου πρέπει να κοιτάξεις, για να το ανακαλύψεις.
Ο σπουδαιότερος γλύπτης όλων των εποχών, ο Μιχαήλ Άγγελος, είχε την πεποίθηση ότι μέσα σε κάθε ογκόλιθο βρίσκεται κρυμμένη μια φιγούρα που περιμένει ν’ απελευθερωθεί και ότι η δουλειά του γλύπτη ήταν να εκκαθαρίσει καθετί περιττό, ώστε μέσα από τον ογκόλιθο να αποκαλυφθεί το πραγματικό μεγαλείο.
«Είδα τον άγγελο μέσα στο μάρμαρο και το σκάλισα, ώσπου να τον απελευθερώσω»
Μιχαήλ Άγγελος
Η πεποίθηση του Μιχαήλ Άγγελου θα πρέπει να εμπνέει όλους μας. Για να βρεις το μεγαλείο σου, το χάρισμά σου, τη ζωή που θέλεις να ζήσεις, θα πρέπει να κοιτάξεις τον εσωτερικό σου κόσμο.
Είναι εκεί και περιμένει από σένα να κάνεις μια εκκαθάριση όλων αυτών των πραγμάτων που δεν είναι  -ΕΣΥ-
·οι φόβοι σου, οι περιορισμένες πεποιθήσεις σου που δεν σ’ αφήνουν να εξελιχθείς, τα «θέλω» άλλων που αναγκαστικά ακολουθείς, η αρνητική εσωτερική ομιλία που χρησιμοποιείς για τον εαυτό σου, η ηττοπάθεια σου απέναντι σε κάθε εμπόδιο που εμφανίζεται ανάμεσα σε σένα και το στόχο σου.
Το χάρισμα σου υπάρχει για να σου δώσει να ζήσεις τη ζωή που θες να ζήσεις, τη ζωή που ονειρεύεσαι, τη ζωή που σου αξίζει.
Είμαι σίγουρος πως αν κλείσεις τα μάτια, θα δεις τον εαυτό σου πιο χαρισματικό από ποτέ…
Το χάρισμά σου έχει ήδη εξουσιάσει όλη τη σκέψη σου…
Και περιμένει να γίνει πραγματικότητα…
Βγάλ΄το από μέσα σου…
Και βάλ’ το στη ζωή σου…
Τι περιμένεις;

Pages