Γίνε ευτυχισμένος στη ζωή με 10 βήματα - Point of view

Εν τάχει

Γίνε ευτυχισμένος στη ζωή με 10 βήματα








1. Μειώστε τις ανάγκες σας και αυξήστε τις ευθύνες σας

Αν καθίσετε και σημειώσετε όλες τις ευθύνες σας και όλες τις ανάγκες σας και αν διαπιστώσετε ότι οι ανάγκες σας είναι περισσότερες από τις ευθύνες σας, τότε η ζωή θα σας οδηγήσει σε δυστυχία. Αλλά εάν αναλάβετε μεγαλύτερη ευθύνη και έχετε λιγότερες ανάγκες, τότε θα είστε ευτυχείς. Αυτό είναι το μυστικό.  Όταν παίρνετε περισσότερη ευθύνη και οι ανάγκες σας είναι λιγότερες, όλα έρχονται απλά σε εσάς – ενθουσιασμός, ευτυχία, δημιουργικότητα, κλπ.

2. Κοιτάξτε τους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερα προβλήματα από εσάς
Αν οι δυσκολίες σας φαίνεται να είναι πολύ μεγάλες, σηκώστε τα μάτια σας επειδή εστιάζεστε μόνο στον εαυτό σας. Αν σηκώσετε τα μάτια σας και κοιτάξετε εκείνους που βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από εσάς, θα αισθανθείτε ξαφνικά ότι το βάρος σας δεν είναι τόσο κακό όσο νομίζατε ότι ήταν. Εάν νομίζετε ότι έχετε κάποιο μεγάλο πρόβλημα, κοιτάξτε τους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα. Ξαφνικά, θα δείτε ότι το πρόβλημα σας είναι πολύ μικρότερο και μπορείτε να το διαχειριστείτε.
Για να είστε ευτυχείς είναι να δείτε αυτούς που έχουν μεγαλύτερα προβλήματα, τότε τα προβλήματά σας θα φαίνονται μικρότερα. Τη στιγμή που τα προβλήματά σας φαίνονται μικρότερα, θα έχετε την ενέργεια και την εμπιστοσύνη για να τα αντιμετωπίσετε ή να τα λύσετε.  Με απλά λόγια, εξυπηρετήστε εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

3. Μην δυσκολεύεστε να είστε δυσαρεστημένοι
Δεν πειράζει αν είστε δυσαρεστημένοι για λίγο, έτσι; Εάν νομίζετε ότι δεν πρέπει ποτέ να είστε δυσαρεστημένοι, τότε αυτό γίνεται αιτία δυστυχίας.

4. Διώξτε δυσάρεστες αναμνήσεις από το παρελθόν σας και ζήστε στην παρούσα στιγμή
Πώς μπορείτε να είστε χαρούμενοι αν κρατάτε δυσάρεστες αναμνήσεις από το παρελθόν; Οι δυσάρεστες αναμνήσεις είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για να είσαι στο παρόν. Η φύση του μυαλού είναι τέτοια, αφήνει όλες τις ευχάριστες αναμνήσεις και αρπάζεται από αυτά τα λίγα δυσάρεστα γεγονότα και κρατιέται πάνω τους. Έχουμε προχωρήσει στην τεχνολογία, αλλά δεν έχουμε χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία για το μυαλό μας.
Εάν είστε ευτυχείς τώρα, το παρελθόν δεν θα σας βασανίσει και το μέλλον θα είναι εξαιρετικό.

5. Να ξέρετε ότι όλα είναι προσωρινά

Κανένα από τα γεγονότα δεν είναι μόνιμα, είτε ευχάριστο ή δυσάρεστο, όλα περνούν και απομακρύνονται .

Όταν συνειδητοποιήσετε ότι όλα είναι προσωρινά και όλα εξαφανίζονται, τότε μπορείτε να είστε συνεχώς ευτυχισμένοι.


6. Αφιερώστε τη ζωή σε έναν μεγαλύτερο στόχο
Το κλειδί για την ευτυχία στη ζωή είναι να μην μείνετε κολλημένοι στο “Εγώ, εγώ, & ο εαυτός μου”. Αφιερώστε τη ζωή σας σε κάποιο μεγαλύτερο στόχο ή στην υπηρεσία των άλλων γύρω σας, τότε θα διαπιστώσετε ότι μόνο η ευτυχία ρέει μέσα από τη ζωή σας.

7. Λάβετε την απόφαση ότι «δεν θα επιτρέψω σε καμία κατάσταση να υποτάξει την ευτυχία μου»
Πρέπει να λάβετε αυτήν την απόφαση, κανείς άλλος δεν μπορεί να το πάρει για εσάς .
Να είστε ευτυχισμένοι, κρατώντας το περιβάλλον γύρω σας ευτυχισμένο, και να μην χάσετε το χαμόγελό σας σε ό, τι μπορεί να έρχεται, είναι το πραγματικό σημάδι της διαφώτισης.

8. Με κάθε τρόπο, κρατείστε την ισορροπία σας!
Στην καθημερινή σας ζωή, οι άνθρωποι έρχονται και σας εκθέτουν σε κάποια αρνητικότητα, και αυτό κάνει το μυαλό σας να μην είναι ήρεμο. Μην αφήσετε να συμβεί αυτό. Τοποθετήστε ένα φίλτρο στα αυτιά σας και απλά χαμογελάστε μέσα από αυτό.
Είναι φυσικό και σύνηθες οι άνθρωποι να βγάζουν κάποια αρνητικότητα, αλλά όταν είστε βαθιά συνδεδεμένοι με τον Εαυτό σας και όταν έχετε διαίσθηση, τότε θα χαμογελάτε απλά μέσα από όλα αυτά τα περιστατικά. Θα βάλετε ένα φίλτρο στα αυτιά σας.  Έτσι είναι ο κόσμος. Υπάρχουν μερικά ευχάριστα και κάποια δυσάρεστα πράγματα. Πώς τα διαχειριζόμαστε και διατηρούμε την κατεύθυνση μας, αυτό είναι το πιο σημαντικό.
9. Έχετε πίστη γιατί η πίστη από μόνη της μπορεί να σας κάνει τόσο ευτυχείς 
Αυτό που πρέπει να θυμάστε ανά πάσα στιγμή είναι αυτό: «Υπάρχει κάποιος που με αγαπά πολύ και με φροντίζει ανά πάσα στιγμή. Δεν μπορεί να είναι χωρίς εμένα και είναι ικανός να απομακρύνει κάθε ατυχία που έχω ». 
Λέγοντας το θα σας κάνει χαρούμενους. 
10.Μοιραστείτε την ευτυχία σας με τους άλλους και αυτή θα μεγαλώσει
Όταν είστε ικανοποιημένοι. όταν είστε ευτυχείς, θέλετε να το μοιραστείτε.  Η φύση της χαράς είναι να την μοιράζεστε με άλλους. Η χαρά έχει την τάση να εξαπλώνεται και όποτε ένας άνθρωπος είναι πραγματικά ευτυχισμένος και χαρούμενος από μέσα του, θέλει απλά να το μοιραστεί με ολόκληρο τον κόσμο.

Pages