Τα δύσκολα δεν χαρίζονται! - Point of view

Εν τάχει

Τα δύσκολα δεν χαρίζονται!




Στο λέω εγώ που κυνηγάω όνειρα από μικρό παιδί! Γιατί; Γιατί έτσι με έμαθαν! Το ποιος δεν το θυμάμαι… Δεν θυμάμαι καν, αν αυτό οφείλεται στους γονείς μου ή κάπου αλλού! Θυμάμαι πάντως από μικρή να τρέχω, να σκοτώνομαι για να τα πραγματοποιήσω… μέχρι να ματώσουν τα γόνατα μου!

Για τόσο τρέξιμο μιλάμε! Είμαι και λίγο απρόσεκτη, οπότε φαντάζεσαι πόσες φορές έχω χτυπήσει και πόσες γρατσουνιές έχω για ενθύμιο!






Δεν είναι εύκολο και δεν είναι απλό! Δεν ξυπνάς μια μέρα και πραγματοποιούνται όλα! Τα όνειρα απαιτούν μόχθο και θυσίες! Απαιτούν εγρήγορση, φαντασία, ιδέες και σίγουρα ξεβόλεμα! Αλλιώς κάτσε στη βολή σου και μη δρας! Τα όνειρα απαιτούν κάποια διαδικασία από τη μεριά σου και κάποιο είδος κινητικότητας! Για να υλοποιηθούν χρειάζεται κάποια διεργασία! Απλά επειδή η διαδικασία και τα στάδια ενός ονείρου είναι πιο περίπλοκα, και κρύβουν απογοητεύσεις, συχνά εγκαταλείπουμε!






Ναι είναι δύσκολα, αυτό δεν σημαίνει όμως πως είναι ακατόρθωτα! Και σου το λέω εγώ που έχω φτύσει αίμα! Κάποια πραγματοποιούνται γρήγορα, κάποια άλλα κάνουν χρόνια! Δυστυχώς δεν το ρυθμίζεις αυτό, ούτε και μπορείς να το ελέγξεις! Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι μη χάνεις την πίστη σου! Να προσέχεις τα μικρά βήματα που κάνεις και να τα αναγνωρίζεις, δίνοντας έτσι κουράγιο στον εαυτό σου, να συνεχίσει και να μη γυρίσει πίσω!

Μιλάμε για όνειρα! Όλοι λένε να τα κυνηγάμε! Κι εγώ σου λέω να τα κυνηγάς και να είσαι προετοιμασμένος για δυσκολίες, τρικλοποδιές κι αποτυχίες! Μπορεί και να μην εμφανιστούν! Μπορεί όμως και να συμβούν, το ένα πίσω από το άλλο, σε τέτοιο βαθμό που να σε γονατίσουν! Εκεί πρέπει να φανείς δυνατός!






Τσαντίζομαι! Τσαντίζομαι με εκείνους που δεν τα κυνηγάνε και περιμένουν δια μαγείας να υλοποιηθούν! Με τσαντίζουν εκείνοι που βολεύονται και δεν κουνάνε για το πιο πέρα! Για το πιο πέρα που ισχυρίζονται ότι θέλουν!

Όχι φίλε! Φταις εσύ και μόνο εσύ! Εσύ που δεν κυνήγησες αυτά που ήθελες! Άφησε ήσυχες τις συγκυρίες και όλες τις άπειρες δικαιολογίες που θα βρεις για να με αντικρούσεις! Εδώ χάνεις. Έχεις μπροστά σου κάποιον που τα κυνηγάει από την πρώτη μέρα! Κάποιον που έχει ζοριστεί… γιατί τα όνειρα κρύβουν ζόρια!






Τα δύσκολα επιτυγχάνονται και δεν χαρίζονται! Κράτα αυτό και κρίνε εσύ πως θα προχωρήσεις! Μην ακούω όμως κλάψα για τα δικά σου όνειρα που χάθηκαν και ζήλεια για τα δικά μου που πραγματοποιούνται! Εσύ δεν ξέρεις… Μόνο εγώ γνωρίζω το πόσο έχω ματώσει!






Pages