Άξια Λόγου

[άξια λόγου][bleft]

Ψυχολογία

[ψυχολογία][threecolumns]

Οι ατομικές κακουχίες οφείλονται στον λανθασμένο τρόπο σκέψης

Οταν κατεβαίνουμε στη Γη, μεταφέρουμε μέσα μας μια μορφή συνειδητότητας. Είναι αυτό που λέμε συνείδηση. Μια σιωπηλή φωνή μέσα μας η οποία μάς καθοδηγεί στην καθημερινότητά μας, εφόσον της δώσουμε χώρο να αναπτυχθεί. Κάτι σαν το Δαιμόνιο του Σωκράτη, το οποίο τον απέτρεπε από παραβατικές πράξεις.
Υπάρχουν, βέβαια, και αυτοί οι οποίοι «το παίζουν Κινέζοι». Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι λένε ότι αυτή η πίστη στη συνείδησή τους είναι εμπόδιο στα συμφέροντά τους! Οι σκέψεις αυτές γίνονται διότι η γνώση αυτών των ανθρώπων περιορίζεται στο υλικό κομμάτι της ύπαρξής τους. Η όποια πνευματικότητα απουσιάζει. Όλα από άγνοια; Ή ίσως από υλικό, και πάλι, συμφέρον;
Στις μέρες μας η γήινη ζωή τείνει να εκφυλιστεί. Το σχέδιο της δημιουργίας έχει φτιαχτεί με μεγάλη ακρίβεια, με στόχο την ελεύθερη ατομική εξέλιξη και πρόοδο. Οι κανόνες του έχουν τεθεί στοργικά, μέσα στη συνείδηση κάθε ανθρώπου. Όλοι μας γνωρίζουμε, αλλά κάποιοι από εμάς προτιμάμε να νομίζουμε ότι δεν ξέρουμε.
Άνθρωποι εξαιρετικής νοημοσύνης χρησιμοποιούν την ευφυΐα τους για να αποκτήσουν υλικά οφέλη, τα λεγόμενα κέρδη, χωρίς να λογαριάζουν τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς τους στους συνανθρώπους τους και το περιβάλλον.
Αυτός ο τρόπος σκέψης δημιουργεί μια κοινωνία δυστυχισμένων. Χρησιμοποιούν συγχρόνως καταστροφική και δημιουργική άπληστη σκέψη, σύμφωνα πάντα με το νόμο τον οποίο οι ίδιοι έκαναν για να έχουν τη συνείδησή τους ήσυχη και τα χέρια τους λυμένα.
Η επιθυμία για υλικό κέρδος, κοινωνική καταξίωση ή οποιοδήποτε άλλο κέρδος έχει βάλει στην άκρη την ποιότητα των πράξεών τους. Είναι κρίμα διότι είναι σα να ζουν πιστεύοντας ότι δεν θα πεθάνουν ποτέ, κι –ακόμα περισσότερο– είναι οικτρό σε προσωπικό επίπεδο εξέλιξής τους.
Είναι καλό να γνωρίζουμε πως εάν στη ζωή μας δημιουργήσουμε ανισορροπία, η αρμονία θα πρέπει να επανέρθει και πάλι μέσα από εμάς, είτε σ’ αυτήν είτε σε κάποια άλλη μας ζωή! Δεν γίνεται αντιληπτό το γεγονός ότι κάθε πράξη και κάθε σκέψη «καταχωρείται» – καταγράφεται και ξεπληρώνεται! Είναι συμπαντικός νόμος, ενώ παράλληλα αναφέρεται κι από τον Πυθαγόρα, έναν άλλο μεγάλο πρόγονό μας, η μελέτη του οποίου θα μας ωφελούσε πολύ.
Η σκέψη είναι η δύναμη που οδηγεί και δημιουργεί τα πάντα πάνω στον πλανήτη Γη. Ίσως και πέραν της γης. Όλα είναι νοητικά πριν γίνουν υλικά ή σωματικά. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Κάθε κατασκευή τη σκέφτηκε στο μυαλό του ο κατασκευαστής, πριν μπει στην παραγωγή!
Όλες οι σημαντικές σκέψεις είναι δημιουργικές ή καταστρεπτικές. Είναι στη βούλησή μας να επιλέξουμε. Προσοχή, το χρέος πληρώνεται όποια επιλογή και αν κάνουμε!
Στις μέρες μας, η υλική ενσάρκωση της καταστρεπτικής δημιουργικής σκέψης στην καθημερινή μας ζωή έχει ανέβει σε δυσθεώρητα ύψη, αυτό το αντιλαμβανόμαστε από όλα όσα βιώνουμε ως άτομα και ως κοινωνία. Σε μεγάλο βαθμό, οι ατομικές κακουχίες της γήινης ζωής οφείλονται άμεσα στον λανθασμένο τρόπο σκέψης – αντίδρασης στις ανθρώπινες σχέσεις και τους επιδιωκόμενους στόχους. Επομένως, περισσότερος χώρος στη θετική δημιουργική σκέψη και με συμμετοχή της θηλυκής μας ενέργειας θα βοηθούσε στην αλλαγήΘα ήταν σωτήριο.
Το συνολικό ποσοστό των συνανθρώπων μας οι οποίοι βιώνουν πόνο και δυστυχία συνεχώς αυξάνεται και θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι που η ανθρωπότητα, ως σύνολο και ατομικά, θα νιώσει και θα καταλάβει ότι το «πουλάω – αγοράζω – κερδίζω» δεν είναι η μοναδική αξία και στόχος ζωής.
Οι σκέψεις μας είναι ολοκληρωμένα γεγονότα από μόνα τους, είτε ακολουθήσει η υλοποίησή τους είτε όχι!
Είναι ευκαιρία, νομίζω, να συνειδητοποιήσουμε οι ενοικούντες επί της γης ότι οι σκέψεις μας έχουν συνέπειες σ’ εκείνους προς στους οποίους απευθύνονται αλλά και σ’ εμάς τους ίδιους.
Καλό θα ήταν να είμαστε φειδωλοί στην ελευθερία την οποία δίνουμε στο Νου μας για να παίζει.
Η σκέψη μάς οικοδομεί ή μάς καταστρέφει, βοηθάει ή φέρνει δυστυχία, προσελκύει το καλό ή το απομακρύνει, δημιουργεί κοινωνίες ανθρώπων ή τις διαλύει.
Όσο είμαστε στη γη είμαστε Σώμα (Σάρκα) και Ψυχή (Νους) και Πνεύμα (Εαυτός). Όταν θα εγκαταλείψουμε το σώμα στη γη θα είμαστε Νους (Ψυχή) και Πνεύμα μόνο, και η ζωή μας θα εξελίσσεται κανονικά και με πλήρη συνειδητότητα. Το μυαλό μας λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, υπακούει στους ίδιους κανόνες και η παρουσία ή η απουσία σώματος δεν δυσκολεύει τις διανοητικές μας δυνάμεις, «Όπως κάτω έτσι και πάνω» με μια προϋπόθεση: να πληρωθεί το χρέος!
Ο έλεγχος, λοιπόν, και η τάξη στο νου είναι πράξη σοφίας και για τώρα και για το μέλλον. Θυμάμαι πάντα με αγάπη την κουβέντα ενός φίλου: Είναι ευλογία να φέρνουμε ειρήνη στο μυαλό των συνανθρώπων μας.
via
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Φιλοσοφία

[φιλοσοφία][threecolumns]

Μεταφυσικά

[μεταφυσικά][list]

Εκλεκτά

[εκλεκτά][twocolumns]

Πνευματικά

[πνευματικά][grids]

Απόψεις

[απόψεις][bsummary]