Παρασιτικές Σκέψεις: Ο Αρχαίος Καθρέφτης του Εαυτού μας - Point of view

Εν τάχει

Παρασιτικές Σκέψεις: Ο Αρχαίος Καθρέφτης του Εαυτού μας




Παράσιτο ονομάζουμε έναν οργανισμό που ζει και τρέφεται μέσα ή πάνω σε έναν άλλο οργανισμό διαφορετικού είδους προκαλώντας βλάβη στο ξενιστή του.
Οι Γνωστικοί στην αρχαιότητα πίστευαν πως υπάρχουν παράσιτα που μολύνουν την ανθρώπινη συνείδηση, όπως οι τυραννικές οντότητες Archons, που πίστευαν ότι κατοικούσαν στους υπόλοιπους ορατούς πλανήτες. Αυτές οι οντότητες νόμιζαν πως μας κατέχουν και το θράσος αυτής της πεποίθησης οδήγησε στην τιμωρία τους.




Ωστόσο, είναι καλύτερα να ονομάσουμε αυτές τις οντότητες “Παράσιτα”, τίτλος που ταιριάζει καλύτερα στη δύναμη που ασκούν πάνω μας και στη συνείδησή μας.
Η παρουσία τους στον κόσμο μας βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό μέσα στα μυαλά των ανθρώπων. Είναι οι υποχθόνιοι κατεργάρηδες που κάνουν κόλπα στο νου για να χειραγωγήσουν τις πράξεις μας ώστε να τραφούν από αυτές. Τρέφονται με τα αρνητικά μας συναισθήματα και τις αρνητικές μας σκέψεις. Τηλεπαθητικά, φυτεύουν τις σκεπτομορφές τους στο μυαλό μας και εν αγνοία μας μπερδευόμαστε και πιστεύουμε πως αυτές οι σκεπτομορφές προέρχονται από τη δική μας σκέψη.


Στην ύστερη αρχαιότητα, μερικές παραλλαγές του Γνωστικισμού χρησιμοποίησαν τον όρο Archons για να αναφερθούν σε διάφορους υπηρέτες του Demiurge (Στις πλατωνικές, μεσαίες πλατωνικές και νεοπλατωνικές σχολές φιλοσοφίας, το demiurge είναι ένας τεχνίτης που είναι υπεύθυνος για τη διαμόρφωση και διατήρηση του φυσικού σύμπαντος.), τον «δημιουργό θεό», που βρίσκονταν μεταξύ της ανθρώπινης φυλής και ενός υπερβατικού Θεού, ο οποίος μπορούσε να επιτευχθεί μόνο μέσω της γνώσης. 
Στο πλαίσιο αυτό έχουν το ρόλο των αγγέλων και των δαιμόνων της Παλαιάς Διαθήκης.


Αυτή η σχέση μεταξύ των παρασιτικών σκέψεων και του ξενιστή νου σχηματίζει μια ψευδαίσθηση για τον εαυτό μας που τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά δομεί ένα «αντίγραφό» του. Αυτός ο ψευδής εαυτός είναι μια αντανάκλαση των κατώτερων ενστίκτων μας. Είναι η βασική έκδοσή του που στερείται κάθε ποιοτικό χαρακτηριστικό της δημιουργικής μας εξέλιξης.
Απ’ την άλλη ο Αληθινός Εαυτός μας αντιπροσωπεύει τις υψηλότερες αξίες μας και έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί πέρα από το μάτριξ που είναι εγκλωβισμένος. Αλλά για να βρούμε τον αληθινό μας εαυτό απαιτείται προσοχή και φροντίδα από μας, ώστε να πραγματωθεί.
Αυτή η χειραγώγηση της ανθρώπινης κατάστασης από τις παρασιτικές σκέψεις είναι ένα μέρος της εξελικτικής διαδικασίας και μια προσπάθεια ανατροπής της ανθρωπότητας από την πνευματική εξελικτική πορεία της. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τη φύση των παρασιτικών σκέψεων προκειμένου να μην υποκύψουμε στην χειραγώγηση τους.
Η δύναμη με την οποία οι παρασιτικές σκέψεις μάς κατέχουν είναι μέσω της αυθυποβολής τοποθετώντας εντολές στο μυαλό μας και σχεδιάζοντας δραματικά σενάρια σε αυτόν. Στήνουν μια παγίδα με την ελπίδα ότι θα επιλέξετε να δράσετε αυθόρμητα, χωρίς ενσυνείδητη επεξεργασία.
Πώς η ανθρωπότητα αβαντάρει αυτές τις παρασιτικές σκέψεις τροφοδοτώντας τες από τον ανθρώπινο πόνο και την αναταραχή;
Μακροσκοπικά…
Βοηθάμε τα παράσιτα νομιμοποιώντας τα παθολογικά θεσμικά τους όργανα. Οι Κυβερνήσεις είναι η πιο έκδηλη φυσική εκδήλωσή τους. Είναι μέσω αυτών των θεσμών που ο πόλεμος, η μεγαλύτερη γεννήτρια αρνητικής ενέργειας, εκδηλώνεται και παρουσιάζεται σε μας ως ένα αναγκαίο κακό απελευθερώνοντας την δαιμονική μας φύση. Με αυτόν τον τρόπο, χρησιμοποιούμαστε από τις αρνητικές σκέψεις ως το μέσο για τη δημιουργία των φρικαλεοτήτων που ευδοκιμούν σε αυτόν τον κόσμο.
Βοηθούμε τα παράσιτα όταν γινόμαστε συνένοχοι με το ψέμα που λέμε πως έτσι είναι η πραγματικότητα και δεν μπορούμε να την αλλάξουμε. Συμφωνούμε να ακολουθούμε τις διαταγές τους και να διευκολύνουμε την άρρωστη δική τους εκδοχή της πραγματικότητας. Γινόμαστε συνένοχοι στην υποδούλωση της ανθρωπότητας από της δικές μας ασυνείδητες πράξεις .
Από την οπτική του μικρόκοσμου …
Οι σκέψεις και οι δράσεις μας βοηθούν τα παράσιτα όταν δεν έχουμε αυτοκυριαρχία. Η τακτική των παρασίτων είναι να μας τροφοδοτούν με μια λανθασμένη αντίληψη για τον εαυτό μας και τους άλλους, για να δημιουργηθούν εσωτερικές διαμάχες. Τα ανθρώπινα λάθη στο πως αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα και στις πράξεις μας είναι φυσιολογικό να γίνονται, αλλά ο στόχος των παρασιτικών σκέψεων είναι να μας αποθαρρύνουν από το να τα διορθώσουμε μέσα μας.
Πώς μπορούμε να ανακτήσουμε το μυαλό και την καρδιά μας από τη μόλυνση με τέτοιες παρασιτικές σκέψεις;


Οι παρασιτικές σκέψεις τρέφονται από τις χαμηλότερες συχνότητες μας, που συντονίζονται με τις δικές τους: τη ζήλια, το φόβο, την απληστία, το μίσος, την εχθρότητα κ.λπ. Τα υψηλότερα συναισθήματα όπως η συμπόνια και η ενσυναίσθηση δεν είναι μόνο μη-εύπεπτα για τα παράσιτα, αλλά λειτουργούν σαν το λιβάνι για το διάβολο!
Μαθαίνοντας να χρησιμοποιούμε τη συμπόνια και την κατανόηση σε συνδυασμό, βοηθάμε στη διεύρυνση της αντιλήψής μας και στην ενσωμάτωση των υψηλών ποιοτήτων στον Αληθινό Εαυτό μας. Αυτή η σύνδεση με το Αληθινό Εαυτό μας απαιτεί εξάσκηση και φροντίδα. Όταν μιλάμε, δρούμε και σκεφτόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο των γνήσιων γνωρισμάτων μας έχουμε τον έλεγχο.
Θυμηθείτε πως το μυαλό σας υπάρχει για να σας υπηρετεί και όχι για να το υπηρετείτε εσείς. Κρατήστε τα αρπακτικά παράσιτα του μυαλού σας υπό έλεγχο και μάθετε να τα διακρίνετε από τον Αληθινό Εαυτό σας.
Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις παρασιτικές σκέψεις μας ως μια αντανάκλαση του τι δεν θέλουμε να είμαστε και συνειδητά να ενεργοποιούμε τις δικές μας συνειδητές δημιουργικές σκέψεις.
via

Pages