10 Τρόποι για να Παρηγορήσετε Κάποιον που Αισθάνεται Άσχημα - Point of view

Εν τάχει

10 Τρόποι για να Παρηγορήσετε Κάποιον που Αισθάνεται Άσχημα





Καθημερινά συναναστρεφόμαστε με άτομα που έχουν άσχημη διάθεση και που μπορεί να μας φερθούν απότομα ή να μας μεταδώσουν μια αίσθηση πικρίας, λόγω των αρνητικών τους συναισθημάτων. Είναι αδύνατο και ίσως άκομψο από μέρους μας να αποφεύγουμε την συνύπαρξη και την παρέα με αυτά τα άτομα. Το να αποστρεφόμαστε από αυτούς είναι μια αναποτελεσματική στρατηγική που φθείρει κι εμάς.
Κανείς δεν μπορεί να δείχνει συνεχώς καλόκεφος και με φωτεινή διάθεση, και κάθε φορά που αισθανόμαστε έτσι, αξίζουμε την κατανόηση των άλλων και την ανθρώπινη επαφή. Δεν ξέρουμε τι είναι αυτό που οδηγεί κάποιον στην απόγνωση και στα αρνητικά συναισθήματα. Έτσι κι αυτοί, όπως και ο καθένας μας, ποθούν εξίσου την ανθρώπινη επαφή. Ίσως να μην ξέρουν πώς η άσχημη διάθεσή τους επηρεάζει τους άλλους γύρω τους. Μπορεί να τους είμαστε αναγκαίοι για τη λύση του προβλήματός τους και να είμαστε σε θέση να τους δώσουμε μια στιγμή χαράς και μια ανάπαυλα χαλάρωσης από τα όσα τους απασχολούν. Η προτεραιότητά μας είναι να συμπεριφερόμαστε βοηθώντας ο ένας τον άλλον.
Παρακάτω θα διαβάσετε μερικούς τρόπους για να προσεγγίσετε κάποιον που μπορεί να αισθάνεται άσχημα. Ελπίζουμε η λίστα να μη σας κουράσει, αλλά να σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα διαφορετικά και ίσως να γεμίσετε με θετικότητα τη ζωή των άλλων.

1. Προσεγγίστε τους αγνοώντας την αρνητικότητα που εκπέμπουν και δώστε τους τη δέουσα προσοχή.

Κανείς δεν αισθάνεται όμορφα όταν δεν παίρνει τη σωστή δόση προσοχής από τους άλλους. Σε όλους αρέσει να γίνονται αντικείμενο ροσοχής. Προσπαθήστε να φτιάξετε τη μέρα κάποιου με αυτό τον τρόπο. Αν το πετύχετε, δύο καλά πράγματα μπορούν να συμβούν: Θα αισθανθείτε γενναιόδωροι, κάτι που θα σας ευχαριστήσει, και θα δώσετε σε ένα δυστυχισμένο πρόσωπο μια στιγμή απόλαυσης.

2. Το χαμόγελό σας είναι ένα απίστευτα ισχυρό εργαλείο μη λεκτικής προσέγγισης.

Δείτε στα μάτια κάποιον που δεν αισθάνεται καλά και χαρίστε του ένα χαμόγελο. Θα πρέπει να του χαμογελάσετε πλατιά με το στόμα και με τα μάτια. Να ξέρετε πως το χαμόγελο είναι μεταδοτικό και σίγουρα επηρεάζει τη διάθεση.

3. Να επαναλαμβάνετε συχνά το όνομα του ατόμου που στέκεται ή κάθεται απέναντί σας.

Κάποιος που ακούει το όνομά του παίρνει πολύ προσωπικά την επικοινωνία και αισθάνεται σημαντικός. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να τους κάνετε να αισθανθούν λιγότερο ανάξιοι και να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή τους.

4. Βρείτε κάτι πάνω σε αυτό το πρόσωπο για να το επαινέσετε.

Να είστε ειλικρινείς με τη φιλοφρόνηση που θα κάνετε. Ποιος από εμάς δεν του αρέσει να ακούει κομπλιμέντα, ακόμη και αν δεν το παραδέχεται; Πάντα υπάρχει κάτι στον άλλο που μπορείτε να επαινέσετε, αν τον παρατηρήσετε και τον αφουγκραστείτε καλά και προσεκτικά.

5. Να είστε καλοσυνάτοι μαζί τους.

Δεν θα σταματήσετε την ιδιορρυθμία και δυσθυμία κάποιου, αν κι εσείς του συμπεριφέρεστε με τον ίδιο τρόπο. Η καλοσύνη είναι το συστατικό που τροφοδοτεί τη χαρά και την ευτυχία στη ζωή. Οι πράξεις που καθοδηγούνται από καλοσύνη σπάνια περνούν απαρατήρητες και σπάνια ξεχνιούνται

6. Προσπαθήστε να είστε όσο μπορείτε υπομονετικοί με κάποιον που υποφέρει.

Η κατήφεια, όπως και κάθε άλλο συναίσθημα, έχει διάφορες διαβαθμίσεις και πολλές αποχρώσεις. Με μια στάση από μέρους σας που χαρακτηρίζεται από υπομονή, μπορείτε να αντιστρέψετε τα συναισθήματα ενός ατόμου και να αναστρέψετε την σκυθρωπή του όψη. Το αποτέλεσμα σίγουρα αξίζει την αναμονή.

7. Χρησιμοποιείστε τις ικανότητές σας στην επικοινωνία για να ξεκινήσετε ένα διάλογο μαζί τους.

Αν δεν το πετύχετε με την πρώτη, δοκιμάστε να αναπτύξετε ένα διαφορετικό θέμα. Στους περισσότερους από μας αρέσει οι άλλοι να ασχολούνται μαζί μας και να θέλουν να ακούν την άποψή μας. Κανείς δεν θέλει να αισθάνεται περιττός σε μια παρέα και στο περιθώριο της συζήτησης.

8. Βάλτε τους στην κουβέντα.

Αν έχετε μια συζήτηση με μια ομάδα ανθρώπων, στην οποία κάποιος φαίνεται σκυθρωπός, προσπαθήστε να τον βάλετε στην κουβέντα. Θα εκπλαγείτε ευχάριστα όταν δείτε πως θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά σας και θα συμβάλει στην αξία της συζήτησης.

9. Συμφώνησε ή κάνε ένα θετικό νεύμα όταν το αρνητικό πρόσωπο κάνει ένα αρνητικό σχόλιο.

Στη συνέχεια, προσέξτε αυτό το άτομο να προσπαθεί να μετατοπίσει τη θέση του σε κάτι πιο ουδέτερο ή περισσότερο αισιόδοξο.

10. Μην κάνετε δίκη προθέσεων γι’ αυτά τα άτομα.

Μην υποθέτετε ότι θέλουν να παραμένουν δυστυχισμένα ή απομονωμένα Μην υποθέτετε ότι είναι άνετοι με την προσωπικότητά τους. Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε είναι να κρίνουμε εσφαλμένα τους άλλους.
Καλή τύχη στην προσπάθειά σας να φτιάξετε την ημέρα κάποιου.
via

Pages