Οι όμορφες βλάπτουν την υγεία - Point of view

Εν τάχει

Οι όμορφες βλάπτουν την υγεία




Οι όμορφες γυναίκες βλάπτουν σοβαρά την υγεία των αρσενικών. Όσο εντυπωσιακότερη είναι δε κάποια, τόσο μεγαλύτερη ενδέχεται να είναι η «βλάβη» στον ανδρικό οργανισμό. Σε αυτό το ομολογουμένως απρόσμενο συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Βαλένθια οι οποίοι ήρθαν με τα πορίσματα των ερευνών τους να δώσουν μια νέα, περισσότερο κυριολεκτική διάσταση στον όρο «μοιραία γυναίκα».


Όσο εντυπωσιακότερη είναι μια γυναίκα, τόσο μεγαλύτερη ενδέχεται να είναι η «βλάβη» στον ανδρικό οργανισμό



Αφού πρώτα έβαλαν στο μικροσκόπιο 84 άρρενες φοιτητές, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως πέντε λεπτά κοντά σε ένα ελκυστικό θηλυκό είναι αρκετά για να ανεβάσουν στα ύψη τα επίπεδα κορτιζόλης στο αρσενικό σώμα, άνοδος η οποία είναι ακόμη μεγαλύτερη εάν ο άνδρας θεωρεί πως η γυναίκα που έχει δίπλα του «δεν είναι για τα κυβικά του». Να σημειωθεί πως η κορτιζόλη, η ορμόνη που παράγεται από τον οργανισμό υπό συνθήκες άγχους, μπορεί σε βάθος χρόνου να προκαλέσει καρδιαγγειακά προβλήματα, διαβήτη, υπέρταση και σεξουαλική ανικανότητα.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες έβαλαν κάθε έναν από τους συμμετέχοντες να κάτσει σε ένα δωμάτιο με δύο αγνώστους (έναν άνδρα και μια γυναίκα) και να λύσει ένα sudoku. Εν συνεχεία, παρατήρησαν πως όταν, σε κάποιο σημείο, η άγνωστη γυναίκα έβγαινε από το δωμάτιο και οι δύο άνδρες έμεναν μόνοι, τα επίπεδα κορτιζόλης του εθελοντή δεν ανέβαιναν. Αντιθέτως, όταν έφευγε ο άγνωστος άνδρας και ο εθελοντής έμενε μόνος του με την γυναίκα, η κορτιζόλη στο σώμα του χτυπούσε κόκκινο.



Πως λέμε «η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα»; Ε, καμία σχέση.


Pages