Οι 5 κύριες σχέσεις που μετράνε στη ζωή σας - Point of view

Εν τάχει

Οι 5 κύριες σχέσεις που μετράνε στη ζωή σας





Χωρίς την ύπαρξη σωστών σχέσεων, οι άνθρωποι δεν μπορούν να φτάσουν στις πραγματικές τους δυνατότητες. Μία σχέση ορίζεται ως μία σύνδεση, μία ένωση, ή ανάμειξη. Με βάση τις σχέσεις μας, μπορούμε να φτιάξουμε ή να καταστρέψουμε οτιδήποτε θέλουμε.



Οι σχέσεις μας πρέπει να είναι ελεγχόμενες. Αν δεν μπορούμε να ελέγξουμε αυτές τις σχέσεις, χάνουμε όλη την ισορροπία στη ζωή μας. Υπάρχουν μόλις πέντε σχέσεις που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία. Οι σχέσεις σας με αντικείμενα, με τους άλλους, την οικογένειά σας, τον εαυτό σας και το πνεύμα σας είναι οι πιο σημαντικές που μπορείτε να καλλιεργήσετε.

Σχέση με άλλους



Ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεστε, νιώθετε και λειτουργείτε με τους άλλους αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχία σας. Αν τρέφετε συναισθήματα φθόνου, εκδίκησης, θυμού, απληστίας ή μίσους, δεν θα τα καταφέρετε ποτέ. Θα αναζητάτε πάντα τρόπους να πληγώσετε τους συνανθρώπους σας.

Παρ’ όλα αυτά, συναισθήματα χαράς, πίστης, ελπίδας και αγάπης μπορούν να αλλάξουν σημαντικά τις εξελίξεις στη ζωή σας. Οι πιο αξιόπιστοι και σίγουροι άνθρωποι στον κόσμο πάντα βρίσκουν τρόπους να ενθαρρύνουν τους άλλους και να μεταδώσουν την αγάπη τους, ακόμη και με το παραμικρό.

Η αγάπη ή το μίσος που νιώθετε γίνεται αντιληπτό από τους άλλους. Όταν μπαίνετε σε μία αίθουσα, οι περισσότεροι σας καταλαβαίνουν. Μπορούν να νιώσουν την ενέργειά σας και αμέσως ξέρουν πως να αντιδράσουν, άσχετα αν είναι συνειδητά ή υποσυνείδητα.

Σχέση με την οικογένεια



Ίσως να αναρωτιέστε γιατί διαχωρίζω τις σχέσεις με τους άλλους και τις σχέσεις με την οικογένεια, ή ακόμη και γιατί κατατάσσω την οικογένεια υψηλότερα σε σημασία έναντι των άλλων. Είναι απλό. Αν δεν έχετε καλή σχέση με την οικογένειά σας, δεν μπορείτε να έχετε με τους υπόλοιπους.

Είναι δεδομένο ότι κάποια άτομα στην οικογένεια θα σας λατρέψουν και άλλοι θα σας μισήσουν. Δεν είστε υποχρεωμένοι να συμπαθείτε όλα τα μέλη της οικογένειάς σας, αλλά πρέπει να τους εκπέμπετε θετικά συναισθήματα. Δεν είστε υποχρεωμένοι ούτε καν να έχετε άμεση επαφή αλλά θα πρέπει να είστε αποφασισμένοι να τους στέλνετε αγάπη.

Όλες οι οικογένειες έχουν τις δυσκολίες τους, όμως ποτέ δεν θα πρέπει να ξεγράφετε την οικογένειά σας. Αν υπάρχει κάποιο στενό μέλος της οικογένειας που έχει προβλήματα, τότε έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε την υπομονή σας και να ελπίζετε μαζί τους. Ακόμη και αν σας ξεβολεύει, ποτέ μην τους παρατήσετε.

Σχέση με τον εαυτό σας



Μπορείτε να σέβεστε την οικογένεια, τους άλλους, ή αντικείμενα μόνο αν μπορείτε να ελέγξετε τη σχέση με τον εαυτό σας. Αν μπορείτε να πιστέψετε στον εαυτό σας, θα δείτε ότι και όλοι οι άλλοι θα πιστέψουν σε σας. Είστε ο καλύτερος φίλος του εαυτού σας και ο χειρότερος εχθρός του.

Καθημερινά, γίνεται μία μάχη μέσα μας που μας ωθεί στο να λάβουμε αποφάσεις. Αν οι θετικές επιλογές μας ξεπερνούν τις αρνητικές, οι πιθανότητες επιτυχίας αυξάνονται. Με λίγα λόγια, είστε το άθροισμα όλων των επιλογών που έχετε κάνει μέχρι σήμερα.

Είστε οι επιλογές σας. Μπορείτε σήμερα να επιλέξετε να πετύχετε ή να αποτύχετε. Η στάση σας θα καθορίσει προς τα που θα κινηθείτε. Κανείς άλλος δεν μπορεί να το ελέγξει αυτό, εκτός από εσάς. Αυτός που αναλαμβάνει περισσότερο την ευθύνη των επιλογών του κερδίζει στη ζωή.

Σχέση με το πνεύμα




Άσχετα αν πιστεύετε ή όχι στο Θεό ή στους νόμους του σύμπαντος που διέπουν τη γη και τον ουρανό, η σχέση σας με το πνεύμα σας επιτρέπει να πετύχετε πολλά περισσότερα από αυτά που μπορείτε. Στην ουσία, όσο περισσότερο αφήνετε το πνεύμα να σας ελέγξει, τόσο μπορείτε να αξιοποιηθείτε από το σύμπαν.

Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι είναι πνευματικά σώματα. Δεν καταφέρνουν να πετύχουν στη ζωή τους γιατί νοιάζονται μόνο για τον φυσικό τους κόσμο. Για παράδειγμα, αν πληγωθούν συναισθηματικά, καταφεύγουν στην υπερκατανάλωση φαγητού ή στα ναρκωτικά αντί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Οτιδήποτε κάνουμε στον πνευματικό κόσμο έχει επιπτώσεις. Αν θέλετε να έχετε μία πνευματική εμπειρία, δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε και πολύ. Ένας τρόπος υπάρχει να το κάνετε, αλλά θα πρέπει να έχετε ανοιχτό μυαλό. Θα πρέπει να είστε διατεθειμένοι να αφήσετε τον εαυτό σας για μία δύναμη που είναι μεγαλύτερη από σας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ηρεμία από την πνευματική ηρεμία. Κανείς δεν μπορεί να σας την πάρει.

Σχέση με αντικείμενα




Έχετε ποτέ ακούσει τους άλλους να λένε, «απλά χτύπα τον υπολογιστή και θα λειτουργήσει»; Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι άγνοιας για τα αντικείμενα. Αν πιστεύετε ότι με το να χτυπήσετε την οθόνη του υπολογιστή θα καταφέρετε κάτι, θα συνεχίσετε να βρίσκετε εκτός πραγματικότητας.

Αντιστρόφως, αν νομίζετε ότι τα υλικά αγαθά έχουν αξία, τότε θα τους φέρεστε με σεβασμό. Για παράδειγμα, σκεφτείτε ένα άτομο που ρίχνει συνεχώς σκουπίδια στο δρόμο και ένα άτομο που δεν το κάνει. Αυτός που αφήνει σκουπίδια παντού δεν θα ηρεμήσει ποτέ (και δεν θα ξέρει γιατί).

Αυτός όμως που κάνει τον κόπο να πετάξει τα σκουπίδια του στον κάδο θα έχει πνευματική ηρεμία που θα του επιτρέψει να κάνει περισσότερα στη ζωή του. Αν σέβεστε τα πάντα γύρω σας και φροντίζετε τα υπάρχοντά σας, θα δείτε ότι θα κερδίσετε περισσότερα στην πορεία.

Pages