Η ιδιοφυής ανισόρροπη - Point of view

Εν τάχει

Η ιδιοφυής ανισόρροπη


οι σχέσεις με γυναίκες και οι τρεις γάμοι



Και τα ψυχογραφήματα, δίνουν και παίρνουν. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για σαδομαζοχισμό και εθισμούς από την πλευρά της ηθοποιού. Την ίδια ώρα, έρχοται και η αναδρομή στο παρελθόν της Αντζελίνας. Κι αυτό το οποίο έχει καταγραφεί, κάνει λόγο για σχέσεις με γυναίκες και τρία διαζύγια.

Βίος και πολιτεία

Πάμε λοιπόν να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να δούμε τι συμβαίνει με την ζωή της Τζολί.
Πολλά λοιπόν ακούγονται για την ερωτική ζωή της ηθοποιού. Ωστόσο, η ίδια υποστηρίζει ότι έχει κοιμηθεί μόνο με τέσσερις άνδρες, εκ των οποίων οι τρεις έγιναν σύζυγοί της. Η Αντζελίνα Τζολί από την αρχή της καριέρα της είχε σοκάρει με τις αποκαλυπτικές σκηνές στις οποίες πρωταγωνιστούσε, δίνοντας την αίσθηση μίας πολύ απελευθερωμένης γυναίκας.
Τόσο οι προκλητικές ταινίες, όσο οι συνεντεύξεις και οι φωτογραφίσεις της, φανέρωναν πως η προσωπική ζωή της Αντζελίνας δεν ήταν και τόσο ήρεμη πριν γνωρίσει τον Μπραντ Πιτ.

Οι περιπέτειες στο νηπιαγωγείο

Στον νηπιαγωγείο ήμουν σε μία παρέα που ονομαζόταν «Τα κορίτσια που φιλούν» και είχα δημιουργήσει ένα παιχνίδι στο οποίο δίναμε φιλιά σε αγόρια και μετά βγάζαμε τα ρούχα μας» είχε πει σε συνέντευξη της το 2007.

Οι σαδομαζοχιστικές της επιθυμίες

Στις πιέσεις να μιλήσει για το παρελθόν της η ίδια έχει αναφέρει πως η πρώτη της σχέση ξεκίνησε στην ηλικία των 14, όπου είτε έκανε βόλτες με το αγόρι της είτε περνούσαν ώρες στο δωμάτιο της με την μητέρα της μέσα στο σπίτι.
Ωστόσο, οι αποκαλύψεις της για τις σαδομαζοχιστικές της επιθυμίες πριν αρκετά χρόνια είχαν απασχολήσει αρκετά τα μέσα, με την Τζολί να έχει παραδεχθεί πως δεν έχει διστάσει να κόψει τον σύντροφό της με μαχαίρι κατά τη διάρκεια του σεξ, θέλοντας να νιώσει έτσι πιο κοντά του.
«Μαχαιρωθήκαμε και μετά γεμίσαμε αίματα, ενώ κάθε φορά που αισθανόμουν παγιδευμένη σε κάτι δεν δίσταζα να αυτομαχαιρώνομαι. Είχα πολλά σημάδια, ήμουν νέα και τολμηρή και μετά από μερικές μπύρες, γίνονταν διάφορα», είχε πει η παλαιότερα.

Καταχρήσεις και πρώτος γάμος

Στην ηλικία των 20, η χολιγουντιανή ηθοποιός είχε εθιστεί στις καταχρήσεις, δοκιμάζοντας ο,τι απαγορευμένη ουσία υπήρχε. Κάπου τότε γνώρισε τον πρώτο σύζυγό της Τζόνι Λι Μίλλερ, ο οποίος την γλίτωσε από το μονόδρομο των εξαρτήσεων, αλλά παρ΄όλα αυτά ο γάμος τους δεν κράτησε. Η Τζολί ερωτεύτηκε μετά το μοντέλο-ηθοποιό Σιμίτσου, αναφέροντας πως θα την είχε παντρευτεί, αν δεν ήταν ήδη παντρεμένη.

Ο έρωτας της με την Σιμίτζου

Η Σιμίτσου μάλιστα είχε δηλώσει πως με την διάσημη ηθοποιό είχαν μία ελεύθερη σχέση, καθώς και οι δύο έβγαιναν και με άλλα άτομα ταυτόχρονα. Επίσης αυτό που δύσκολα ξεχνιέται είναι πως η δήλωση της όταν πήρε το πρώτο της Οσκαρ για την ταινία «Girl, Interrupted» αφήνοντας άφωνο το κοινό όταν είπε: «Είμαι τόσο ερωτευμένη αυτή τη στιγμή με τον αδερφό μου».

Ο δεύτερος «ακραίος» γάμος

Ο δεύτερος σύζυγός της ήταν ο ηθοποιός Μπίλι Μπομπ Θόρτον με τον οποίο γνωρίστηκαν και μετά από δύο μήνες παντρεύτηκαν στο Λας Βέγκας. Η σχέση τους ήταν το ίδιο «ακραία», με την Τζολί να κάνει ένα τεράστιο τατουάζ στο χέρι της με το όνομά του και τους δύο να φοράνε αμπούλες με το αίμα του άλλου στο λαιμό τους. Μάλιστα, το 2002 ήθελαν υιοθετήσουν ένα παιδί από την Καμπότζη, αλλά χώρισαν ξαφνικά μετά από τρεις μήνες. «Πραγματικά ήταν πολύ ξαφνικό. Χωρίσαμε μέσα σε μία νύχτα. Δεν ξέρω είναι σαν να κοιτάς τον άλλον και ξαφνικά να μην έχεις τίποτα κοινό μαζί του», είχε πει η Τζολί μετά το διαζύγιό τους.

Ανάμεσα στην Άνιστον και τον Μπράντ;

Πολλά γράφτηκαν και για το ρόλο που έπαιξε στην υπόθεση του χωρισμού του Μπραντ Πιτ με Τζένιφερ Άνιστον. Ότι δηλαδή μπήκε ανάμεσά τους και τους χώρισε. Παρά το γεγονός ότι όλα τα πρωτοσέλιδα είχαν γράψει πως η Αντζελίνα ήταν εκείνη που τους χώρισε, η ίδια είχε αναφερθεί σε αυτό: «Το να πήγαινα με έναν παντρεμένο άνδρα, την ώρα που ο ίδιος μου ο πατέρας απάτησε την μητέρα μου, ήταν κάτι που δεν θα μπορούσα να συγχωρήσω στον εαυτό μου. «Δεν μπορώ να ξυπνάω το πρωί και να βλέπω τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Εξάλλου δεν θα ερωτευόμουν έναν παντρεμένο άνδρα».
Η σχέση τους επιβεβαιώθηκε το 2006 όταν ανακοίνωσαν ότι περιμένουν το πρώτο τους παιδί. Μετά από 7 χρόνια σχέσης και έξι παιδιά τον Απρίλιο του 2012 ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους και τον Αύγουστο του 2014 παντρεύτηκαν.

Μαζί με τον Κόλιν Φάρελ

Παρά τις φήμες ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Alexander» η Τζολί είχε συνάψει σύντομες ερωτικές σχέσεις με τους συμπρωταγωνιστές της Colin Farrell και Jared Leto η ίδια συνέχισε να υπερασπίζεται τον εαυτό της λέγοντας ότι έχει κάνει σεξ μόνο με τέσσερις άνδρες και τους τρεις από αυτούς τους παντρεύτηκε. Ωστόσο, σε συνέντευξή της στη New York Post to 2004 είχε ομολογήσει: «Έχω πολλούς φίλους με οφέλη» αφήνοντας πολλά αναπάντητα ερωτηματικά.

«Για δύο ολόκληρα χρόνια δεν είχα σχέση. Οπότε είχα πολλούς φίλους. Όσο τρελό και να ακούγεται το να συναντάς έναν άνδρα σε ένα ξενοδοχείο για λίγες ώρες και μετά να επιστρέφεις στο σπίτι για να βάλεις το γιο σου για ύπνο και αυτόν τον άνδρα να μην τον ξαναδείς για μήνες είναι κάτι που τώρα πια μπορώ να το χειριστώ. Μπορώ να νιώσω γυναίκα όταν έρθω κοντά με έναν άνδρα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχω σχέση μαζί του. Δεν έκανα ποτέ στη ζωή μου “one night stand”, αυτοί είναι άνθρωποι τους οποίους γνωρίζω πολύ καλά».


Ακτινογραφία …ψυχής που σηματοδοτεί το χαρακτήρα της







Κι επειδή έχουν γραφτεί πολλά κι έχουν ειπωθεί άλλα τόσα, ποια μπορεί τελικλά να είναι η ακτινογραφία της ψυχής μιας γυναίκας, όπως είναι η Αντζελίνα Τζολί; Μιας γυναίκας η οποία μπορεί να βαδίζει με την ίδια άνεση στο κόκκινο χαλί του Χόλιγουντ και σε στρατόπεδα προσφύγων στο Σουδάν;
Ας δούμε παρακάτω τις πιο σημαντικές επισημάνσεις για το ψυχογράφημα της δημοφιλούς ηθοποιού:


1. «Ότι με τρέφει με καταστρέφει». Μήπως η λατινική αυτή παροιμία, ένα από τα 14 (γνωστά) τατουάζ που έχει χαράξει η Αντζελίνα Τζολί στο σώμα της αποτελεί τελικά την πεμπτουσία της ψυχής της;

2. Τι πλάσμα είναι η Αντζελίνα Τζολί; Από τι υλικό είναι φτιαγμένη μια προσωπικότητα που μπορεί να βαδίζει με την ίδια άνεση στο κόκκινο χαλί του Χόλγουντ και στα στρατόπεδα προσφύγων στο Σουδάν; Η 41χρονη ηθοποιός που ξανάρχεται στην επικαιρότητα με το διαζύγιο που κατέθεσε κατά του Μπραντ Πιτ (ισχυριζόμενη ότι είναι κακός πατέρας με σοβαρά θέματα συμπεριφοράς και εξαρτήσεις από ναρκωτικά και αλκοόλ) είναι μια γυναίκα που διαθέτει στη συλλογή της από διάφορους τύπους μαχαιριών ως πρώτες εκδόσεις βιβλίων. Μήπως αυτός ο «διπολισμός» είναι και καθρέφτης του χαρακτήρα της;

3. Είναι η γυναίκα που είχε τη γενναιότητα να αποκαλύψει στους Νew York Times ότι προέβη σε διπλή μαστεκτομή όταν οι γιατροί της την ενημέρωσαν ότι αντιμετώπιζε κίνδυνο σε ποσοστό 87% να προσβληθεί από καρκίνο του στήθους το 2015 αλλά και η διασημότητα που εισέβαλε σ’ έναν «παραμυθένιο» γάμο αποτελώντας την πέτρα του σκανδάλου για το χωρισμό του Μπραντ Πίτ με την Τζένιφερ ΄Ανιστον δέκα χρόνια νωρίτερα το 2005.

4. Είναι η ηθοποιός που όταν παίρνει ΄Οσκαρ την ταινία «Το κορίτσι που άφησα πίσω» (1999) αφήνει άφωνο το κοινό κάνοντας την άστοχη δήλωση «Είμαι τόσο ερωτευμένη αυτή τη στιγμή με τον αδερφό μου» και η καλλιτέχνης που χαρίζει μερικές από τις πλέον συγκλονιστικές ερμηνείες της 7ης Τέχνης όπως με την ερμηνεία της στην «Ανταλλαγή» (ΗΠΑ 2008) του Κλιντ ΄Ιστγουντ – ερμηνεία που συγκρίθηκε με την ανυπέρβλητη ερμηνεία της Μέριλ Στρηπ στην «Εκλογή της Σόφι» (1982).

5. Είναι ο κόρη που έχει εκθέσει δημοσίως τον διάσημο πατέρα της, Γιον Βόιτ, αναφέροντας ότι «απάτησε τη μητέρα μου» κι ο άνθρωπος που έχει επιδείξει μια αξιοσημείωτη ευαισθησία στα ανθρωπιστικά ζητήματα ως πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της ΄Υπατης Αρμοστείας επισκεπτόμενη αμέτρητα στρατόπεδα προσφύγων στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Κόσοβο και την Ταϊλάνδη.

6. Η Αντζελίνα Τζολί Βόιτ γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου του 1975 στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, από τον ηθοποιό Jon Voight και την επίσης ηθοποιό Marcheline Bertrand. Σε μια προσπάθεια να περιορίσει την κόρη της από να βγαίνει, να πηγαίνει σε πάρτι και ίσως να στραφεί στα ναρκωτικά, η μητέρα της έδωσε τη δυνατότητα στη 14χρονη Αντζελίνα να ζει με το φίλο της στο υπνοδωμάτιό της. Σπούδασε στο Ινστιτούτο Θεάτρου Lee Strasberg στις αρχές της εφηβείας της. Μετά από δυο χρόνια φοίτησης, η Angelina Jolie παράτησε το Lee Strasberg ακολουθώντας την επιθυμία της να γίνει σκηνοθέτης κηδειών. Πήγε τότε να μελετήσει ταρίχευση. Στην τρυφερή ηλικία των δεκαέξι, υπέγραψε με το πρακτορείο Finesse Model Management. Συνήθως φορούσε σκούρα ρούχα στις φωτογραφίσεις.

7. Μεγαλώνοντας δεν της άρεσε καθόλου να την αγκαλιάζουν. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης μάλιστα είπε: «Μεγαλώνοντας, είχα μεγάλο πρόβλημα με τους ανθρώπους που ήθελαν να με αγκαλιάσουν, ακόμη και με τη μητέρα μου – κρατάω την ανάσα μου, μόνο που μιλάμε γι ‘αυτό».

8. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η Angelina υπέφερε από κατάθλιψη.Το 2004 είπε στο Allure: «Είχα αυτό το πρόβλημα από νωρίς, όταν κατάλαβα ότι δεν μπορούσα να συνδεθώ με κανένα άλλο ανθρώπινο ον»

9. Η καριέρα της ξεκίνησε σε ταινία μαζί με τον πατέρα της το «Looking to get out» (1982). Σημείωσε παταγώδεις αποτυχίες αλλά και καλλιτεχνικές επιτυχίες. Η γυναίκα που αγαπά να κάνει η ίδια τις δύσκολες σκηνές ταινιών της όπως η Lara Croft έχει κερδίσει ένα Όσκαρ, τρεις Χρυσές Σφαίρες και δύο βραβεία Screen Actors Guild. ΄Εχει, επίσης, ένα από τα υψηλότερα κασέ του Χόλιγουντ. Βρέθηκε στην κορυφή των πιο καλοπληρωμένων ηθοποιών του Χόλιγουντ κατά τη διάρκεια των ετών 2009 και 2011.

10. Η Αντζελίνα Τζολί παντρεύτηκε τον Βρετανό ηθοποιό, τζόνι Λι Μίλερ στις 28 Μαρτίου 1996 και χώρισαν στις 3 Φεβρουαρίου 1999. Μετά τον χωρισμό της, η Τζολί έκανε μια σύντομη σχέση με το μοντέλο και ηθοποιό, Τζένη Σιμίζου (Jenny Shimizu) και δήλωσε ότι θα μπορούσε να την είχε παντρευτεί αν δεν παντρευόταν τον Τζόνι. Το 2003, η Τζολί ρωτήθηκε αν είναι bisexual και εκείνη απάντησε «Φυσικά». Στις 5 Μαΐου 2000, η Τζολί παντρεύτηκε με τον ηθοποιό, Μπίλι Μπομπ Θόρτον στο Λας Βέγκας με τον οποίο υιοθέτησαν τον Μάντοξ, το 2002 αλλά χώρισαν στις 27 Μαΐου 2003. Το 2005, γνώρισε τον Μπραντ Πίτ στα γυρίσματα της ταινίας, «Ο Κύριος και η Κυρία Σμιθ» όπου συμπρωταγωνιστούσαν. Εκείνος όμως ήταν παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό, Tζένιφερ ΄Ανιστον. Ενώ λοιπόν κυκλοφορούσαν φήμες που έλεγαν ότι ο Πιτ απάτησε την Άνιστον για την Τζολί εκείνος τα είχε διαψεύσει όλα αλλά λίγο αργότερα παραδέχθηκε ότι ερωτεύτηκε την Τζολί στα πλατό. Τον Ιανουάριο του 2005 οι Μπραντ και Τζένιφερ δήλωσαν ότι σκοπεύουν να χωρίσουν. Ένα χρόνο αργότερα, αφού βγήκε το διαζύγιο Άνιστον-Πιτ, η Τζολί επιβεβαίωσε την σχέση της μαζί του αλλά και ότι περιμένει του πρώτο τους παιδί.

11. Τον Μάρτιο του 2016, η χολιγουντιανή σούπερσταρ επισκέφθηκε την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Λέσβο και τον Πειραιά με την ιδιότητα της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και προκειμένου να έχει προσωπική αντίληψη για τα προβλήματα που προκάλεσε στο νησί το ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης. Η επίσκεψη της – και η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα – άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. «Δεν τρέφω ελπίδες ότι θα τελειώσει σύντομα το δράμα των προσφύγων» δήλωσε, αναχωρώντας από τη Γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Λέσβο η δημοφιλής ηθοποιός.

12. Στις 23 Αυγούστου 2014 μετά από 8 χρόνια σχέσης, η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ παντρεύτηκαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στην νότια Γαλλία. Εχουν μαζί τρία βιολογικά και τρία υιοθετημένα παιδιά – σημειωτέον, η πρώτη κόρη τους, Σιλόχ, γεννήθηκε στη Ναμίμπια ώστε να αποφύγουν τη φρενίτιδα των μέσων ενημέρωσης γύρω από τη γέννηση και να «φωτίσουν» την υποβαθμισμένη περιοχή.

13. Η σχέση τους που προβλήθηκε τόσο πολύ από τα media ξεκίνησε και τελείωσε με ένα φιλμ για το γάμο. Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα του «Mr and Mrs Smith» (μια περιπέτια συντρόφων δολοφόνων) και χώρισαν δύο χρόνια μετά το «By the Sea», (ένα μελόδραμα για τα προβλήματα στο γάμο ενός ζευγαριού που τοποθετείται τη δεκαετία των sixties).



via

Pages