Μαγεία και γλωσσοφαγιά - Ο μύθος και η πραγματικότητα - Point of view

Εν τάχει

Μαγεία και γλωσσοφαγιά - Ο μύθος και η πραγματικότητα





Την Πρωτομαγιά,
φαντάζομαι ότι προσέξατε να μην πατήσετε τα φίδια που ξύπνησαν από το χειμωνιάτικο ύπνο τους.

Και βέβαια δεν ξεχάσατε να βάλετε ένα σκόρδο στο πρωτομαγιάτικο στεφάνι, για να κρατήσει μακριά τα κακά πνεύματα και τους νεκρούς που επιστρέφουν στη γη, ναι;

Ούτε ξεχάσατε να προσθέσετε ένα κλαδάκι ελιάς για να είναι δυνατή η οικογένειά σας, ένα κομμάτι αγκάθι για να καρφώνει τους εχθρούς σας και σιτάρι για να έχετε όλα τα καλά στο σπίτι σας, ε;

Και αν ζούσατε μερικές δεκαετίες πριν, ίσως να φτιάχνατε και ένα ωραιότατο στιφάδο με τη γλώσσα του γουρουνιού που θα είχε σφαχτεί τις παραμονές των Χριστουγέννων. Διαφορετικά μπορεί και να πιστεύατε πως θα μένατε απροστάτευτοι μπροστά στη δύναμη της γλωσσοφαγιάς.


(Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, μέχρι τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, το μαγιοβότανο ή σαρανταβότανο ήταν το μαγικό προστατευτικό ελιξίριο της Πρωτομαγιάς. Περιείχε 40 είδη βοτάνων και μυριστικών, γάλα, μέλι και αμύγδαλα ή καρύδια.)


Οι ανεκπλήρωτες ανάγκες της ψυχής.. τροφή της αχαλίνωτης φαντασίας !! 



Είναι πολύ σχετικό τί θεωρεί ο καθένας μας σωστό ή λάθος, όπως και πραγματικό ή φανταστικό.. καθώς είναι τελείως υποκειμενικό πώς εξετάζει ο καθένας μας τα πάθη του – τα λάθη του και τις ανάγκες της ψυχής του. 

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει όταν μιλάμε για μαγεία, και μάλιστα σπεύδουμε να την διαχωρίσουμε σε λευκή και μαύρη μαγεία. Κατ΄αυτόν τον τρόπο θέλουμε να δηλώσουμε ότι έχουμε να κάνουνε με δύο αντίθετες έννοιες, που στο συγκεκριμένο μου άρθρο μεταφράζονται ως Θετική και Αρνητική επιρροή, των οποίων η ενέργεια και στις δύο περιπτώσεις, όντως είναι αποδεκτή από εμάς. 


Πράγματι, δεν αποφεύγονται, διότι μέσω της Αύρας μας λειτουργούμε ως πομποί και δέκτες. Με απλά λόγια, συμβαίνει και έλκουμε, τόσο τα θετικά – όσο και τα αρνητικά στοιχεία της κάθε ενέργειας, ανάλογα και με την προδιάθεση της ψυχοσύνθεσης μας, καλής ή κακής. 

Συσσωρεύονται μέσα μας, και εμείς τις χρησιμοποιούμε αναλόγως. Άλλοτε “εκτοξεύοντας” αυτές προς κάποιον συγκεκριμένο στόχο μας – και άλλοτε "εξαπλώνοντας" αυτές στο γύρω περιβάλλον μας, στο διάβα μας. Δηλαδή, εκπέμπουμε αυτό που έχουμε συσσωρεύσει μέσα μας !
Μάλιστα, κάθε έμψυχος οργανισμός (ζώα – φυτά – ορυκτά) απορροφά και εκπέμπει ενέργεια. Πόσο μάλλον ο άνθρωπος που λειτουργεί συνειδητά, και που η Δύναμη της Θέλησης της Ψυχής του είναι ανυπολόγιστη !!. Έχουμε άπειρα παραδείγματα σχετικά με την νοερή επικοινωνία, όπως οι μορφές Τηλεπάθειας. Όπως επίσης έχουμε δεί το ακατόρθωτο να γίνεται εφικτό.. και ένα παράδειγμα που μου έρχεται πάντα πρόχειρα στο μυαλό, είναι αυτό με τον Γολιάθ και τον Δαβίδ.!!.


Επομένως, στο ερώτημα, εάν είναι επιλογή μας ποιες συσσωρεμένες ενέργειες θα χρησιμοποιήσουμε.. η απάντηση είναι πως κατά ένα μεγάλο ποσοστό, είναι όντως επιλογή μας, καθότι οι ανθρώπινες επιλογές, γίνονται συνειδητά. Δηλαδή κατόπιν έντονων σκέψεων μας, που ενδυναμώνουν την θέληση μας, για το ποθητό προς εμάς αποτέλεσμα. 




Η γλωσσοφαγιά ή και το μάτιασμα (Βασκανία): 


Κάπως έτσι επηρεαζόμαστε απ’ την λεγόμενη “γλωσσοφαγιά” ή το “κακό μάτι”, αλλιώς Βασκανία δηλαδή. Απλά παραδείγματα: 

Το έντονο μίσος για κάποιο άτομο – θα του προκαλέσει κάτι άσχημο. Η έντονη γκρίνια – θα προκαλέσει κακοτυχία. Ο κακοπροαίρετος θαυμασμός ή ζήλια – θα δημιουργήσει ασφυκτικό κλίμα κ.ά. 

Με την διαφορά, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ότι εξαπολύουμε – αυτό επιστρέφει σε εμάς. Αργά ή γρήγορα, μας γυρνάει μπούμερανγκ !!. 


* Οι ανάγκες της ψυχής, και η Μαγεία: 

Μία από τις μεγαλύτερες ανάγκες του ανθρώπου απ’ την στιγμή που βρέθηκε επάνω στην Γή, ήταν η ανάγκη της πρόβλεψης, ώστε να μπορεί να γνωρίζει εκ’ των προτέρων τα όποια καιρικά φαινόμενα – αλλαγές της φύσης – κακούς ή καλούς οιωνούς κ.λ.π.. με σκοπό να προφυλάξει τον εαυτό του και να επιτύχει την μακροβιότερη επιβίωση του πάνω στην Γή. 

Πρόκειται για την ανάγκη της ψυχής να μείνει μέσα στο σώμα που την φιλοξενεί, γι’ αυτό άλλωστε σε περίπτωση κινδύνου, γίνεται όλο και πιο ευρηματική αλλά και πιο προληπτική. 


Η ανάγκη επιβίωσης οδήγησε τον άνθρωπο σε σκέψεις να πειραματιστεί με διάφορα υλικά που βρίσκονται στην φύση ώστε να ανακαλύψει μεθόδους, άλλοτε για να προστατέψει το σώμα του, και άλλοτε για να το θεραπεύσει. 

Κατά τις παλαιότερες εποχές πίστευαν ότι πρόκειται για μαγικά βότανα – μαγικά φίλτρα κ.λ.π. Βέβαια ή κάθε ομάδα – η κάθε φυλή, είχαν τον δικό τους λεγόμενο «μάγο» (θαυματοποιό κατά δεδομένα της εποχής τους), ο οποίος εκλεγόταν λόγω των ιδιαίτερων ψυχικών του δυνάμεων, απ’ ότι συνήθως δηλαδή, διαθέτουν οι άνθρωποι. Το άτομο αυτό εκτός ότι έκανε τις διάφορες προβλέψεις για την προφύλαξη τους, εκτός ότι με την σοφία της ψυχής του μέσω της οποίας κατάφερνε να επιβάλλει κανόνες για να τηρούνται οι ισορροπίες μεταξύ τους.. είχε και τον ρόλο του ξορκιστή κακών Πνευμάτων. 


Οι υπερ_ψυχικές ικανότητες ας μην ξεχνάμε, πως συμπεριλαμβάνονταν στα ανεξήγητα φαινόμενα.. και όπως όλα τα ανεξήγητα (ακόμη και σήμερα), δημιουργούν τρόμο. Τρόμο διότι το κάθε τί άγνωστο, παίρνει φοβερές εξωπραγματικές διαστάσεις στο μυαλό μας !

Βέβαια από ένστικτο και μόνο οι άνθρωποι διαισθάνονταν ότι μας περιβάλουν κάποια θετικά και αρνητικά στοιχεία (κύματα θετικής και αρνητικής ενέργειας), τα οποία όμως τα εξηγούσαν ως Καλά και Κακά Πνεύματα. Παντού και σε όλα τα στοιχεία της φύσης πίστευαν ότι υπήρχε κάποιο Πνεύμα, άλλοτε του καλού και άλλοτε του κακού. Όπως το Πνεύμα του δάσους – του ποταμού κ.λ.π. !

Επίσης πίστευαν ότι οι ψυχές των πεθαμένων ανθρώπων αλλά και των ζώων επιστρέφουν στην Γή ως Πνεύματα, άλλοτε για να βοηθήσουν με τις υπερφυσικές δυνάμεις τους, κι άλλοτε για να εκδικηθούν. 


Δεν θα έλεγα ότι για όλα τα παραπάνω είχαν τελείως άδικο, όμως και γι' αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχουν απλές και σαφέστατες εξηγήσεις στις μέρες μας. 

Οι διαδικασίες των διαφόρων τελετών, όπως, η έλξη καλών πνευμάτων ή αντιστρόφως οι ξορκισμοί κακών πνευμάτων (συγκέντρωση θετικής ενέργειας – διάσπαση αρνητικής ενέργειας), σε πολλές περιπτώσεις είχαν αποτελέσματα, διότι μέσω αυτών των διαδικασιών διογκώνονταν η μάζα της ενεργείας, «Θέλησης των Ψυχών». Με παρόμοιο τρόπο, ακόμη και σήμερα, μπορούν πολλές ψυχές μαζί να ενώσουν την δύναμη τους για έναν σκοπό (συγκέντρωση ενέργειας). Γι’ αυτό εξάλλου η κάθε θρησκεία, ορίζει συγκεκριμένες ώρες ή μέρες για την συγκέντρωση των πιστών, με σκοπό την ομαδική προσευχή. 

Εάν ο σκοπός είναι καλός, τότε «ο σκοπός Αγιάζει τα μέσα». Αλλά και αντιστρόφως.. το κακό θα επιστρέψει στον αποστολέα του !



Δυστυχώς.. οι επιθυμίες για συναισθηματική ολοκλήρωση ή ηθική ικανοποίηση, ορισμένες φορές φτάνουν σε σημείο να γίνονται Έμμονες, τις οποίες οι άνθρωποι από αρχαιοτάτων χρόνων αναζητούν να τις εκπληρώσουν έστω και μέσω μεταφυσικών τρόπων. Τότε συμβαίνει οι βαθύτερες επιθυμίες μας να μας κάνουν να εθελοτυφλούμε – να παραβλέπουμε την πραγματικότητα.. και τότε μας ικανοποιεί – μας ανακουφίζει μόνο αυτό που εμείς θέλουμε να ακούσουμε ή να δούμε ως αποτέλεσμα.


Αυτές λοιπόν οι ανθρώπινες αδυναμίες όσο περισσότερο μεγαλώνουν.. τόσο περισσότερο θα τις εκμεταλλεύονται οικονομικά κάποιοι επιτήδειοι, και τόσο περισσότερες μορφές μαντείας και μαγείας θα εξελίσσονται. 

Οι διάφορες διαδικασίες με σκοπό τον εντυπωσιασμό, δηλαδή για να μας βάλουν μέσα σε ένα κλίμα μυστηρίου.. είναι απομιμήσεις παλαιών εποχών, που το επίπεδο των γνώσεων του ανθρώπου δεν ήταν σε θέση να ερμηνεύσει ’’Το Ανεξήγητο’’ .. και τότε όπως προαναφέρω, η μαγεία ήταν η μόνη εξήγηση. 


Στις μέρες μας, τα «μαγικά βότανα και μαγικά λυχνάρια», είναι σενάρια αχαλίνωτης φαντασίας. Επομένως με την ίδια λογική, θα πρέπει να βλέπουμε και όσα περιστρέφονται γύρω απ’ την λεγόμενη μαύρη μαγεία, και το μυστήριο που υποτίθεται ότι υπάρχει σε αυτήν. Στην πραγματικότητα πρόκειται για «Πλύση Εγκεφάλου», για να επιβεβαιωθούμε, για αυτό που εμείς έχουμε ανάγκη !!. 

*Ένστικτο και Διαίσθηση: 

Συνήθως χρησιμοποιούμε αυτές τις δύο λέξεις, εννοώντας το ίδιο πράγμα. Εδώ όμως θα πρέπει να κάνουμε σαφές ότι το Ένστικτο είναι έμφυτο χάρισμα, που μέσω αυτού λειτουργεί η διαίσθηση. Όλοι μας ερχόμαστε στην Γή εφοδιασμένοι με τα Πρωτογενή Ένστικτα, απαραίτητα για την επιβίωση μας, κι όχι μόνο στο αρχικό στάδιο της ζωής μας, αλλά στην συνέχεια, εάν ο εγκέφαλος δεν είναι σε θέση να προφυλάξει την ψυχή μας. 


Η διαίσθηση αρχίζει να αναπτύσσεται μέσα από το υλικό που αποθηκεύεται στο αρχείο του εγκεφάλου, και ασφαλώς καλλιεργείται όλο και περισσότερο με δική μας θέληση. Η διαίσθηση μας προειδοποιεί για όσα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε και πολύ πιθανόν θα πρέπει να γνωρίζουμε, ώστε να προετοιμαστούμε. 

Η διαίσθηση μας οδηγεί σε μηχανικές αντιδράσεις. Με τον ίδιο τρόπο μας δημιουργεί σκέψεις που οδηγούν σε εμπνεύσεις, έως και εφευρέσεις. Η διαίσθηση σε πολλές περιπτώσεις μας δημιουργεί εικόνες και ήχους με τα αντίστοιχα συναισθήματα, τα οποία στο σύνολο τους μας δίνουν την έντονη πεποίθηση πως αυτό που μας ’’μεταδόθηκε’’, συνέβη –συμβαίνει – θα συμβεί. 


Σε κάποιους ανθρώπους η διαίσθηση είναι πολύ πιο ανεπτυγμένη, απ’ ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων. Σε σημείο να αντιλαμβάνονται έως και τις σκέψεις των άλλων, «να διαβάζουν τις σκέψεις» όπως συνηθίζεται να λέγεται. Αρκετοί από αυτούς την καλλιεργούν για καλούς σκοπούς, και αυτοί μας θυμίζουν τους «μάγους – μάντεις» των παλαιών εποχών. Κάποιοι άλλοι, την κάνουν κερδοφόρο επάγγελμα. Στην ουσία “επιβεβαιώνουν ” αυτά που θέλει ο άλλος να ακούσει, ή υπόσχονται αυτά που διακαώς θα ήθελε ο άλλος να του συμβούν. Έστω και με αθέμιτο τρόπο !!. 


Πιστέψτε το, ως δια μαγείας δεν μας χαρίζεται τίποτα, και ούτε ασφαλώς υπάρχουν μαγικά κόλπα για να πλάσουμε στα μέτρα μας μια ποθητή κατάσταση. Πόσο μάλλον, για να εμφυτεύσουμε σε κάποιο άτομο συναισθήματα, τα οποία ακόμη και να τα είχε κάποτε για εμάς, έχουν πλέον εξανεμιστεί !!. 


Όσο δε αφορά τις Αστρολογικές προβλέψεις, με όποια μέθοδο ο καθένας κι αν τις εξετάζει, αυτές στηρίζονται στην επιστήμη της Αστρονομίας, και αποτελούν άλλο κεφάλαιο. Και σε αυτήν την περίπτωση όμως, θα σας έλεγα «παν μέτρον άριστον» !!. 



Οι αρχαίοι μας πρόγονοι έλεγαν «συν Αθηνά και χείρα κίνει» .. που αυτό σημαίνει, 

«μην περιμένεις το θαύμα, εάν δεν κάνεις και εσύ κάτι από μόνος σου» !!. 






ΜΑΡΙΑΝΝΑ
*Σύμβουλος σχέσεων - Ψυχαναλύτρια, Ψυχοερευνήτρια - Μελλοντολόγος*


Pages