Αναγνώρισε τους τοξικούς ανθρώπους… και φύγε - Point of view

Εν τάχει

Αναγνώρισε τους τοξικούς ανθρώπους… και φύγε





Η κυριαρχία και ο έλεγχος, η άγνοια των αναγκών και των συναισθημάτων, η έλλειψη ενδιαφέροντος για τη ζωή σας είναι χαρακτηριστικά της ιδιοσυγκρασίας των τοξικών ανθρώπων. Στην ουσία φαίνεται να βλέπουν τους άλλους ανθρώπους ως εργαλεία αντί για πλήρη και αυτόνομα όντα.

Μπορεί να αναρωτιέστε τώρα: Ποιος τους ανέχεται;

Οι τοξικοί άνθρωποι ζουν κοντά σε άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Όταν δεν μπορείτε να εκτιμήσετε τον εαυτό σας, είναι δύσκολο να τον υπερασπιστείτε. Προφανώς ένας από τους στόχους με την έλευση της νέας χρονιάς είναι η επιλογή των ανθρώπων που θα σας περιβάλλουν. Αφήστε τα τοξικά άτομα του 2014 και αισθανθείτε ανακούφιση, υγεία και ηρεμία. Ποια είναι, λοιπόν, τα χαρακτηριστικά των τοξικών ανθρώπων; Όχι τίποτα άλλο, απλά για να μην διώξετε τους λάθος ανθρώπους!

Έχουν απόλυτο έλεγχο

Μια αρκετά μεγάλη ένδειξη ότι κάποιος είναι ένα τοξικό πρόσωπο είναι αν έχει υπερβολικό έλεγχο πάνω σας. Αν και πολλοί από εμάς έχουμε τον έλεγχο των καταστάσεων, υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα σε κάποιον που του αρέσει η τάξη και κάποιος που προσπαθεί να χειραγωγήσει τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά του. Εάν αισθάνεστε τον απόλυτο έλεγχο από κάποιο πρόσωπο, τότε ήρθε η ώρα να απομακρυνθείτε.

Ζηλεύουν

Ένας άλλος τρόπος που κάποιος μπορεί να έχει τοξική δύναμη στη ζωή σας είναι με το να ζηλεύει συνεχώς τα επιτεύγματά σας. Οι άνθρωποι που είναι κοντά σας πρέπει να χαίρονται κάθε φορά που πετυχαίνετε. Έτσι εάν αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να μοιραστείτε τα καλά νέα με κάποιο άτομο, σηκώστε την κόκκινη κάρτα.

Λένε ψέματα

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι τοξικοί άνθρωποι είναι ψεύτες. Δεν έχει σημασία αν αυτό το άτομο λέει μεγάλα ή μικρά ψέματα. Οι άνθρωποι που έχουν τη μεγαλύτερη θετική επίδραση πάνω μας είναι άνθρωποι που μπορούμε να εμπιστευτούμε. Η επαφή με ανέντιμους ανθρώπους συνηγορεί αναπόφευκτα προβληματικές καταστάσεις.

Παίζουν το θύμα

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο οι τοξικοί άνθρωποι μπορεί να είναι επιβλαβείς είναι όταν παίρνουν τον ρόλο του θύματος. Παρά το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να είναι πειστικοί ως προς το γιατί μία κατάσταση είναι πολύ χειρότερη για αυτούς, αν κάποιος ισχυρίζεται συνεχώς ότι έχει ταλαιπωρηθεί περισσότερο από τη ζωή μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι δεν είναι καλή η συναναστροφή μαζί τους.

Κουτσομπολεύουν

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό των τοξικών ανθρώπων είναι η ισχυρή όρεξη για κουτσομπολιό. Δεν απουσιάζει μόνο η συζήτηση επί της ουσίας, αλλά φαίνεται πως η ροπή προς το κουτσομπολιό είναι επίσης γέννημα της φαντασίας. Αν είστε συνεχώς με κάποιον που συνεχώς κουτσομπολεύει, είναι πιθανό να έχει την ίδια έλλειψη σεβασμού για εσάς.

Νοιάζονται για τον εαυτό τους

Οι τοξικοί άνθρωποι συνήθως νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους. Εάν το εν λόγω πρόσωπο δεν βρίσκει ποτέ χρόνο για εσάς (αλλά είστε διαρκώς πρόθυμοι να τους βοηθήσετε), είναι μια τεράστια ένδειξη ότι ο χρόνος τους είναι πιο σημαντικός από εσάς. Εάν συχνά έρχεστε σε επαφή μαζί τους, αλλά δεν νοιάζονται για την καθημερινότητά σας, αποτελεί μια νοσηρή κατάσταση.

Είναι αρνητικοί

Όντας υπερβολικά αρνητικοί και επικριτικοί είναι ένας ακόμη λόγους να τους απομακρύνετε από τη ζωή σας. Όταν προκύψουν απρόβλεπτα προβλήματα, το πρόσωπο αυτό θα παραπονεθεί χωρίς κανένα τέλος και θα σας κατηγορήσει πάρα πολύ. Δεν έχει σημασία πόσο καλά περνάτε το βράδυ σας έξω, θα είναι πάντα πολύ απασχολημένος με το κινητό του, το μαγαζί θα είναι ακριβό, έξω είχε πολύ κίνηση ή ο κόσμος είναι απαίσιος… Πάντα κάτι αρνητικό θα σχολιάσει.

Είναι αλαζόνες

Ομοίως, οι τοξικοί άνθρωποι είναι συχνά αλαζόνες. Βλέπουν τον εαυτό τους ως το πιο έξυπνο άτομο στην παρέα και το μόνο κατάλληλο πρόσωπο για την εκτέλεση των καθηκόντων. Ίσως η σταθερή αρνητικότητά τους πηγάζει από αυτή την αλαζονεία, καθώς φαίνεται ότι ξέρουν πάντα τον "σωστό" τρόπο για να φέρουν εις πέρας τα καθήκοντα.

Έχουν πάντα δίκιο

Τέλος, οι τοξικοί άνθρωποι συχνά προσπαθούν να κυριαρχήσουν σε κάθε συνομιλία. Όπως σημειώθηκε παραπάνω, θεωρούν ότι είναι έξυπνοι, ενώ οι υπόλοιποι είναι ανόητοι. Έχουν την ικανότητα μάλιστα μικρές και χιουμοριστικές συνομιλίες να τις μετατρέπουν γρήγορα σε βίαιες συγκρούσεις. Όταν κάποιος βλέπει μια συνομιλία ως μια πρόκληση που πρέπει να κερδίσει, είναι σχεδόν αδύνατο να έχουμε μια υγιή σχέση μαζί του.

via

Pages