Είσαι γυναίκα και πιστεύεις στον Θεό; Συγχαρητήρια, έχασες! - Point of view

Εν τάχει

Είσαι γυναίκα και πιστεύεις στον Θεό; Συγχαρητήρια, έχασες!




“Γενικά όμως είναι ένα σκουλήκι η γυναίκα, που σέρνεται, η κόρη του ψεύδους, ο εχθρός της ειρήνης. Ο κατάλογος των αμαρτημάτων και των αδυναμιών της είναι ατελείωτος. Είναι ελαφρόμυαλη, φλύαρη και ακόλαστη. Πάνω απ’ όλα είναι παθιασμένη με την πολυτέλεια και τις δαπάνες. Φορτώνεται με κοσμήματα, πουδράρει το πρόσωπό της, βάφει τα μάγουλά της με κοκκινάδια, βάζει μυρωδικά στα ρούχα της και έτσι γίνεται θανάσιμη παγίδα για τον εκμαυλισμό των νέων μέσω όλων των αισθήσεων. Όσος κι αν είναι ο πλούτος, δεν επαρκεί για να ικανοποιήσει τη γυναικεία επιθυμία. Μέρα και νύχτα η γυναίκα δεν σκέφτεται τίποτε άλλο παρά το χρυσάφι και τα πολύτιμα πετράδια, τα υφάσματα και τα κεντήματα, τις κρέμες και τα αρώματα. Αν δεν υπήρχε η σεξουαλική επιθυμία, κανένας άντρας με τα σωστά του δεν θα ήθελε να μοιράζεται το σπίτι του με μια γυναίκα και να υφίσταται τις επακόλουθες ζημιές, παρά τις οικιακές εργασίες που εκτελεί. Γι’ αυτό το λόγο ο Θεός, γνωρίζοντας την ελεεινή της φύση, την προίκισε με το όπλο της σεξουαλικότητας…” .
(Ενδιάμεση απορία: τη γυναίκα ο Θεός την έκανε σε Windows Millenium;)
Πριν βγει ο Ελληνικός Μισογυνικός Σύλλογος «Είναι Όλες Πόρνες, Εκτός Από Αδερφές και Μάνες» και με σηκώσει στα χέρια και πριν έρθουν έξω από το σπίτι μου με δαυλιά και τσουγκράνες ξώβυζες Φέμεν να μου αλλάξουνε τα φώτα, να πω ότι τον πρόλογο δεν τον έγραψα εγώ, αλλά ο ένας από τους τρεις ιεράρχες μας, ο Χρυσόστομος. Δηλαδή φαντάσου να μην τόνε λέγανε Χρυσόστομο τι θα έλεγε το στόμα του, αλλά άλλη ιστορία αυτή. Ο Χρυσόστομος, λοιπόν, και το λέω για τους αρχάριους, στο 4-3-3 που θα έπαιζε η ορθόδοξη θρησκεία μας σε ποτέντσιαλ ματς με τον Βουδισμό ή το Ισλάμ ή και κάποιο άλλο δόγμα χριστιανισμού ασούμε, θα ήταν στο κέντρο της επιθετικής τριάδας, την οποία, την οποία λέγω, θα απάρτιζαν οι τρεις ιεράρχες. Ασίστ, γκολάκια, πανηγυριζμοί, «βάλε φωτιά να ψήσουμε τ’ αρνιά» και τέτοια.
Και λέω και για τα άλλα δόγματα γιατί ακόμα και μεταξύ χριστιανώνε ο καθένας θεωρεί ότι η δική του φάση λατρείας του Θεού είναι η σωστή και όλοι οι άλλοι ναι μεν πιστεύουνε τα ίδια, αλλά όχι ακριβώς, οπότε εμείς είμαστε οι σωστοί, ο γαύρος του Θεού, κάθε χρόνο πρωτάθλημα. Μέχρι που ονομάσανε ολόκληρο δόγμα ορθόδοξο, ξεκάθαρα δηλαδή ότι «όλοι οι άλλοι είστε ηλίθιοι, εμείς ξέρουμε». Τέλος πάντων, ξεφεύγω. Το θέμα μας είναι το εξής. Γυναίκες και θρησκεία. Και ερωτώ. Εμείς οι άντρες μια χαρά είμαστε με τη θρησκεία. Γιατί να μην πιστεύουμε; Μπορώ να σου βρω και άπειρες δικαιολογίες. Πρώτον, μπορούσαμε πάντα να πνίγουμε τον πλανήτη στο μπλάντμπαθ, χαλαρά κιόλας.
– Εεεε, θα θέλαμε να βάψουμε τον κόσμο στο αίμα, αλλά, ρε γαμώτο, θα παρεξηγηθούμε.
– Καλά, ρε, δεν μάθατε ακόμα; Βάλτε ένα σταυρό μπροστά, ακονίστε τα σπαθιά σας και σφάχτε αβέρτα. Θα πούμε ότι ήταν άπιστοι και ότι ο Θεός μας διέταξε και τα κάναμε όλα στο όνομά του.
– Ωραία τα είπες, μάστορα, αυτό και θα κάνουμε! Και το κάνανε. Υπατία, Σταυροφορίες, κατάκτηση της Νέας Γης, μην τα ξαναλέμε.
Δεύτερον, μας βολεύει ώστε η σχέση ανδρών και γυναικών να είναι σαν του τσιφλικά στην Αμερική με τα βαμβακοχώραφα με τους μαύρους δούλους το 1820. Η γυναίκα είναι υπό, η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα, άιντε, μωρή, σιδέρωσε καμιά κάλτσα, μεγάλωσέ μας τα παιδιά ενώ εμείς είμαστε στο καφενείο και παίζουμε τάβλι πίνοντας κρασά, γιατί δεν είναι, μωρή, καθαρό το πουκάμισο, και μετά κάτσε να σου ρίξω και κάνα τεμάχιο, γιατί εκτός του ότι έχω φουσκωμάρες, είναι και το συζυγικό σου καθήκον.



Βασικά… χμμμ… όλα αυτά είναι τα συζυγικά σου καθήκοντα. Και δεν το λέω γω. Ο Χρυσόστομος. Οπότε αν θες να είσαι καλή χριστιανή, μόκο.

Τρίτον, όοοοοοχι, δεν γίνεται μόνο στον χριστιανισμό. Στην Ινδία βιάζουνε ομαδικά γυναίκες και μετά τις πετσοκόβουνε κιόλας, αλλά προς Θεού ή προς Βισνού, μην περάσει γελάδα το δρόμο. Σταματάει το τρένο, περιμένουνε δύο ώρες να δεήσει η Κάλι να κουνήσει την κωλάρα της η γελάδα, την παρακαλάνε όλοι μαζί «έλα, χρυσό μου, έχουμε και να κάψουμε το πτώμα του θείου Ραμαζαντραχβί στον Γάγγη και μετά να πάμε να κάνουμε μπάνιο μέσα», και αν τελικά δεν θέλει η γελάδα να φύγει, φεύγουνε αυτοί.

Οπότε Γυναίκα – Γελάδα διπλό ημίχρονο, διπλό τελικό στην Ινδία. Μπράβο και σε σένα, Ινδή πιστή. Όταν μετεμψυχωθείς, θα σου ξηγηθούμε διπλή βούλα στο μέτωπο. Στο Ισλάμ γίνονται τα καλύτερα. Αν πέσεις σε καλή χώρα και γλιτώσεις την κλειτοριδεκτομή, σε περιμένει η τελευταία λέξη της μόδας. Στην καλύτερη μαντίλα, στη χειρότερη μια ατομική πάνινη φυλακή από κεφάλι μέχρι αστράγαλο με σίδερα στα μάτια. Επίσης, ο άντρας, άμα τον παίρνει οικονομικά, μπορεί επίσημα να έχει όσα γκομενάκια θέλει, με την ευχή του Θεού κιόλας και με ιμάμη και κομπάδρο. Αν είσαι όμως γυναίκα και πιστέψουνε ότι αμάρτησες, έχεις δεν έχεις αποδείξεις, στην πλατεία για πετροβόλημα και αποκεφαλισμό.
Οπότε Κοτρόνα – Γυναίκα άσος και το κλειδώνει ο ΟΠΑΠ γιατί κάτω από 1,05 απόδοση δεν λέει να το παίξεις.
Οπότε κλείνω με ερώτηση. Πιστή αυτού του κόσμου, γιατί, παιδάκι μου; Εγώ να πιστεύω το καταλαβαίνω, με βολεύει.
Γιατί; Απαντήστε μου σας παρακαλώ.

Κώστας Σαλαπας / μουσικός

Pages