Το κινητό του άλλου - Point of view

Εν τάχει

Το κινητό του άλλου



Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζητηση είχα την Κυριακή με έναν φίλο μου.
Δεν θυμάμαι γιαί μου είπε κάποια στιγμή:
-Μερικές φορές έχουμε πληροφορίες, που δεν χρειάζεται να έχουμε.
-Δηλαδή.
-Ρε παιδί μου, ένα ζευγάρι είναι αγκαλιά στο κρεβάτι και λένε για μένα που είμαι φίλος τους. «Πωπωπω η μητέρα του είναι χαζή!»» «Πωπωπωπω Ναι…ναι!!!!» Κάποια στιγμή χωρίζουν και  εκείνος ή εκείνη μου λέει: «Ελεγε ότι έχεις χαζή μάνα!». Θυμώνω εγω για μια πληροφορία που κανονικα δεν έπρεπε να’χω.  Δεν ειπώθηκε για να φτάσει στα αυτιά μου…. ούτε ειπάθηκε όπως μου είπώθηκε.
Μου μαυρίζεται η ψυχή χωρίς λόγο.
-Εχεις δίκιο… κάτιν σαν να ψάχνεις το κινητο του άλλου.
-Ακριβώς. Μαθαίνεις μια πλήροφορία που δεν είναι για σένα. Μπορεί να σου καταστρέψει τη ζωή αυτό.
-Είναι σαν κάποιος να μπορούσε να δει τί κάνω σπίτι μου όταν είμαι μόνος. Ναι… ναι… γι” αυτο και βλέπεις ανθρωπους που τους παρακολουθεί μια κρυφή κάμερα συνήθως να είναι ένας μαλάκας και μισός…ενώ δεν είναι… είναι πληροφορία που κανονικά δεν πρέπει να χεις.
-Μπαίνει ο άλλος στα μεσεντζερ της γυναίκας του και διαβάζει τι λέγανε με την κολλητή της όταν κάνανε διακοπές μόνες στην Ικαρία…και φρικάρει…και αρχίζει να εξηγεί πράγματα… και την αντιμετωπίζει αλλιώς…ζηλεύει… πράγματα που δεν θα συνέβαιναν ποτέ αν δεν είχε την πληροφορία που δεν επρεπε ναχει… οι δυο φίλες αυτα που μοιραζόντουσαν δεν τα έγραφαν για να τα διαβάσει αυτός.



Αν οι άνθρωποι μπορούσαν να διαβάσουν τη σκέψη του άλλου…δεν θα είχαν φίλους…δεν θα καψουρευόντουσαν ποτέ… και ο ένας θα σκότωνε τον άλλον με την πρώτη ευκαιρία… σήμερα με την τεχνολογία αυτο έχει αρχίσει και γίνεται σχετικά εύθραυστο… Ενα λάθος να γίνει ο άλλος θα μάθει για σένα χίλιες πληροφορίες που δεν θα τις μάθαινε ποτέ.
Δηλαδή τι με νιάζει εμένανε πώς κάνει σεξ η γυναικα του ξαδέλφου μου…. Μα δεν με νιάζει καθόλου όμως…και δεν θέλω και να ξέρω από πάνω… γιατιν αν μάθω τότε θα την βλέπω με άλλο μάτι… πιθανότατα να την κρινω κιόλας… πιθανότατα να τη σιχαθω κ.λ.π. πράγμα που δεν θα συνέβαινε αν δεν είχε φτάσει με κάποιον τρόπο η πληροφορία.
Τις μεγαλύτερες παρεξηγήσεις τις έχω πάθει στο τσατ. Αλλο λέω…άλλο καταλαβαίνει…άλλο λέει…άλλο καταλαβαίνω… στη διάρκεια παίζει και να το σώσεις… Μεγάλο μπέρδεμα.
Σκεφθείτε τωρα να διαβάσει αυτη τη συνομιλία ένας τρίτος… που δεν τον αφορά… δεν γράφτηκε για να τη διαβάασει εκείνος… όμως τα  scripta τα γαμημένα manent. Aντε να του εξηγήσεις τώρα εκείνη τη στιγμή της; σημειολογία ενός τσατ. Με τίποτα όμως… γιατί; επειδή πήρε μια πληροφορία που δεν θα πρεπε ναχει.
Κάποτε με κυνηγούσε ένας παντρεμένος ….δεν είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου…και το αστείο είναι ότι εγώ δεν πάω με παντρεμένες… γιατι μια φορά που πήγα κτυπησε το κουδούνι …άσπρισε εκείνη … εγινα αϋλος έγω…αλλά ευτυχώς ήταν μια γειτόνισσα,,, ημουν 35 τότε… μου ξανασηκώθηκε στα 37… με κυνηγουσε λοιπόν ένας παντρεμένος ότι του πηδούσα τη γυναίκα… την οποία δεν πηδούσα …νοτ ιβεν κλοουζ… Φίλη μου ήταν και μάλιστα πολλά χρόνια… και είχαμε ανεση… διαβασε το τάμπλετ της που μωρό μου την ανέβαζα και μωρο μου με κατεβαζε…μόνο που απλώς δεν ηξερε ότι έτσι λέμε πάντα ο ένας τον άλλον εδώ και 20 χρόνια…γιατι η φίλη μου είναι ζουμπουρλούδικος και γουτσου γούτσου τύπος…
-Την πηδάς!
-Οχι ρε συ… (τον γνωριζα τον άνθρωπο)…
-Την πηδάς…
-Νατονε πάλι!
-Τότε γιατι της έγραψες ότι «το κραγιόν της ήταν  κάβλά»
-Γιατι είναι φιλη μου 20 χρόνια…και γιατι έτσι μιλούν οι φίλοι αναμεταξύ τους…δεν θα της τολεγα ποτέ αν ήσουν εσύ π.χ. μπροστά…
-Α ωστε το παραδεχεσαι…
-Αααααααααααα! Αλλο λέω….
-Την πηδάς!
-Ρε κατσε με τα καλά σου λέμε…
Του είπα την  ιστορία με την παντρεμένη και το κουδούνι….
-Αααα ωστε συνηθίζεις να γαμάς παντρεμένες…
Ο τύπος δεν παιζότανε…
Ετσι πήγε όλη η βραδιά….
Στο τέλος αποκαμωμένος μου είπε…
-Ρε δεν πα να τη γαμάς…τίγκα στην κυταρίτιδα είναι…
-Είδες;
-Τί να δω;
-Αν την πηδούσα λες να μην τοξερα;
Ουψ λειτούργησε… κι έφυγε… Φυσικά δεν ξανα’δα τη φλη μου… Κρίμα και αγαπιόμασταν…
Ρωταω εγώ τώρα… ότι η φίλη μου είναι τίγκα  στην κυταρίτιδα γιατί έπρεπε να το ξέρω;

Pages