To μυστικό όπλο για νέες γνωριμίες - Point of view

Εν τάχει

To μυστικό όπλο για νέες γνωριμίες

Ομαδοποιήσου

Το να κάνεις νέες γνωριμίες είναι μεγάλη πρόκληση αλλά στην αναζήτηση νέων επαφών παραβλέπουμε το μεγαλύτερο όπλο μας.
Είναι οι γνωστοί μαςτα άτομα αυτά που έχουν παραμείνει στο "πλάι" , με τους οποίους έχουμε μεν επικοινωνία αλλά όχι συχνές επαφές. 


Μήπως να πυκνώσουν οι επαφές; 
Ακόμη κι αν αισθάνεσαι πως δεν έχεις φίλους, σίγουρα υπάρχει ένας κύκλος ανθρώπων με τους οποίους συναναστρέφεσαι αραιά και πού, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν σε ενδιαφέρουν ή δε ταιρίαζετε. Ίσως να είανι οι αυξημένες υποχρεώσεις ή η κίνηση που ποτέ δεν έγινε εκατέρωθεν για να αυξηθούν οι επαφές.  Ο αυξανόμενος κοινωνικός κύκλος δίνει ευκαιρίες στο να συναντήσεις νέους ανθρώπους και να κάνεις νέες φιλίες. Κι αυτό δε σημαίνει πως ξεκιινάς απαραίτητα από το μηδέν.

Δε χρειάζεται πίεση
Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να πέσεις σε… "τοίχο". Σε μερικές περιπτώσεις υπάρχει λόγος που η επικονωνία έχει παραμείνει σε επίπεδο "αραιά και πού". Αν ισχύει αυτό, δε χρειάζεται να πιέσεις καταστάσεις. Μια φιλία χτίζεται στην αμοιβαιότητα κι αν δεν υπάρχει αυτή απλά δεν υφίσταται.



Πώς να κάνεις την πρώτη κίνηση: Μερικές συμβουλές
  • Στείλε ένα απλό μήνυμα. Ένας χαιρετισμός, μια φιλοφρόνηση είναι αρκετά για να ξεκινήσει η κουβέντα. 
  • Νοιάσου γι΄αυτούς και για τα προβλήματα τους. Είναι το πρώτο που θα εκτιμηθεί. 
  • Ξεκίνα κάποιο ομαδικό χόμπι! 
  • Επανασυνδέσου με μέλη της οικογένειας που έχεις χάσει επαφή όπως για παράδειγμα τα ξαδέρφια. Μπορείτε να αποκτήσετε σχέσεις φιλικές ή να σε εντάξουν στον δικό τους φιλικό κύκλο. 
  • Προσπάθησε να μη βάλεις στο περιθώριο φίλους που αλλάζουν οικογενειακή κατάσταση. Ακόμη κι αν μια φίλη κάνει παιδιά, παραμένει στενό σου πρόσωπο. Κι επίσης μπορεί να σε εντάξει στον κύκλο των φίλων του άντρα της.


Pages