Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα η φωτογραφία προφίλ; - Point of view

Εν τάχει

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα η φωτογραφία προφίλ;



Μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα μόνο και μόνο από τη φωτογραφία κάποιου στα Social Media; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η φωτογραφία που κάποιος επιλέγει να βάλει στο προφίλ του δείχνει πολλά για το χαρακτήρα του. Κάνε ένα πείραμα και δες αν τα παρακάτω ισχύουν για εσένα ή τους φίλους.
Οι χρήστες του Twitter που είχαν επιλέξει μια εικόνα προφίλ με υψηλή αισθητική ποιότητα και αυξημένη αντίθεση, δεν είχαν θολές εικόνες αλλά έδιναν σημασία στην καθαρότητα είχαν πιο εξωστρεφείς προσωπικότητες. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα επέλεγαν φωτογραφίες προφίλ με περισσότερα άτομα, πέρα από τον εαυτό τους.
Αλλά και οι ντροπαλοί είχαν πολύχρωμες με μόνη διαφορά ότι είναι πιο θολές κι όχι με μεγάλη ευκρίνεια, συχνά με χαμηλότερο φωτισμό.
Λιγότερο χρωματιστές φωτογραφίες, μουντές και σκοτεινές δείχνουν αρνητικά συναισθήματα με πιο συχνό αυτό του θυμού ενώ το χαμόγελο δείχνει σαφέστατα πως ο χρήστης είναι σε καλή διάθεση,
Οι πιο… νευρωτικοί χρήστες έτειναν να έχουν μια απλή καθημερινή φωτογραφία δίχως έντονα χρώματα ενώ σπάνια εμφάνιζαν πρόσωπο στο λογαριασμό προφίλ τους, προτιμώντας κάποιο τοπίο.

Pages