Δε μπορείς να γίνεις αγαπητός, μπορείς όμως, να γίνεις αγαπήσιμος - Point of view

Εν τάχει

Δε μπορείς να γίνεις αγαπητός, μπορείς όμως, να γίνεις αγαπήσιμος



Δε μπορείς να κάνεις ανθρώπους 
που δεν ενδιαφέρονται για σένα,
να σε αγαπήσουν. 
Και ούτε χρειάζεται.
Κανείς δε νοιάστηκε με το ζόρι.

Ακόμα κι αν προσπαθήσεις πολύ να το πετύχεις, θα διαπιστώσεις πως πρόκειται για μια ματαιοπονία, να προσπαθείς να αλλάξεις τις προτιμήσεις κάποιου σε τόσο προσωπικά θέματα. Εσύ μπορεί να θεωρείς ότι έχεις όλα τα καλά του κόσμου και πώς γίνεται κάποιος να μη σε θέλει στη ζωή του. Όμως, παραλείπεις κάτι πολύ σημαντικό: ο καθένας μας έχει πολύ διαφορετικά βιώματα, που τον έχουν διαμορφώσει με ένα συγκεκριμένο τρόπο, εκείνον και τις ανάγκες του και τα θέλω του. Οπότε, μπορεί απλά να μην ταιριάζετε.

Μπορείς, όμως, να γίνεις αγαπήσιμος…




Αγαπήσιμος είσαι μόνο όταν έχεις αποδεχθεί εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου και τον έχεις αγαπήσει. Για όλους υπάρχουν άτομα, με τα οποία θα μπορούσαν να ταιριάξουν, όμως, για να προσελκύσεις τους ανθρώπους που θέλεις να έχεις στη ζωή σου, πρέπει καταρχάς εσύ να εκφράσεις ξεκάθαρα ποιος θέλεις να είσαι.
Αγαπήσιμος είσαι όταν είσαι αυθεντικός και έχεις μια ιδιαίτερη ταυτότητα που ξεχωρίζει μέσα στο πλήθος (για να είσαι αναντικατάστατος πρέπει να είσαι μοναδικός)
…όταν μπορείς να ανοιχτείς…για να σε αγαπήσουν οι άλλοι πρέπει να τους αφήσεις να το κάνουν, γι’ αυτό κατέβασε τις πανοπλίες που τόσο καλά σε προστατεύουν, γιατί παράλληλα σου στερούν την ουσιαστική επικοινωνία και την αληθινή ανθρώπινη επαφή. Άλλωστε, όταν εφάπτονται ανθρώπινοι κύκλοι, είναι μαγεία.
…όταν δεν υποκρίνεσαι τον τέλειο αλλά εμφανίζεσαι στους άλλους με τα ελαττώματα και τις αδυναμίες σου. Αυτά τα τρωτά σημεία και η συνακόλουθη ευαισθησία σε κάνουν μοναδικό. Μην τα θεωρείς ανεπιθύμητα και προσπαθείς να τα κρύψεις... γιατί κάποιοι θα σε αγαπήσουν γι’αυτά, αρκεί να τους αφήσεις.


Αγαπήσιμος είσαι όταν δεν αυτοαπορρίπτεσαι, δε μισείς τον εαυτό σου, δεν αυτομαστιγώνεσαι, δε νιώθεις ανεπαρκής και χωρίς αξία. Κάποιοι έχουν ξεχωρίσει κάτι ιδιαίτερο σε σένα. Δεν έχουν άδικο. Αυτούς μην τους διώχνεις, να τους φέρνεις πιο κοντά στη ζωή σου.
…όταν βγάζεις προς τα έξω το χαμόγελο και γενικά την καλύτερη πλευρά του εαυτού σου καθημερινά και όχι μόνο σε «ιδιαίτερες περιστάσεις»… μέρα χωρίς χαμόγελο είναι χαμένη μέρα.
Αγαπήσιμος είσαι όταν σκέφτεσαι και τους άλλους, νοιάζεσαι και για τις δικές τους ανάγκες, όχι μόνο για σένα.
…όταν δίνεις ευκαιρίες στους άλλους, πιστεύοντας στο καλό που κρύβουν μέσα τους, όταν τους δίνεις χώρο και χρόνο από τη ζωή σου, όταν τους αντιμετωπίζεις σαν κάτι ξεχωριστό…έτσι θα σου φερθούν και εκείνοι.



Pages