Κέρδισε τον σεβασμό των άλλων. Μπορείς! - Point of view

Εν τάχει

Κέρδισε τον σεβασμό των άλλων. Μπορείς!



Νιώθεις πώς φίλοι, γνωστοί, συγγενείς ή ακόμη κι τα αγαπημένα σου πρόσωπα δε σε σέβονται και δεν γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις για να το διορθώσεις. Είναι η ζήλια τους για την εμφάνιση σου; Το αίσθημα κατωτερότητας που νιώθουν; Η αρνητική τους διάθεση και η έλλειψη παιδείας;


Αντί να ρίχνεις τις ευθύνες στους άλλους αναλογίσου τι κάνεις λάθος. Το κλειδί για να κερδίσεις το σεβασμό το κρατάς ήδη και δεν είναι άλλο από τη συμπεριφορά σου. Σκέψου πόσο σεβασμό τρέφεις για τον εαυτό σου, αν σέβεσαι φίλους και συγγενείς, πώς συμπεριφέρεσαι εν ώρα εργασίας και στις κοινωνικές σου συναναστροφές και με πιο τρόπο συμπεριφέρεσαι όταν αποκτάς εξουσία. Κάνε την αυτοκριτική σου και θα λάβεις την απάντηση που ζητάς.
  • 6 βήματα για να κερδίσεις το σεβασμό
1. Ντύσου προσεγμένα
Το ντύσιμό σου και η εμφάνισή σου είναι πρώτη εικόνα του εαυτού σου γι’ αυτό και μια προσεγμένη εμφάνιση είναι καθοριστική για να κερδίσεις το σεβασμό των άλλων. Η συμπεριφορά τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών σε αρκετές περιπτώσεις εξαρτάται από το ντύσιμο σου. Μπορεί τα σούπερ καυτά σορτς να είναι στη μόδα αλλά το πιο πιθανό είναι να προκαταβάλεις αρνητικά τη γνώμη που θα σχηματίσουν για εσένα. Οι γυναίκες θα σε δουν ως πιθανή αντίζηλο ενώ οι άνδρες μπορεί να υποτιμήσουν την νοημοσύνη σου.


2. Μην υποτιμάς τον εαυτό σου:
Δώσε αξία και τον εαυτό σου και μην υποτιμάς τις δυνατότητες σου. Πώς θα σε σεβαστούν οι άλλοι αν εσύ η ίδια δε σέβεσαι τον εαυτό σου; Μάθε να εστιάζεις στα θετικά σου γνωρίσματα και να δέχεσαι τις αδυναμίες σου κερδίζοντας το χάρισμα της απόλυτης ευτυχίας. Με το να σκέφτεσαι θετικά αποβάλεις τα αρνητικά συναισθήματα, τονώνεις την αυτοπεποίθησή σου και γίνεσαι η φίλη – μαγνήτης. Ολοι θέλουμε να λαμβάνουμε θετική ενέργεια από τους γύρω μας ενώ ο αρνητισμός ποτέ δεν βοήθησε κανέναν. Σκέψου θετικά, φέρσου ευγενικά και θα κερδίσεις τον σεβασμό των άλλων.
3. Άλλαξε τις… κακές συνήθειες
Εάν η στάση σου και η συμπεριφορά σου ενοχλεί τους φίλους και τους γνωστούς προσπάθησε να την αλλάξεις. Μην κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου προβάλλοντας δικαιολογίες του τύπου «Έτσι είμαι εγώ και δεν μπορώ να αλλάξω». Εάν η συμπεριφορά σου υποτιμά, πληγώνει ή ενοχλεί τους άλλους ποτέ δεν θα μπορέσεις να κερδίσεις το σεβασμό τους. Μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις λέει μια παροιμία.
4. Μην κάνεις συμβιβασμούς σε αρχές και αξίες
Μην κάνεις συμβιβασμούς σε ζητήματα ηθικής και μην καταπατάς τις αρχές σου.Μένοντας σταθερή στις αξίες σου αποκτάς ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Κερδίζεις το θαυμασμό αλλά και τον σεβασμό όσων σε περιβάλλουν.


5. Να φέρεσαι με σεβασμό
Να είσαι ευγενική και να φέρεσαι με σεβασμό σε όσους σε περιβάλλουν ακόμη και αν τους αντιπαθείς. Εάν δεν μπορείς να φέρεσαι εσύ πρώτη στους άλλους σωστά, μην περιμένεις να το πράξουν αυτοί;
6. Μη γίνεσαι αδιάκριτη
Είναι καλό να δείχνεις ενδιαφέρον και να προσφέρεις τη βοήθειά σου, πρόσεξε όμως μην πέσεις στην παγίδα της αδιακρισίας. Να προσφέρεις τις συμβουλές σου και το χέρι βοηθείας μόνο όταν σου ζητηθεί διότι σε αντίθετη περίπτωση θα σου γυρίσει μπούμερανγκ.Κανένας δεν πρόκειται να σε σεβαστεί αν νιώσει ότι δεν σέβεσαι τον προσωπικό του χώρο και την ιδιωτική του ζωή. Ο σεβασμός κερδίζεται σταδιακά και με μικρά σταθερά βήματα.

Pages