Άξια Λόγου

[άξια λόγου][bleft]

Ψυχολογία

[ψυχολογία][threecolumns]

Πως επιδρά η φωνή σας στους γύρω σας;Υπάρχει κάτι ειρηνικό και ευγενικό σε κάποιον που μιλάει απαλά.


Πολλοί πιστεύουν, πως αυτό είναι ένα προτέρημα που είτε το’ χεις, είτε δεν το’ χεις. Και μέχρι κάποιο βαθμό αυτό μπορεί να είναι αλήθεια. Όμως το να μιλάει κάποιος απαλά είναι μια ικανότητα που μπορεί να την καλλιεργήσει. Αν το κάνετε, θα δείτε πως το κέρδος είναι μεγάλο και θα επιδράσει θετικά στην αγάπη που μοιράζεστε με τους γύρω σας.


Όταν μιλάτε πολύ γρήγορα και με δυνατή φωνή, η ενέργεια που στέλνετε στον κόσμο είναι φρενήρης ή νευρική. Παρόλο που οι προθέσεις σας μπορεί να είναι τελείως διαφορετικές, οι άνθρωποι γύρω σας νιώθουν πιεσμένοι ή ελαφρώς εκνευρισμένοι, πράγμα το οποίο τους ενθαρρύνει να λειτουργήσουν επιθετικά και με ένταση. Με άλλα λόγια, η φωνή σας τρέφει τον κύκλο της έντασης. Μεταφέρει μια μεγάλη ποσότητα δύναμης και εξουσίας και στέλνει ένα μήνυμα σε αυτούς που σας ακούν. Έτσι, αν στέλνετε μήνυμα ανυπομονησίας και εκνευρισμού, μπορεί, χωρίς να το καταλαβαίνετε, να μειώνετε τα συναισθήματα αγάπης, ηρεμίας και σεβασμού που υπάρχουν στους γύρω σας.

Είναι προφανές βέβαια πως ο καθένας μας έχει διαφορετική χροιά φωνής, ένα δικό του ταμπεραμέντο και ένα ξεχωριστό στιλ επικοινωνίας. Σίγουρα δε μπορείτε να αλλάξετε παντελώς τον τρόπο που μιλάτε, ή να προσποιηθείτε πως είστε κάτι που δεν είστε. Αυτό που εννοώ είναι να προσπαθήσετε να συνειδητοποιήσετε περισσότερο τον τρόπο που επιδρά η φωνή σας στους γύρω σας. Αν κάνετε μια προσπάθεια να μιλάτε λίγο πιο απαλά, θα ανακαλύψετε μερικές, σχεδόν άμεσες, αλλαγές στα συναισθήματα των γύρων σας που θα σας προκαλέσουν έκπληξη.

Θα νιώσετε πιο ήρεμοι και λιγότερο στρεσαρισμένοι. Καθώς χαμηλώνετε την ένταση της φωνής σας, θα ηρεμεί και το υπόλοιπο σώμα σας, όπως ακριβώς και το μυαλό σας. Μετά θα παρατηρήσετε πως, ενώ εσείς είστε πιο ήρεμος, το ίδιο συμβαίνει και με τους άλλους. Αυτό το τελευταίο αποτέλεσμα έρχεται σχεδόν μαγικά και είναι μια καλοδεχούμενη ανακούφιση για κάθε σχέση.
via
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Φιλοσοφία

[φιλοσοφία][threecolumns]

Μεταφυσικά

[μεταφυσικά][list]

Εκλεκτά

[εκλεκτά][twocolumns]

Πνευματικά

[πνευματικά][grids]

Απόψεις

[απόψεις][bsummary]