Αυτοί του Σύριζα είναι ...Σία και αράξαμε - Point of view

Εν τάχει

Αυτοί του Σύριζα είναι ...Σία και αράξαμε

Η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου 
που κατέλαβε έναν ολόκληρο καναπέ στο κέντρο του Ευντευκτηρίου

Παθαίνεις. Σηκώνεις τα χέρια μ' αυτά που βλέπεις. Μ' αυτά που συμβαίνουν μπροστά σου. Στις ημέρες σου, όχι πριν εκατό και 140 χρόνια. Που ανασύρουν από το μακρυνό παρελθόν ένα γεγονός που σου πετάει τα μάτια έξω, και απλά σχολιάζεις «Ρε, τι γινότανε τότε...».
Η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα, το «Θέμα», πρωτοσέλιδα, ξεμπροστιάζει την αναπληρώτρια υπουργό παιδείας συντρόφισσα Σία Αναγνωστοπούλου. Επειδή διόρισε διευθυντή του πολιτικού της γραφείου τον αδελφό της που εργάζεται σε ρεμπετάδικο της Πάτρας. Επειδή βόλεψε στο δημόσιο τον αδελφό της, σε θέση άσχετη με την όποια επαγγελματική του ιδιότητα.
Ποια ήταν η αντίδραση της κυρίας υπουργού; Αυτό είναι αίσχος, είπε. Θα κάνω μήνυση. Ο αδελφός μου δεν έχει διοριστεί πουθενά επί Σύριζα. Ούτε υπήρξε ποτέ διευθυντής του πολιτικού μου γραφείου.

Μπορεί να λέει ψέματα η κυρία; Αδύνατον. Μπορεί να είχε διορίσει τον αδελφό της, όπως έχουν κάνει άλλοι υπουργοί του Σύριζα που ψάξανε χαρτιά και φακέλλους για να δουν πως θα νομιμοποιήσουν αχρείαστους διορισμούς αδελφών, ανηψιών, εραστών και σία. Όχι, όμως, σκέπτεσαι, να μην είναι αληθινή η... διάψευση της υπουργίνας που στρέφεται ενάντια στην εφημερίδα. Αντε και την έχεις ικανή να διορίσει τον αδελφό της, όμως όχι να μην το παραδέχεται αν την κάνουν τσακωτή.
Η εφημερίδα τι λέει που έκανε μία αποκάλυψη... πατάτα; Που άδικα δυσφήμησε την κυρία Σία και μαζύ αυτοδυσφημήστηκε η ίδια η εφημερίδα.
Έτσι είναι. Χάνει την αξιοπιστία του ένα μέσο όταν κάνει αποκαλύψεις μαϊμού. Αποκαλύψεις που δεν αφορούν αληθινές ειδήσεις. Λοιπόν; Η εφημερίδα τουλάχιστον αναγνώρισε τη γκάφα της; Ζήτησε συγγνώμην από την υπουργίνα και τους αναγνώστες της;
Γι' αυτό σου λέω ότι μ' αυτά που τρέχουν μπροστά σου, παθαίνεις. Τρελλαίνεσαι. Επιτόπου έδωσε την απάντησή της η εφημερίδα. Και ποια ήταν αυτή; Είπαμε. Δεν είπαμε; Σαλτάρεις.
«Μας κάνει πλάκα η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου» ήταν η άμεση απάντηση της εφημερίδας. Ισχύει ό,τι γράψαμε. Ο ρεμπέτης αδελφός της διορίστηκε επί Σύριζα. Να, οι αποδείξεις.
Είμαστε τελειωμένοι. Αυτό είναι το σχόλιο. Τελειώσαμε, κυρίες και κύριοι. Δεν υπάρχουμε όταν υπουργός διαπράττει κάτι καταδικαστέο και δημόσια το αρνείται.







Pages