Η δυσφορία δεν είναι είναι τιμωρία, είναι σημάδι - Point of view

Εν τάχει

Η δυσφορία δεν είναι είναι τιμωρία, είναι σημάδι



5 πράγματα που καταλαβαίνουν 

όσοι τα έχουν καλά με τον εαυτό τους

Αν θες να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα ήταν καλό να καταλάβεις και να αποδεχτείς. Ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσεις τις πεποιθήσεις σου, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό, αλλά θα έχεις κάνει τα πρώτα βήματα για να βελτιώσεις αισθητά την ποιότητα ζωής σου.

woman-relaxing-on-couch1

1. Δεν μπορείς να ελέγξεις το πώς σκέφτονται οι άλλοι για σένα. Μπορείς να ελέγξεις το πώς θα τους αντιμετωπίσεις, αλλά δεν μπορείς να επηρεάσεις τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται ή μιλούν για σένα όταν δεν είσαι μπροστά.
2. Η αγάπη δεν είναι ανταγωνιστικό άθλημα. Οι άνθρωποι δεν επιλέγουν αυτούς που αγαπούν βάσει διαγράμματος σύγκρισης σωματικού βάρους και θετικών ιδιοτήτων. Η πραγματική αγάπη δεν έχει να κάνει με το πόσο καλά θα πείσεις κάποιον ότι είσαι αξιαγάπητος, αλλά με το αν θα αφήσεις τον εαυτό σου να αγαπηθεί για αυτό που πραγματικά είναι.
3. Η δυσφορία είναι σημάδι, όχι τιμωρία. Αν κάτι σου προκαλεί δυσφορία δεν είσαι έτοιμος να το κάνεις. Κάνε ένα διάλειμμα και πάρε ανάσα. Δεν είναι αυτή η στιγμή που πρέπει να αποφασίσεις να προσπαθήσεις ακόμα σκληρότερα.

good-morgen
4. Δεν υπάρχουν «καλές» και «κακές» εμπειρίες, υπάρχουν μόνο οι εμπειρίες που δέχεσαι και οι εμπειρίες που δεν δέχεσαι. Ή βλέπεις το όφελός τους ή όχι. Η ποιότητα της ζωής σου εξαρτάται από το πόσο "ανοιχτός" είσαι σε αυτό.
5. Πιθανώς δεν είσαι πραγματικά ο καλύτερος σε τίποτα, και δεν χρειάζεται να είσαι. Στην κοινωνία μας ιδιαίτερα, υπάρχει αυτή η πίεση να αναδειχθείς ως ο εκλεκτός, λες και η αξία σου μετρά μόνο όταν ξεπεράσεις όλους τους άλλους. Κάτι τέτοιο δεν θα σου επιτρέψει ποτέ να αποδεχτείς ότι είσαι αρκετά καλός σε κάτι και ότι μέχρι εκεί φτάνει. Το να σκέφτεσαι ότι είσαι ο καλύτερος είναι περισσότερο αυταπάτη παρά αυτοπεποίθηση.




via

Pages