Η ευτυχία ενός ατόμου είναι ίση με την ευτυχία που έχει δώσει στους άλλους - Point of view

Εν τάχει

Η ευτυχία ενός ατόμου είναι ίση με την ευτυχία που έχει δώσει στους άλλους




Η ευτυχία μας είναι το αποτέλεσμα του πόση ευτυχία δίνουμε στους άλλους. Εάν η ιστορία της ανθρωπότητας διαβαστεί μ’ έναν άλλο τρόπο, βλέπουμε ότι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι ήταν εκείνοι που έκαναν άλλους ευτυχισμένους. Το να προξενεί δυστυχία στους άλλους, δημιουργεί εκείνες τις αιτίες που, όταν συσσωρευτούν, δημιουργούν ακόμα περισσότερη δυστυχία στον δημιουργό.

Η ευτυχία ενός ατόμου είναι ίση με την ευτυχία που έχει δώσει στους άλλους. Αυτή η αντίληψη δεν έχει γίνει αποδεκτή ακόμα από τη σύγχρονη ανθρωπότητα. Προς το παρόν, οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι η ευτυχία τους κερδίζεται μόνο εις βάρος της ευτυχίας των άλλων. Οι περισσότεροι πόλεμοι και δικαστικές υποθέσεις το αποδεικνύουν. Ανταγωνισμός, εκμετάλλευση και χειρισμός είναι όλες προσπάθειες να εξασφαλιστεί η ευτυχία εις βάρος της ευτυχίας των άλλων.



Προχωρημένοι οικονομολόγοι και επιχειρηματίες αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι η μεγαλύτερη ευημερία κι επιχειρηματικότητα είναι το αποτέλεσμα της υπηρεσίας που προσφέρουν στους άλλους, αντί για την εκμετάλλευση πελατών και εργαζομένων. Στο μέλλον, μόνο εκείνες οι επιχειρήσεις που οργανώνονται ώστε να υπηρετούν τους ανθρώπους με τους καλύτερους δυνατούς τρόπους – χωρίς εκμετάλλευση ή χειρισμό – θα επιβιώσουν. Αυτό σημαίνει ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις θα εργάζονται για την ευτυχία των άλλων και, ως αποτέλεσμα, θα εξασφαλίζουν την επιτυχία και την ευημερία για τους εαυτούς τους.

Εάν ένα άτομο εκμεταλλεύεται άλλους στην προσπάθειά του να είναι ευτυχισμένο, η ευτυχία του μια μέρα θα του αφαιρεθεί με βαρύ φόρο. Το ίδιο είναι αλήθεια και για μια εταιρία. Κάποιος δεν μπορεί να χτίζει ευτυχία εάν καταστρέφει την ευτυχία των άλλων. Η αιτία γι’ αυτό είναι ότι στην προσπάθεια να είναι ευτυχισμένος εις βάρος των άλλων, κάποιος δημιουργεί σχίσμα μέσα στον ίδιο του τον ψυχισμό. Σε ένα μέρος του δεν αρέσει αυτό που κάνει. Κάθε δυστυχία είναι το αποτέλεσμα εσωτερικού σχίσματος.

Οι δυστυχείς άνθρωποι είναι εκείνοι που στο παρελθόν πλήγωσαν ανθρώπους, παρέβησαν το νόμο με το να μη ζουν μια έντιμη και ευπρεπή ζωή, ή εκείνοι που απέτυχαν να καλλιεργήσουν τις δυνατότητές τους.

Οποτεδήποτε ένα άτομο είναι δυστυχισμένο, δεν έχει να κατηγορήσει κανέναν άλλον παρά μόνο τον εαυτό του.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Happiness, Joy & Bliss 


elenastral
via

Pages